Visage: Μια αδυσώπητα εκνευριστική πρόκληση

Published on 10 October 2021 at 21:52

Για πολλά χρόνια, τα παιχνίδια τρόμου επιβίωσης προσπάθησαν να ανακτήσουν τον τρόμο του PT αλλά λίγα το έχουν κάνει αρκετά σωστό .Το  Visage, ένα indie παιχνίδι τρόμου επιβίωσης που αναπτύχθηκε από SadSquare Studios, έχει περιγραφεί ως πνευματική συνέχεια του PT. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα τεράστιο σπίτι που έχει δει γενιές τραύματος και φρικαλεότητας, από ανθρωποκτονίες ,αυτοκτονίες μέχρι δαιμονική κατοχή. Οι παίκτες ελέγχουν τον Dwayne έναν άνθρωπο που έχει διαπράξει μια ανείπωτη πράξη και τώρα βασανίζεται από οράματα φαντασμάτων για τα άλλα απαίσια πράγματα που έχουν συμβεί σε αυτό το σπίτι. Μέσα από τα τέσσερα κεφάλαια του Visage, ο Dwayne πρέπει να ακολουθήσει στοιχεία και να λύσει γρίφους για να ξεφύγει από το σπίτι, διατηρώντας παράλληλα την ψυχική του υγεία και προσπαθώντας να μείνει ζωντανός.

Το Visage καταφέρνει να είναι μια εντελώς ανησυχητική, βαθιά ανησυχητική εμπειρία. Ο παίκτης ξεκινάει το παιχνίδι αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά γραφικές και ανησυχητικές εικόνες μιας δολοφονίας/αυτοκτονίας, και τα πράγματα φαίνεται να επιδεινώνονται μόνο από εκεί. Τα ηχητικά εφέ του Visage είναι στοιχειωμένα και τα φαντάσματά του καταφέρνουν να είναι τρομακτικά, όσες φορές κι αν τα συναντήσει ένας παίκτης. Υπάρχουν πολλά jumpscares καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Αντ' αυτού η ατμόσφαιρα του Visage κάνει το μεγαλύτερο μέρος του τρόμου. Το gameplay μπορεί να γίνει δύσκολο κατά καιρούς, λίγο με το χειρισμό και παζλ που έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους παίκτες όσο το δυνατόν λιγότερη κατεύθυνση. Παρ 'όλα αυτά το  Visage φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στην υπόσχεσή του να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε το PT και είναι πιθανό να τρομάξει πραγματικά και να ικανοποιήσει τους οπαδούς του τρόμου.

Η ατμόσφαιρα είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο πράγμα στο Visage. Το ίδιο το περιβάλλον δεν είναι τίποτα πρωτοποριακό: ένα μεγάλο, βρώμικο σπίτι στη δεκαετία του 1980 σε μια σκοτεινή και θυελλώδη νύχτα, όπου τα παραφυσικά γεγονότα είναι κοινά. Οι παίκτες είναι πιθανό να βλέπουν ένα φάντασμα να ανακατεύεται κάθε τόσο ή να στέκεται και να παρακολουθεί από το τέλος ενός σκοτεινού διαδρόμου, και ακριβώς όπως τα φαντάσματα του Phasmophobia εκπέμπουν μια ανησυχητική ατμόσφαιρα χωρίς να είναι πάντα παρόντα. Αυτό που λειτουργεί σε αυτό το περιβάλλον είναι η καθαρή ποσότητα εξερεύνησης που απαιτείται, η έλλειψη αξιοπρεπούς φωτισμού παρά το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν σχεδόν πλήρη έλεγχο των φώτων και του σχεδιασμού ήχου. Το σπίτι είναι τεράστιο και υπάρχουν τόσα πολλά σε αυτό για τους παίκτες να πάρουν, να εξετάσουν και να εξερευνήσουν με άλλο τρόπο. Είναι υπεύθυνοι για την ενεργοποίηση των διακοπτών φωτός και των λαμπτήρων, τον έλεγχο των συρταριών, την εξέταση των απορριμμάτων, των ρούχων και των παιχνιδιών για ενδείξεις και το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών. 

Όσο καλό κι αν είναι, το Visage δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Ο χειρισμός θα χρειαστεί λίγο χρόνο να το συνηθίσετε και μπορεί να κοστίσει στους παίκτες πολύτιμα δευτερόλεπτα . Εάν ο παίκτης ξοδεύει πολύ χρόνο στο σκοτάδι προσπαθώντας να χειριστεί έναν αναπτήρα ή κερί ή προσπαθώντας να πάρει χάπια λογικής, το φάντασμα θα εμφανιστεί και θα τους σκοτώσει.
Στο κεφάλαιο της Lucy υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να ακολουθήσουν. Για παράδειγμα, η τηλεόραση στο σαλόνι εμφανίζει το υπόγειο. Όταν οι παίκτες φτάσουν σε αυτή την τοποθεσία, θα βρουν μια κάμερα με την οποία μπορούν να πάρουν και να αλληλεπιδράσουν. Μόλις τραβήξουν μια φωτογραφία, πιθανότατα ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δοκιμάσουν, θα δουν ένα μονοπάτι από μαύρες μουτζούρες που θα το ακολουθήσουν. Ωστόσο, στο κεφάλαιο του Rakan, υπάρχουν πολύ λίγες υποδείξεις και οι παίκτες μπορεί να περάσουν ώρες περιπλανώμενοι αναζητώντας τι να κάνουν στη συνέχεια χωρίς καθοδήγηση. Περισσότερα στοιχεία για τον παίκτη, ακόμη και αόριστα, θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει το βηματισμό του Visage και να αποτρέψουν την εμπειρία από το να γίνει πιο απογοητευτική παρά τρομακτική για ορισμένους παίκτες.


 »

Add comment

Comments

There are no comments yet.