Breathedge : Η ταινία Gravity αλλά στην αστεία εκδοχή της.

Published on 25 November 2021 at 21:19

Είσαι ένας μοναχικός αστροναύτης, που επιπλέει στο διάστημα, προσπαθώντας να παραδώσει τις στάχτες του νεκρού παππού σου σε μια γαλαξιακή κηδεία. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα τρομερό ατύχημα  το σκάφος σας εκρήγνυται σκοτώνοντας τους πάντες. Εκτός από σένα. Με κάποιο τρόπο επιβιώνεις και βλέπεις τις στάχτες του παππού σου να γλιστρούν στο διάστημα. Αλλά τώρα όλα έχουν να κάνουν με την επιβίωση, τη διατήρηση της τροφής και της δίψας και τη διασφάλιση ότι τα επίπεδα οξυγόνου σας θα διατηρούνται υψηλά. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να φτιάξεις το σπασμένο πλοίο με τη βοήθεια ενός ζωντανού κοτόπουλου που γρήγορα έγινε ο καλύτερός σου φίλος. Λοιπόν, καλώς ήρθατε στον τρελό κόσμο του Breathedge  έναν κόσμο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο.

Από την αρχή το Breathedge θα είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια με τα οποία είτε θα το αγαπήσετε πλήρως, είτε θα το μισήσετε - και αυτό οφείλεται στον κωμικό τόνο του.

Όλα ξεκινάνε τα πράγματα με το διαστημόπλοιό σας που συνετρίβη, με μια ενοχλητική / αστεία AI που θα σας καθοδηγήσει, παρέχοντάς σας ατελείωτες κουβέντες και αστεία σχετικά με την επικίνδυνη κατάστασή σας. Αλλά ουσιαστικά τίποτα δεν έχει σημασία γιατί το παν είναι η προσπάθεια να βγούμε από αυτό ζωντανοί.

Το Breathedge είναι στο πρώτου προσώπου άτομο αρκετά αστείο αλλά πολλές φορές σου θυμίζει ότι είναι ένα σκληρό παιχνίδι επιβίωσης. Για αρχή βρίσκεστε σε ένα διαμέρισμα του διαστημοπλοίου που έχει ένα crafting table και είναι ζωτικής σημασίας. Μόλις πάρετε στα χέρια σας κάποια σχέδια και υλικά μπορείτε να κάνετε σχεδόν ό, τι θέλετε. Τα κακά νέα είναι ότι οι περισσότεροι πόροι είναι εκεί έξω στο απέραντο μαύρο που ονομάζουμε διάστημα.

Μόλις φύγετε από την άκατο επιπλέετε στο άγνωστο για να δείτε το τεράστιο σημείο συντριβής και τι έχει απομείνει από το ατύχημα. Κομμάτια από συντρίμμια σκορπίζονται σε όλο το γαλαξία και πτώματα από το νεκρό πλήρωμα βρίσκονται όπου κι αν κοιτάξετε.

Αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματά σας, όμως, καθώς μόλις βγείτε από την άκατο θα πρέπει να παρακολουθείτε τα επίπεδα οξυγόνου σας. Βλέπετε, αρχικά μπορείτε να βγείτε μόνο για λίγα λεπτά κάθε φορά, πριν χρειαστεί να γυρίσετε πίσω για να πάρετε περισσότερο αέρα. Όπως θα περιμένατε να ακούσετε, αυτό μπορεί να γίνει ενοχλητικό, περιορίζοντας το ταξίδι σας, καθώς το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε το χώρο μεταξύ των αστεριών. Η υπομονή είναι προϋπόθεση για αυτό το παιχνίδι και φοβάμαι ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην του δώσουν μια καλή ευκαιρία.

Σύντομα θα χτίζετε καλύτερες δεξαμενές οξυγόνου που διαρκούν περισσότερο και θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε φορητούς ενισχυτές οξυγόνου. Επίσης μπορείτε να κατασκευάσετε ολόκληρες μονάδες οξυγόνου και διαμερίσματα που παρέχουν ένα σημείο ανάπαυσης μεταξύ των ταξιδιών που κάνετε, ώστε να μην μείνετε ξανά χωρίς αέρα. Σίγουρα θα πρέπει να προγραμματίσετε κάθε ταξίδι προσεκτικά όμως, επειδή υπάρχουν πολλά μπρος-πίσω μεταξύ της άκατου για να συνηθίσετε.

Το κλειδί για το Breathedge είναι ότι όλα γίνονται ευκολότερα καθώς χτίζετε πιο τρελές εφευρέσεις και συνεχίζετε να προχωράτε. Χρειάζεστε νερό και φαγητό και πρέπει να δημιουργήσετε πολύπλοκα διαστημικά συστήματα και όπλα για τρυπήσετε, να ανατινάξετε, κλπ. Οι πόροι μπορούν να συγκεντρωθούν, να εξορυχθούν και να συγκεντρωθούν. Όλα όσα χρειάζεστε είναι εκεί έξω στο διάστημα.

Οι κύριοι στόχοι σας παρουσιάζονται στο HUD και αυτή η χιουμοριστική AT θα σας ενημερώνει ευχαρίστως για το τι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε. Αλλά το να μάθετε πώς να ενεργήσετε μπορεί να γίνει δύσκολο κατά καιρούς και ορισμένοι πόροι που απαιτούνται για την δημιουργία πραγμάτων μπορεί να αισθάνονται αδύνατο να εντοπιστούν και είναι ένα άλλο δύσκολο στοιχείο που δεν θα κρατήσει ευτυχισμένους τους νεοφερμένους σε αυτό το είδος (survival) . 

Οπτικά το Breathedge φαίνεται πολύ όμορφο και συνολικά τα γραφικά είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το διάστημα δεν φαινόταν ποτέ τόσο ελκυστικό, ενώ οι εσωτερικοί χώροι των πλοίων είναι ζωηροί και συναρπαστικοί. Όλο το υλικό ανάγνωσης που μπορεί να βρείτε θυμίζει έχει μια διασκεδαστική ρετρό αίσθηση σε αυτό, όπως μια B-Movie της δεκαετίας του 1950, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια. Τα χρώματα βγαίνουν από την οθόνη και είναι ένας κόσμος στον οποίο έχω απολαύσει να περνάω λίγο ποιοτικό χρόνο. 

Το soundtrack συνοδεύεται από ένα μείγμα τζαζ μουσικής ενώ βρίσκεστε μέσα στις ακάτους λεωφορεία ή σε άλλους εσωτερικούς χώρους που μπορείτε να απενεργοποιήσετε αν θέλετε το ραδιόφωνο στο σκάφος. Έξω στο διάστημα, υπάρχει ένα πολύ πιο χαλαρωτικό κομμάτι ήχου που λειτουργεί ευχάριστα με τη δράση. Τα φωνητικά είναι πολύ καλά ειδικά με τους κωμικούς τόνους της AI.

Το Breathedge στο Xbox είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που απαιτεί υπομονή πριν σας ανταμείψει με μια βαθιά, αστεία και ενδιαφέρουσα διαστημική περιπέτεια επιβίωσης. Είναι επίσης ένα μακρύ ταξίδι, με έξι κεφάλαια συνολικά με τις περισσότερες ώρες να βρίσκεστε εκεί έξω και να εξερευνάτε. Ωστόσο, πιστεύω ότι πολλοί μπορεί να δυσκολευτούν με αυτό από την αρχή, αλλά όσο του δίνετε χρόνο, θα βρείτε μια άφθονη απόλαυση στο διάστημα.

Η κωμωδία, τα γραφικά και το soundtrack είναι υπέροχα και έτσι αν σας άρεσε η ταινία Gravity αλλά να ήταν πιο αστεία και να είχε περισσότερα κοτόπουλα σε αυτό, τότε το Breathedge είναι το παιχνίδι για εσάς. Τον τίτλο θα τον βρείτε στο store για να εμπλουτίσετε την συλλογή σας αλλιώς μπορείτε να το απολαύσετε μέσω Xbox Game Pass.


« 

Add comment

Comments

There are no comments yet.