Halo Infinite Multiplayer Beta : Mια μεγάλη επιστροφή

Published on 22 November 2021 at 18:01

Είναι δύσκολο να έχετε ξεχάσει ότι η beta του Halo Infinite mutliplayer είναι πλέον playable από τις 15 Νοεμβρίου. Πράγματι η 20ή επέτειος του Xbox και του Halo ήταν μια ευκαιρία να αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερα για ένα από τους σημαντικότερους τίτλους του Xbox brand. Θυμηθείτε ωστόσο ότι το campaign θα είναι διαθέσιμο στις 8 Δεκεμβρίου.

Το Multiplayer φαίνεται να εκπληρώνει όλα όσα υποσχέθηκε.

Λίγες εβδομάδες μετά το Flight Test το Halo είναι εδώ και ένα πράγμα είναι ήδη καθησυχαστικό: η σταθερότητα των server του. Ομολογουμένως, από την έναρξη του υπήρχαν κάποιες δυσκολίες σύνδεσης αλλά μέσα σε μια ώρα, όλα ήταν σταθερά και τα παιχνίδια ρόλαραν τέλεια. Η εύρεση ενός παιχνιδιού και των παικτών ήταν εύκολη παρόλο που υπήρχε μεγάλος φόρτος και παράλληλα έσπαγε τα ρεκόρ συμμετοχής στο Steam. 

Τώρα ας πάρουμε το περιεχόμενο αυτής της beta και μπορούμε να πούμε ότι παρέχεται αρκετά. Πράγματι, προσφέρει επτά ''κάρτες"  σε κλασικά παιχνίδια με τέσσερις παίκτες έναντι τεσσάρων και τρεις στο BTB (Big Team Battle). Όσο για το Halo MCC και το Halo 5: Guardians, προσφέρεται επίσης ένα σύστημα διαβαθμισμένων παιχνιδιών, αλλά μόνο 4 VS 4 είναι προσβάσιμα για κατάταξη. Όσο για τους χάρτες, είναι αρκετά ποικίλοι, όπως η " Streets " που θυμίζουν ένα συγκεκριμένο έπος στο Halo 3 ODST ή την Deadlock και το περιβάλλον που είναι σε πλήρη νύχτα ειλικρινά είναι επιτυχής. Οι άλλες πίστες που ήταν παρούσες κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι επίσης μέρος του πάρτι και είναι σαφές ότι έχουν κάποια γοητεία. Μεταξύ τεράστιων υπαίθριων περιβαλλόντων, δρόμων της  New Mombassa ή κτιρίων κοντά σε υπόστεγο θα υπάρχει κάτι για όλους.

Όσον αφορά τους τρόπους παιχνιδιού, μερικοί κλασικοί όπως το King of the Hill απουσιάζουν. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι είμαστε σε beta και θα φτάσουν σύντομα. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε τα κλασικά Slayer (assassin η team deathmatch), Skull, Capture of Flag ή Bases. Ας πάμε λίγο πίσω σε αυτά τα δύο τελευταία και να ξεκινήσουμε με το Capture of Flag. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια ολοκαίνουργια παραλλαγή, εκτός από την κλασική έκδοση το οποίο ονομάζεται "Single Flag". Θα πρέπει να πάρετε την αντίπαλη σημαία για να την φέρετε πίσω στη βάση σας, είτε να υπερασπιστείτε τη δική σας. Αρκετό για να προσφέρουν ρυθμικά και έντονα μέρη. Στη συνέχεια, η λειτουργία " Bases" είχε ήδη ενσωματωθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών και με κάποιο τρόπο παίρνει τα " Bases" του προηγούμενου opus. Θα χρειαστεί εδώ να υπερασπιστούμε τρεις βάσεις που είναι στο χάρτη. Μια λειτουργία που υπόσχεται πολλές ανατροπές και είναι σχετικά ευχάριστη για να παίξετε.

Αρκετά βελτιωμένο gameplay για να το απολαύσουμε

Όσον αφορά το gameplay, πιστεύουμε ότι η 343 Industries προσπάθησε να ευχαριστήσει τόσο τους οπαδούς, με μια ωραία επιστροφή στις ρίζες, όσο και τους νεοφερμένους. Στο επίπεδο της αίσθησης των όπλων, μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα μείγμα μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τίτλου και αυτό γίνεται αισθητό ειδικά όταν εξοπλιζόμαστε με το rifle. Μια απόλαυση που θα φέρει αναμνήσεις στην αρχή του Xbox Live. Όσο για τις κινήσεις, βρίσκουμε μάλλον τις αισθήσεις των τελευταίων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου του Halo 5: Guardians με τη δυνατότητα να τρέξουν και να προσκολληθούν στις άκρες. 

Ας μιλήσουμε για τον εξοπλισμό. Η καινοτομία που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των τρέιλερ ήταν το graple και η χρήση του προσθέτει ένα σταθερό ρυθμό στα παιχνίδια. Από το να κρεμόμαστε στους τοίχους, στα οχήματα που πλησιάζουν, να μπορούμε να ανακτήσουμε ένα όπλο ή ακόμα και μια σημαία, οι επιλογές χρήσης είναι πολλές και δεν είναι για να μας δυσαρεστήσουν! Υπάρχουν προφανώς η κλασική πανοπλία και καμουφλάζ και το παιχνίδι σας ενθαρρύνει να τα χρησιμοποιήσετε. Εν ολίγοις, μια όμορφη δυναμική στα παιχνίδια που είναι σαφώς κυριαρχημένη και περιμένει να ανακαλυφθεί με τις επόμενες λειτουργίες και νέους χάρτες.

Η άλλη κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη προσθήκη που κάνει την εμφάνισή της είναι η Academy. Εκεί θα είστε σε θέση να επιλέξετε το όπλο με το οποίο θέλετε να εξοικειωθείτε και έτσι να βελτιώσετε τις βαθμολογίες σας. Αυτή η λειτουργία χωρίζεται σε διάφορα στυλ που κυμαίνονται από ένα στατικό bot έως ένα που κινείται, για να διερευνήσετε όλα τα σενάρια. Ένα άλλο ονομάζεται "training". Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να εξασκηθείτε ενάντια στα bots σαν να ήσασταν σε ένα κλασικό παιχνίδι για πολλούς παίκτες. Η διαμόρφωση είναι τεράστια, που κυμαίνεται από την επιλογή της δυσκολίας των bots  στο χάρτη, στα όπλα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εν ολίγοις, μια μεγάλη καινοτομία που θα προσφέρει στους παίκτες, νέους και παλιούς μία πλήρης προπόνηση.

Battle pass. Μια ιδέα που δεν ανταμείβει σωστά μέχρι στιγμής

Αλλά δεν είναι όλα ρόδινα στην beta. Πράγματι, το σύστημα της προόδου του έχει κάνει πολλούς παίκτες να ενθουσιαστούν. Ως υπενθύμιση, το multiplayer του Halo Infinite είναι f2p, γεγονός που f;erne κάποιες αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο του. Αναλαμβάνοντας το περίφημο σύστημα "battle pass", θα είναι δυνατό να προχωρήσουμε μόνο ολοκληρώνοντας μια σειρά απο challenges και όχι με άλλο τρόπο. Μια σημαντική αλλαγή, η οποία, ωστόσο, δεν ανταμείβει τον παίκτη. Ωστόσο, η 343 Industries έχει λάβει υπόψη της τα σχόλια και εργάζεται για τη βελτίωση της προόδου των παικτών. Για παράδειγμα, προτείνονται τώρα challenges που προσθέτουν φυσικά εμπειρία τελειώνοντας ένα παιχνίδι.

Πολύ λίγα cosmetics είναι διαθέσιμα για άτομα που δεν έχουν πληρώσει χρήματα στο battle pass και αυτό είναι κρίμα. Επειδή  ακόμα και αν προχωρήσουμε εν μέρει και δεν έχουμε πληρώσει τίποτα τα λίγα ξεκλείδωτα στοιχεία είναι στην πραγματικότητα για αντικείμενα που είναι προσβάσιμα μόνο με αυτόν τον τρόπο. Ένα άλλο ενοχλητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία παιχνιδιού σας. Μάλλον προβληματικό, ειδικά όταν κάνετε σερί πέντε παιχνίδια στο capture the flag! Απόλυτα λογικό να μην το εκτιμήσουμε το αυτό. Όμως τονίζω πως είμαστε σε beta και ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα διορθωθούν και κάθε λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για να επιλεγεί ξεχωριστά.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από αυτό το σημείο είμαι περισσότερο από βέβαιος αυτό που έχει επιτύχει η 343 Industries στο multiplayer του Halo Infinite. Νιώθουμε την προθυμία του στούντιο να καλωσορίσει τους νεοφερμένους καθώς και την επιθυμία να φέρει κοντά και τους παλιούς παίκτες. Εκτίμησα πραγματικά τη διάταξη των προτεινόμενων χαρτών και των νέων όπλων που φέρνουν μια ευπρόσδεκτη ανάσα φρέσκου αέρα. Σημειώνω επίσης τη δουλειά στο gameplay που παντρεύει τέλεια τα προηγούμενα κεφάλαια ενώ φέρνει και στοιχεία που προσθέτουν μια όμορφη δυναμική. Εν ολίγοις, όλα αυτά τονίζουν την επιθυμία να δούμε το πολυαναμενομενο campaign του Halo Infinite.

Μία ανακεφαλαίωση του Multiplayer.

Ακόμα και αν το σύστημα της πρόοδού του δεν ενθαρρύνει τον παίκτη να επιμείνει και η επιλογή των λειτουργιών παιχνιδιού πρόκειται να αναθεωρηθεί, είναι σαφές ότι το multiplayer είναι σαφώς ελπιδοφόρο. Πράγματι, το πρώτο πολύ αξιόλογο σημείο είναι η εμφάνιση της "Academy" που προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και με μια σχεδόν άπειρη επιλογή διαμόρφωσης. Οι χάρτες είναι όμορφοι, καλά οργανωμένοι και περιμένουν να εξερευνηθούν. Τέλος, το gameplay έχει βελτιωθεί με κάποιες προσθήκες ειδικά όσον αφορά τον εξοπλισμό που κάνουν τα παιχνίδια πιο έντονα για τη μεγαλύτερη ευχαρίστησή μας. Εν ολίγοις ανυπομονούμε να δούμε την τελική έκδοση αυτού του multiplayer που φαίνεται ότι θα τηρήσει όλες τις υποσχέσεις του.

SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.