Τριγυρνώντας στα στενά της Forgotten City

Published on 12 November 2021 at 23:39

Το The Forgotten City ξεκίνησε τη ζωή του ως mod που γεννήθηκε από το Skyrim το 2015, ωστόσο έγινε εξαιρετικά δημοφιλή με τεράστιο αριθμό λήψεων. Τώρα έχει ανακατασκευασθεί σε Unreal Engine και βρίσκοντα σε εξέλιξη πάνω από έξι χρόνια για να γίνει αυτό που βλέπουμε σήμερα. Μια μικρή ομάδα προγραμματιστών έχουν κάνει αυτό το παιχνίδι αλλά μην αφήσετε αυτό να σας απογοητεύσει επειδή η ποιότητα είναι υπέροχη.

Στην αρχή του παιχνιδιού ξυπνάς δίπλα από μια κοίτη ποταμού στη σύγχρονη εποχή με μια γυναίκα δίπλα σου που σου έσωσε τη ζωή. Μέσω ερωτήσεων καθορίζεις τον χαρακτήρα σου. Αρχικά είπα ότι ήμουν αρχαιολόγος στο εμπόριο και αυτό το χαρακτηριστικό με βοήθησε αργότερα σε μερικές από τις συζητήσεις, αλλά υπάρχουν και περαιτέρω επιλογές όπως το να είμαι adventurer για παράδειγμα. Προσφέρετε να βοηθήσετε τη γυναίκα να βρει τη φίλη της που εθεάθη τελευταία φορά να κατευθύνεται προς κάποια ρωμαϊκά ερείπια δίπλα στον ποταμό Τίβερη στην Ιταλία. Καθώς μπαίνετε στα ερείπια μεταφέρεστε πίσω στο χρόνο, τοποθετημένοι στην καρδιά της Forgotten City.

Οι κάτοικοι και τα κτίρια αυτής της πόλης είναι πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Ένα μαγικό μέρος κλειδωμένο στο χρόνο. Καθώς εξερευνάτε την εκπληκτική πόλη με τη ρωμαϊκή αγορά, τους χώρους συζητήσεων και τα παλάτια ανακαλύπτετε ότι αυτή η πόλη έχει μόνο 23 κατοίκους και σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας - κανείς δεν μπορεί να διαπράξει κανένα έγκλημα. Δεν υπάρχει φόνος, κλοπή ή δωροδοκία. Χρυσά αγάλματα βρίσκονται διάσπαρτα τριγύρω και αν διαπράττεται ένα έγκλημα ζωντανεύουν, προσπαθώντας να σκοτώσουν εκείνους που έχουν παραβιάσει τους κανόνες, ενώ ο κόσμος γύρω καταρρέει. Είναι εδώ όπου πρέπει να τρέξεις πίσω στην είσοδο, αποφεύγοντας το θάνατο για να επαναφέρεις την ημέρα και να ξεκινήσεις ξανά το time-loop.

Το έξυπνο με το σχεδιασμό του παιχνιδιού είναι ότι γνωρίζετε τι πρόκειται να συμβεί σε ορισμένους χαρακτήρες ή γεγονότα, τόσο πολύ ώστε να μπορείτε να αλλάξετε ή να αναδιαμορφώνετε την ιστορία όταν επαναφέρετε την ημέρα. Σε ένα loop ένας τοξότης αποφεύγει την πάλη, επιτιθέμενος σε σένα. Στον επόμενο loop, οι πληροφορίες που αποκτάτε μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε τον τοξότη από το να σας επιτεθεί, παρασύροντάς τον στο θάνατό του, ώστε να μπορείτε να κλέψετε το τόξο του. Το παιχνίδι έχει να κάνει με πληροφορίες και κουβέντες και όχι με δράση και μάχη, σαν ένα τεράστιο μυστήριο δολοφονίας στο οποίο επεξεργάζεστε όλα τα μυστικά με κύρια κίνητρα την ίντριγκα. Πρέπει να ειπωθεί ότι η γραφή είναι εξαιρετική, ιδίως όσον αφορά τον διάλογο και την οικοδόμηση του κόσμου. Ο τρόπος με τον οποίο η μικρή ομάδα πίσω από αυτήν έχει σχεδιάσει την ιστορία προσθέτοντας time loops σε μια πραγματική και φανταστική ιστορία και υπέροχο τρισδιάστατο χαρακτηρισμό, είναι το αποκορύφωμα του παιχνιδιού.

Το gameplay διαδραματίζεται σε πρώτο πρόσωπο  και μοιάζει πολύ με το Skyrim καθώς περπατάτε γύρω από τις τοποθεσίες. άλματα και τρέξιμο. Στα τελευταία στάδια παίρνεις όπλα, αλλά δεν μπορείς να τριγυρνάς σκοτώνοντας ανθρώπους εξαιτίας αυτού του χρυσού κανόνα. Αντ 'αυτού, ο χρόνος σας στο The Forgotten City θα έχει να κάνει με τη συνεργασία με τους ανθρώπους, τη συλλογή πληροφοριών και την εύρεση λύσεων για το τι χρειάζονται και θέλουν οι άνθρωποι, ώστε να μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες και τελικά να ξεφύγετε από την πόλη και να επιστρέψετε στην εποχή σας. Το καλό είναι ότι πριν την έναρξη κάθε time loop είναι ότι μπορείτε να κρατήσετε τα πράγματα σας από τον προηγούμενο κύκλο.

Για παράδειγμα, ένας healer χρειάζεται ένα ειδικό βότανο για να κάνει κάποιον καλύτερο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το βότανο είναι πολύ ακριβό. Θα μπορέσεις να κλέψεις το βότανο, ενεργοποιώντας τα αγάλματα καθώς προσπαθούν να σε σκοτώσουν. Τρέχοντας στην πύλη και επαναφέροντας το time loop, θα είστε σε θέση να δώσετε το βότανο στον θεραπευτή στο απόθεμά σας. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα των πολλών έξυπνων λύσεων και εφευρέσεων που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές καθ 'όλη τη διάρκεια.

Οπτικά ο τίτλος φαίνεται όμορφη. προσφέρει εξαιρετική τοποθεσία και υπέροχο φωτισμό. Τα μοντέλα χαρακτήρων είναι όμορφα σχεδιασμένα καθώς και με μερικές εξαιρετικές εκφράσεις προσώπου και ενδιαφέροντα σχέδια. Ωστόσο, παρόλο που το παιχνίδι έχει αναβαθμιστεί οπτικά από το mod, εξακολουθεί να έχει τα παλιά θεμέλια του Skyrim που αυτό μερικές φορές φέρνει μια μικρή δυσλειτουργία στο gameplay. Ευτυχώς δεν είναι κάτι που διακόπτει την απόλαυση της εμπειρίας. Το soundtrack είναι επίσης πολύ καλό και σταθερά ατμοσφαιρικό. Έχει βοηθηθεί μαζί με το voice-over που είναι εξαιρετικό σε όλη τη διάρκεια, με μια μεγάλη συλλογή παραστάσεων που παρέχουν το υπέροχο σενάριο.

Το The Forgotten City είναι ένα παιχνίδι που πολλοί θα απολαύσουν απόλυτα. Έχει μια μεγάλη ιστορία στο κέντρο και συνεχίζει να προσφέρει ένα πρότυπο διάκρισης στον αφηγηματικό σχεδιασμό και το διάλογο καθ 'όλη τη διάρκεια. Η δυναμική του time loop και οι λύσεις γρίφων είναι έξυπνα και πάντα θα σας κάνουν να χαμογελάτε. Οπτικά είναι πολύ καλό ωστόσο υπάρχουν κάποια μικρά glitches σε σπάνιες στιγμές. Είναι σίγουρα μια περιπέτεια 10-12 ωρών που αξίζει να πάρετε, με πολλά μονοπάτια και δυνατότητες για να ξετυλίξετε. Συνολικά όμως, αξίζει να παγιδευτείτε εγκαίρως στην The Forgotten City.

Ο τίτλος είναι διαθέσιμος για Xbox One, Xbox Series X| Series S, Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4,PlayStation 5 και από 28 Οκτωβρίου στο Xbox Gamepass.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.