Δαμάζοντας Δεινοσαύρους στο Jurassic World Evolution 2.

Published on 29 December 2021 at 20:51

Μετά από μια πρώτη δόση που μας έκανε να θυμηθούμε τα tycoon games  η Frontier μας φέρνει μια συνέχεια που συνεχίζει την πορεία που είχε θέσει η προηγούμενη δόση, αλλά κάνει αρκετά βήματα μπροστά για να δημιουργήσει μια πλουσιότερη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. 

Με την πρώτη δόση του Jurassic World Evolution είδαμε ένα παιχνίδι που έβαλε όλα τα χαρτιά του γύρω από τη γοητεία των δεινοσαύρων με ευχάριστους μηχανισμούς, απλούς για το είδος και δεν σας έπαιρνε την εστίαση απο τους δεινοσαύρους. Αλλά τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την καλή υποδοχή του προηγούμενου παιχνιδιού, η Frontier τολμά να απαιτήσει λίγο περισσότερο από εμάς. Με το Jurassic World Evolution 2 όχι μόνο κάποιοι νέοι μηχανισμοί ενσωματώνονται σύμφωνα με την αφηγηματική ανάπτυξη των νέων ταινιών, όπως η ύπαρξη άγριων δεινοσαύρων που μπορούμε να συλλέξουμε και να σώσουμε, αλλά και οι playable επιλογές διευρύνονται.

Έτσι, χωρίς να φτάσουμε στο επίπεδο άλλων tycoon games όπως το ίδιο το Planet Coaster το Jurassic World Evolution 2 είναι ένα ευρύτερο παιχνίδι σε όλες τις πτυχές από την πρώτη του δόση. Βρίσκουμε περισσότερες επιλογές από πριν, όχι μόνο τη λειτουργία sandbox, όπου μπορούμε να χτίσουμε το πάρκο μας με το δικό μας ρυθμό, και με τους δικούς μας κανόνες, αλλά έχουμε επίσης μια λειτουργία πρόκλησης που θα μας βάλει ενάντια σε διαφορετικές πτυχές σε περίπτωση που προτιμούμε να ακολουθήσουμε μια γραμμή στόχων! Υπάρχει ακόμη και μια περίεργη λειτουργία που μας προτείνει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ιστορία των γεγονότων που είδαμε στις ταινίες.

Το campaign από την άλλη πλευρά, υπολείπεται κατά πολύ και εκεί θα βρούμε το λιγότερο επίπεδο πρόκλησης. Κρίμα, αφού η ιδέα στην οποία βασίζεται έχει πολλές δυνατότητες και χαραμίζεται. Αλλά είναι υπεύθυνο στο να μας παρουσιάσει ποια είναι η κύρια νέα προϋπόθεση του παιχνιδιού, η οποία προέρχεται από την τελευταία ταινία : την ύπαρξη άγριων δεινοσαύρων σε όλο τον κόσμο. Έτσι, για να πάρουμε νέα πλάσματα για το πάρκο μας, αυτή τη φορά μπορούμε όχι μόνο να ερευνήσουμε απολιθώματα αλλά και να κάνουμε άμεσα ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να σώσουμε δεινόσαυρους, να τα φροντίσουμε και να θεραπεύσουμε αυτά που βρίσκουμε κτλπ.

Ωστόσο, αυτό δεν θα αφαιρέσει την κύρια εστίαση του πάρκου, το οποίο θα συνεχίσει να είναι το κέντρο του παιχνιδιού. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τώρα δεν θα πρέπει μόνο να ασχοληθούμε με το να καταστήσουμε ελκυστικό να βγάλουμε χρήματα από τους επισκέπτες, αλλά και να επιτύχουμε οφέλη προκειμένου να συνεχίσουμε να φροντίζουμε αυτά τα εξαιρετικά ζώα και, ως εκ τούτου, να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να τα σώζουμε και να τα φροντίζουμε.

Μια υπόθεση που δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα για την παραλλαγή που συνεπάγεται στο παιχνίδι, αλλά και για το γεγονός ότι είναι πιο υποστηρικτική και σύμφωνα με την εποχή μας. Αναμφίβολα, αν αγαπάτε τους δεινόσαυρους και τα ζώα γενικά, θα απολαύσετε να κάνετε αυτές τις εργασίες διάσωσης και συντήρησης περισσότερο από το να προσπαθείτε απλώς να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας εις βάρος της δημιουργίας νέων δεινοσαύρων. Και, σε κάθε περίπτωση, είναι θέματα που θα αντιμετωπιστούν σε μεγαλύτερο βάθος στην επόμενη ταινία, Dominion, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2022.

Ωστόσο, η λειτουργία sandbox εξακολουθεί να είναι ένας κενός καμβάς, όπου είμαστε αυτοί που μπορούν να θέσουν τους δικούς μας στόχους και να παίξουμε όπως θέλουμε με όλα τα εργαλεία που προσφέρει το Jurassic World Evolution 2, τα οποία δεν είναι λίγα. Φυσικά, θα πρέπει να ξεκλειδώσουμε μερικά από αυτά. Με αυτή την έννοια, έχουν επίσης αυξηθεί οι δυνατότητες προσαρμογής του πάρκου και των εγκαταστάσεών του, γεγονός που θα μας επιτρέψει να του δώσουμε μια πιο προσωπική πινελιά.

Όσο για τις καινοτομίες του τίτλου αυτές που βρίσκουμε στο Jurassic World Evolution 2 επικεντρώνονται (καθώς δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά), στη φροντίδα και την προστασία των δεινοσαύρων. Ανά πάσα στιγμή, το κύριο καθήκον μας θα είναι να έχουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη φροντίδα των ζώων, τα οποία όχι μόνο θα πρέπει να είναι υγιή αλλά και να είναι άνετα στον βιότοπο τους. Για αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις φυσικές και κοινωνικές προτιμήσεις τους, ώστε να μην τους ομαδοποιήσουμε με άλλους δεινόσαυρους με τους οποίους μπορεί να συγκρουσθούν. Με αυτή την έννοια η πιστότητα είναι πολύ μεγάλη και η συμπεριφορά κάθε είδους δεινοσαύρου είναι διαφορετική. Μερικοί από αυτούς είναι τόσο συγκεκριμένοι που θα μας αναγκάσουν να προσαρμόσουμε τα περίφραξη του πάρκου μας αν θέλουμε να τα έχουμε μαζί μας και να τους κρατήσουμε σε καλή κατάσταση.

Φτάνουμε εδώ σε ένα άλλο από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία αυτής της νέας δόσης: την ενσωμάτωση υδρόβιων και ιπτάμενων δεινοσαύρων, οι οποίοι θα προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία και θεαματικότητα στα πάρκα μας. Για άλλη μια φορά, κατά την εκτέλεση όλων αυτών των εργασιών φροντίδας, μπορούμε να θέσουμε τους εαυτούς μας απευθείας στους ελέγχους των οχημάτων, των ελικοπτέρων και των τζιπ, να τα εκτελέσουμε προσωπικά ή να αυτοματοποιήσουμε τα καθήκοντα εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε άλλα ζητήματα. Και τι άλλα καθήκοντα θα πρέπει να φροντίσουμε στο πάρκο; Λοιπόν, όπως είναι προφανές, εκτός από τη φροντίδα της οικονομίας του πάρκου, προσπαθήστε να τα κάνετε όσο το δυνατόν πιο ευπαρουσίαστα και ότι η επίσκεψη στο πάρκο μας να είναι όσο πιο ελκυστική μπορούμε.

Το Jurassic World Evolution 2 δεν αποτελεί αναφορά σε τεχνικό επίπεδο. Δεν πρέπει να το υποτιμούμε επειδή έχει ένα σάουντρακ ή μια μεταγλώττιση που κληρονόμησε απευθείας από τις ταινίες. Αυτό πρέπει να εκτιμήσουμε αν είμαστε οπαδοί των ταινιών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο έλεγχος με εντολή προσαρμόστηκε, για άλλη μια φορά στην τελειότητα. Και η μετακίνηση μεταξύ των διαφορετικών επιλογών και του κτιρίου είναι πολύ απλή. Αν και θα εκτιμούσαμε να ενσωματώνεται η δυνατότητα παιχνιδιού με πληκτρολόγιο και ποντίκι από την κονσόλα μας, όπως συμβαίνει όλο και περισσότερο με περισσότερα παιχνίδια.

Ένα Προσωπικό Συμπέρασμα

Το Jurassic World Evolution 2 μετατρέπει το κλασικό πάρκο δεινοσαύρων μας σε ένα τεράστιο καταφύγιο δεινοσαύρων. Σε ένα πιο άγριο, πιο λεπτομερές απαιτητικό και τελικά πιο θεαματικό. Θα βρουν ένα παιχνίδι που περιποιείται κάθε πτυχή που σχετίζεται με τους δεινόσαυρους και την απόλαυσή τους. Εκείνοι που είναι οπαδοί του είδους, θα βρουν ένα πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι και ένα πιο απαιτητικό σημείο από την πρώτη δόση του.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.