Forza Horizon 5 : Ένα Open World Racing κόσμημα !

Published on 1 December 2021 at 22:51

Το Forza Horizon είναι ένα arcade, open-world και spin-off από το μεγάλο αδελφό του Forza Motorsport . Κάθε παιχνίδι είναι ένα τεράστιο φεστιβάλ αυτοκινήτων και μουσικής σέ ένα μέρος του κόσμου και παρέχει στον παίκτη ένα είδος παιχνιδιού αγώνων περιπέτειας. Με την πάροδο του χρόνου, οι έμπειροι παίκτες ειδικεύονται σε πτυχές τόσο διαφορετικές όσο το drifting, tuning,racing κτλπ.

Αυτή τη φορά, το φεστιβάλ βρίσκεται στο φανταστικό Μεξικό. Είναι το μεγαλύτερο και πιο θεαματικό Forza Horizon μέχρι στιγμής.

Το Μεξικό και τα καταπληκτικά γραφικα του.

Η ομάδα της Playground Games ανέλαβε πολύ σοβαρά το έργο του εντοπισμού του φεστιβάλ. Αυτό δεν είναι το Μεξικό μιας ταινίας του Robert Rodriguez ή κάποιας απλής μονοδιάστατης καρικατούρας. Είναι το Μεξικό σε όλο του το μεγαλείο, με εκπληκτικά και ποικίλα τοπία και πλούσιο σε ιστορία.

Η μεξικάνικη μουσική ταιριάζει αβίαστα στη λίστα αναπαραγωγής. Ορόσημα από τη χώρα βρίσκονται φυσικά μέσα στον τεράστιο χάρτη και χρησιμοποιούνται με συμπαθητικό τρόπο για την ενίσχυση του παιχνιδιού καθ 'όλη τη διάρκεια.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε με το Forza Horizon 5 είναι ότι οι ελαφρώς σιγανοί τόνοι του προηγούμενου παιχνιδιού έχουν εξαλειφθεί εντελώς. Το Forza Horizon 5 είναι δυνατότερο, φωτεινότερο από τον προκάτοχό του με κάθε τρόπο. Σε πολλές στιγμές ένιωσα σαν να πηδάω από το Dirt Rally 2.0 στο DIRT 5. 

Συνεχίστε να εξερευνάτε και θα καταλήξετε σε ένα γήπεδο με μια μπάλα ποδοσφαίρου τοποθετημένη βολικά για να σας δώσει αυτή την εμπειρία του Rocket League. Σε ένα άλλο σημείο υπάρχει ένας τεράστιο δορυφορικό πιάτο για την τέλεια ευκαιρία για φωτογραφία. Τελευταίο αλλά όχι το λιγότερο ο ουρανός. Με υφές υψηλής ανάλυσης που βασίζονταν σε φωτογραφίες 12K, είναι το πιο όμορφο και πιο γραφικά εκπληκτικό παιχνίδι μέχρι σήμερα. Το παιχνίδι υπόσχεται υψηλή ποιότητα σε κάθε βράχο του βουνού στη βελόνα του κάκτου και τα συναφή

Αυτή είναι μια απεικόνιση του Μεξικού που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Είναι ζωντανή, αυθεντική και γνήσια.

Οδηγώντας σε αγώνες στο Forza Horizon 5

Όσοι έχουν παίξει προηγούμενα παιχνίδια Horizon θα αισθανθούν αμέσως ότι ο χειρισμός έχει τροποποιηθεί σημαντικά. Τα supercars γλιστρούν πολύ περισσότερο αν τα βγάλετε από την άσφαλτο. Περάσματα μέσα από ποτάμια ή από "λακκούβες" γεμάτες νερό (και υπάρχουν πολλές από αυτές) κάνουν τα χαμηλωμένα οχήματα να τα αισθάνεσαι πολύ βαρύτερα από ότι πριν.

Οι δρόμοι που δεν έχουν ανακαλυφθεί είναι σαφώς ορατοί στον μίνι χάρτη τώρα, η γραμματοσειρά και το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι ακόμα καλύτερα, η προσαρμογή χαρακτήρων έχει περισσότερες επιλογές και η μεγαλύτερη αλλαγή - Horizon Adventures. Ο χαρακτήρας σας μιλάει πραγματικά, προσθέτοντας έτσι περισσότερη ζωή σε ένα ήδη ζωντανό παιχνίδι.

Υπάρχει μια μεγαλύτερη επιλογή ελαστικών (και πολλών άλλων εξαρτημάτων αυτοκινήτων) και κάνουν μεγαλύτερη διαφορά. Αυτά είναι καλά νέα για όσους τους αρέσει να πειράζουν τα οχήματά τους. Είναι ένα σημάδι ότι ένα από τα πιο arcade racing game γίνεται λίγο πιο σοβαρό.

Ήχος που απλά τα σπάει!!

Εκτός από το gameplay και τα γραφικά ο τομέας που το FH5 που έχει πραγματικά πάρει τα επάνω του είναι ο ήχος. Η διαφορά στον τρόπο που ακούγεται το αυτοκίνητο, ειδικά όταν το αναβαθμίζεται είναι το όνειρο όλων μας. Είχα κίνητρο να ξεκλειδώσω περισσότερα αυτοκίνητα, μόνο και μόνο για να ακούσω τις μηχανές να βρυχώνται. Η ομάδα έχει βάλει στην προσπάθεια να προσθέσει ρεαλιστικούς ήχους στα αυτοκίνητα και αυτό από μόνο του δίνει περισσότερη ζωή στα οχήματα.

Ένα πράγμα που με απογοήτευσε ήταν η μουσική. Όταν φορτώσατε το FH4, το τραγούδι θέματος σας "ακούμπησε " αμέσως. Το ίδιο και τα τραγούδια στο Horizon Pulse, που είναι αναμφίβολα ο αγαπημένος μου σταθμός. Δυστυχώς για μένα, η μουσική δεν πέτυχε ακριβώς το στόχο στο FH5. Το θεματικό τραγούδι είναι φοβερό δεν υπάρχει αμφιβολία και σας τοποθετεί αμέσως στη μέση του Μεξικού. Αλλά εκτός από δύο ή τρία άλλα τραγούδια, εξαιρουμένων των mainstream bops, αισθάνομαι ότι το soundtrack είναι λίγο χαμένο.

 

Forza Horizon 5 οδεύει ψηλά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για τους οπαδούς του είδους των arcade αγώνων καθώς και για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν έναν ανοιχτό κόσμο για πρώτη φορά. Το παιχνίδι ζουμάρει πέρα από τους ανταγωνιστές του και επιταχύνει στη νίκη αρκετά χαλαρά. Δεν είναι ένα παιχνίδι αγώνων sim όπως το  Assetto Corsa !

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού  δεν αντιμετώπισα σχεδόν κανένα byg μόνο ένα frame drop και αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για ένα παιχνίδι όπως αυτό. Εάν είστε λάτρεις των  αυτοκινήτων, θα βρεθείτε να ξοδεύετε ώρες τροποποιώντας το αυτοκίνητό σας. Επίσης αν προτιμάτε απλά να μπείτε σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε χωρίς προορισμό, θα απολαύσετε και αυτό.

Είναι ένα οπτικό και τεχνικό υπερθέαμα που δεν πρέπει να το χάσετε. Ολόκληρη πληθώρα των αυτοκινήτων στην διάθεση σας για να τα μπείτε στην θέση του οδηγού και να τα απολαύσετε παρόλο που είναι όλα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Μια σειρά από διαφορετικούς συνδυασμούς σε αναβαθμίσεις και τόνους επιλογών χρωμάτων και βινυλιών  όπου μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα που να ανταποκρίνεται στις αγωνιστικές σας ανάγκες.

Προσωπική μου άποψη είναι να το απολαύσετε  μέχρι να βγει το επόμενο.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.