Mortal Shell: Enhanced Edition : Μια καλογυαλισμένη έκδοση στo Xbox Series X|S.

Published on 4 December 2021 at 23:47

Το Mortal Shell είναι μια είσοδος στο είδος souls από την Cold Symmetry. Είναι ένα παιχνίδι που δημιούργησε μια μικρή αναταραχή όταν κυκλοφόρησε στο Xbox One το 2020. Όπως, μιλάμε μήνες πριν τώρα, και σε αυτό το διάστημα έχει υπάρξει μια εντελώς νέα γενιά υλικού που ήρθε στην αγορά. Έτσι όπως κάθε προγραμματιστής που σέβεται τον εαυτό του, οι έξυπνοι τύποι στην Cold Symmetry φέρνουν μια νέα ενισχυμένη έκδοση του παιχνιδιού τους για να επωφεληθούν από την επιπλέον ιπποδύναμη του Xbox Series X|S. Το μεγάλο ερώτημα  είναι αν οι τροποποιήσεις έχουν φέρει κάτι νέο στο τραπέζι. Για πάμε να δούμετον δυστοπικό κόσμο γεμάτο κακούς, σπαθιά, γιγαντιαία αφεντικά και επαναλαμβανόμενους οδυνηρούς θανάτους που μας περιμένει!

Gameplay

Το Mortal Shell είναι κατά κάποιο τρόπο μεγαλύτερο μέσω αυτής της Enhanced Edition. Η μάχη είναι ομαλη και βρήκα τον εαυτό μου να αποδίδει ακόμα καλύτερα ενάντια στους εχθρούς από ότι στην προηγούμενη γενιά. Επίσης  τα frames είναι πολύ πιο ομαλά στη μάχη και τα ίδια τα γραφικά είναι καθαρότερα. Με βοήθησε να εντοπίσω καλύτερα σημεία είτε να επιτεθώ είτε να αποφύγω. Είναι υπέροχο γιατί μου φάνηκε σαν να βίωνα ξανά το παιχνίδι για πρώτη φορά. Κάποιες τυχαίες στιγμές παρατήρησα μερικά Frame drops, όμως τα περισσότερα δεν έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της μάχης αλλά αντί αυτού μου συνέβη ενώ έτρεχα σε περιοχές με μερικούς εχθρούς τριγύρω. Στο Xbox Series S το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για 4k στα 30fps, αλλά σίγουρα παρατήρησα ότι τα frames μερικές φορές φτάνουν ακόμη και σε αυτό που έμοιαζε 60fps. Αντίστοιχα στο μεγάλο αδερφό το Xbox Series X βλέπουμε σταθερά 60Fps σε 4K ανάλυση με υψηλά textures.

Visuals

Κάθε φορά που βγαίνει μια definitive η remaster έκδοση υπάρχουν πάντα πράγματα που κάνει καλύτερα από την παλιά έκδοση. Στην περίπτωση του Mortal Shell, η Enhanced Edition προσφέρει μια φανταστική νέα ανάλυση 4k που αναδεικνύει πραγματικά τη φανταστική εμφάνιση και αίσθηση του Fall Grim και των κατοίκων του. Όπως και τα περισσότερα άλλα, η πανοπλία είναι πολύ λεπτομερής και πιο όμορφη από πριν. Ακόμα και ο ίδιος ο Foundling έχει μεταμορφωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες που εμφανίζονται στο δέρμα του που μοιάζει με κόκκαλα. Η μεγάλη διαφορά είναι στο draw distance όπου καταργεί ένα είδος ομίχλης που προηγουμένως περιόριζε την απόσταση . Λοιπόν η ομίχλη έχει εξαφανισθεί οπότε μπορείτε να δείτε τους εχθρούς από πολύ μακριά αλλά μπορούν επίσης και αυτοί να σας δουν .

Combat-Controls

Ο βασικός πυρήνας της μάχης παραμένει ο ίδιος σε όλα τα Shells συμπεριλαμβανομένου και του όπλου που χρησιμοποιείτε. Ως αποτέλεσμα, αισθάνεστε σαν να παίζετε ένα heavy strength build ανά πάσα στιγμή. Οι διαφορές μεταξύ των Shells περιστρέφονται περισσότερο γύρω από την ταχύτητα της κίνησης, την υγεία, την αντοχή και την αποφασιστικότητα. Μια βασική τακτική μάχης περιστρέφεται γύρω από την harden ικανότητά η οποία ουσιαστικά μετατρέπει το χαρακτήρα σας σε πέτρα για ένα μόνο ελεύθερο χτύπημα ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν βρίσκεστε στη μέση μιας άλλης κίνησης. Ενώ δεν μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά στο Hardening το σύντομο cooldown του σας ενθαρρύνει να το χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά. Μπορεί να σας σώσει από λανθασμένες κινήσεις αλλά είναι επίσης ένα βασικό μέρος της επιθετικής στρατηγικής σας. Αυτό προσθέτει μια νέα πτυχή για την καταπολέμηση που σας ενθαρρύνει να είστε επιθετικοί. Είναι τακτοποιημένο, αν και λίγο παράξενα τοποθετημένο στο εξαιρετικά ευαίσθητο κουμπί LT. Σε μερικές περιπτώσεις όπου ενεργοποιήσαμε κατά λάθος το harden αφήνοντάς μας ανοιχτούς να επιτεθούμε ακριβώς τη στιγμή που θα το χρειαζόμασταν. Αυτή η ικανότητα γίνεται υψίστης σημασίας όταν συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να γιατρευτείς στο Mortal Shell. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να θεραπεύσετε με parry η με counter attack  σε έναν εχθρό αλλά επίσης σας αφήνει ανοιχτό για επίθεση σε περίπτωση που κάνετε λάθος προσπαθώντας για  parry. Μπορείτε επίσης να θεραπευτείτε με αντικείμενα, αλλά δυστυχώς είναι αργά και δεν παρέχουν πραγματική ανακούφιση στη μέση της μάχης. Το παιχνίδι σου δίνει δύο ευκαιρίες όταν πεθαίνεις. Η πρώτη φορά σας ρίχνει έξω από το Shell σας  παρέχοντας ένα παράθυρο στο οποίο μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό χωρίς να χτυπηθείτε. Αν γυρίσεις πίσω, έχεις έναν πλήρως θεραπευμένο χαρακτήρα για να συνεχίσεις την μάχη. Η δεύτερη ευκαιρία εάν ξαναπέθανετε πηγαίνετε  πίσω στο "check point".

Τελική Ανάλυση

Το Mortal Shell είναι ένας συναρπαστικός κόσμος για να εξερευνήσετε με όμορφα περιβάλλοντα και πολλά να ανακαλύψετε. Η μάχη του είναι προκλητική αλλά συναρπαστική και με μεγάλη αίσθηση ανταμοιβής μόλις την κατακτήσετε. Μπορεί να είναι λίγο πολύ παρόμοιο με το Dark Souls από την άποψη του συνολικού τόνου και του στυλ, αλλά φέρνει αρκετές νέες ιδέες για να το κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος. Τελικά, αυτή είναι μια μεγάλη είσοδος σε ένα απαιτητικό είδος που οι οπαδοί δεν θα θέλουν να χάσουν.

Ο τίτλος είναι διαθέσιμος από 23/11 στο Gamepass για όσους θέλουν να το απολαύσουν/δοκιμάσουν και να προχωρήσουν σε μια αγορά! 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.