The Gunk : Μία νέα εξωγήινή περιπέτεια με πολλές συνηθισμένες προκλήσεις...

Published on 22 December 2021 at 00:27

Το Gunk μπορεί να μην είναι το πιο εξελιγμένο όνομα στο σύμπαν αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σίγουρα το πιο κατάλληλο. Καθώς οι διαστημικοί μεταφορείς Rani και Becks φτάνουν σε έναν ξεχασμένο πλανήτη αναζητώντας ένα παράξενο ενεργειακό σήμα, το μέρος είναι απολύτως γεμάτο με gunk ( θα το έλεγα μαύρη γλίτσα αλλά είναι κάπως άκομψο). Αυτό ξεχειλίζει από σπηλιές, πεδιάδες και ποτάμια αυτού του κάποτε ζωντανού τοπίου, και η επιθυμία της Rani να τα ρουφήξει όλα στο ογκώδες γάντι δύναμης (ένα κυριολεκτικό χέρι σκούπα σε αυτή την περίπτωση) που είναι συντριπτικά ισχυρό. 

Η ανταμοιβή σας για τη συλλογή όλων των gunk σε κάθε δεδομένη περιοχή είναι αυτό που κάνει καλύτερα. Μια έκρηξη φωτός, μια ανατριχίλα ήχου, και ο κόσμος μεταμορφώνεται αμέσως στην προηγούμενη δόξα του. Παρά το περίεργο όνομα του το The Gunk είναι συχνά εκπληκτικό και η κοραλλιογενής χλωρίδα φέρνουν στο μάτι γραφικά τόσο όμορφα που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό είναι το πρώτο 3D βιντεοπαιχνίδι του προγραμματιστή του SteamWorld Image & Form.  

Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως το The Gunk δεν έχει σχέση με το σύμπαν του SteamWorld. Εκτός από μερικά easter eggs στο πλοίο της Rani και του Becks είναι μια αυτόνομη περιπέτεια που θα ήταν υπέροχο να παίξετε παρέα με τα παιδιά τα Χριστούγεννα αν δεν υπήρχαν κάποιες περιστασιακές βρισιές. Πέρα από τη "κακή" γλώσσα, η Rani και ο Becks κάνουν για ένα αξιαγάπητο δίδυμο, και η γρήγορη και θορυβώδης φλυαρία τους θυμίζει κάτι από Heaven's Vault. Ο διάλογος μεταξύ τους είναι αρκετά πνευματώδης που τους κάνει ένα διασκεδαστικό ζευγάρι για να σας κάνουν παρέα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 Καθώς η ιστορία εξελίσσεται και οι λόγοι για τους οποίους μένετε σε αυτόν τον πλανήτη αρχίζουν να απομακρύνονται από την απλή αναζήτηση πόρων. Καθαρίζετε περιοχές από gunk και στη συνέχεια εξερευνάτε, ανοίγοντας νέες περιοχές που πρέπει επίσης και αυτές να καθαριστούν Είναι τόσο ικανοποιητικό στο να καθαρίζω τα πράγματα (gunk) που πιθανότατα θα το έκανα ακόμα κι αν ο χάρτης δεν ξεδιπλωνόταν συνεχώς η τα παζλ δεν ήταν πιο περίπλοκα. Είναι κρίμα, λοιπόν, που οι αθλητικές της ικανότητες δεν δοκιμάζονται ποτέ πραγματικά. Οι περισσότερες περιοχές εμπίπτουν σε ένα παρόμοιο μοτίβο: φτάνετε, καθαρίζετε το gunk και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε τους πρόσφατα ανθισμένους σπόρους και τις πλατφόρμες του για να προχωρήσετε περαιτέρω στην ενδοχώρα. Υπάρχουν μόνο τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με ένα χέρι "σκούπα" στη διάθεσή σας. Μπορεί να πετάξει και περιστασιακά να πετάξει μακριά από τα εμπόδια για να φτάσει εκεί που πρέπει να είναι, και οι σπάνιες περιόδους μάχης στηρίζονται στο ίδιο σύνολο βασικών δεξιοτήτων. Απλά δεν αναπτύσσεται ποτέ με τον τρόπο που θα περιμένατε. 

Συνοψίζοντας το The Gunk θα σας πάρει περίπου 6-8 ώρες για να ολοκληρώσετε. Το παιχνίδι είναι ως επί το πλείστον αρκετά γραμμικό, αν και υπάρχουν μερικά προαιρετικά μονοπάτια που μπορείτε να πάτε κάτω για να βρείτε περισσότερους πόρους κατασκευής στο ταξίδι σας. Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό η δημιουργία όλων των 15 αναβαθμίσεων του παιχνιδιού θα απαιτήσει από εσάς να βρείτε σχεδόν κάθε τελευταίο συλλεκτικό πόρο στον εξωγήινο πλανήτη στα οκτώ κεφάλαια του παιχνιδιού.

Το the Gunk είναι διαθέσιμο τώρα σε Xbox Series X|S, Xbox One & PC μέσω xbox Game Pass & Xbox Store!


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.