Ισχύς στη σιωπή.bequiet! Straight Power 11

Published on 9 April 2020 at 04:33

Όταν πρόκειται για σιωπηλή built PC, ο ειδικός είναι η bequiet !. Αυτή η γερμανική εταιρεία ειδικεύεται στη δημιουργία κορυφαίων εξαρτημάτων PC που μπορούν να παραμείνουν σιωπηλά ενώ ψύχουν το μηχάνημά σας.Πρόκειται να ρίξουμε μια ματιά σε ένα από τα high-end τροφοδοτικά της εταιρίας, βλέποντας πόσο καλά εκτελεί την δουλειά του  όταν τεθεί σε δοκιμή. Ο σπορ σχεδιασμός και η μοναδική χωρίς καλώδια κατασκευή του  το Straight Power 11 PSU απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν ένα premium προϊόν. Ως εκ τούτου, έρχεται σε μια ποικιλία διαφορετικών ισχύος. Για αυτή την ανασκόπηση, εξετάσαμε την τροφοδοσία Straight Power 11 80 Plus Platinum 850 watt.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Το Straight Power 11 διατίθεται σε ποικίλες μορφές, που κυμαίνονται από 450 watts έως 1200 watts. Προσφέρεται επίσης σε δύο διαφορετικές ενεργειακές αποδόσεις: 80 Plus Gold και 80 Plus Platinum.

Για την εσωτερική  χρήση - η περίπτωση χρήσης των περισσότερων οικιακών εφαρμογών - η προηγούμενη πιστοποίηση σημαίνει απόδοση έως 90% στις ΗΠΑ και έως 92% απόδοση στις περιφέρειες της ΕΕ. Το λευκόχρυσο, το οποίο είναι πιο ακριβό, προσφέρει έως και 92% αποδοτικότητα στις Η.Π.Α. και 94% αποδοτικότητα στις περιοχές της ΕΕ.

Όλα αυτά είναι ότι το Straight Power 11 είναι ένα high-end τροφοδοτικό, το οποίο μετατρέπει σχεδόν όλη την ηλεκτρική ενέργεια που λαμβάνει από την πρίζα σε χρησιμοποιήσιμη ισχύ για τον υπολογιστή σας. Επιπλέον, το Straight Power 11 περιλαμβάνει τέσσερις ανεξάρτητες ράγες 12 volt. Αντί να τονίζει μία μόνο ράγα για όλο το ρεύμα, η Straight Power 11 χωρίζει τη ροή, οδηγώντας σε ένα πολύ καθαρότερο σήμα.

Στο κιβώτιο, μπορείτε να πάρετε μια σειρά από καλώδια για το PSU, τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα. Έρχονται σε ένα διαφημισμένο μήκος "έως 115cm" σύμφωνα με την bequiet !. Το "μέχρι" είναι η βασική φράση εδώ. Το καλώδιο σύνθεσης SATA και Molex φτάνει περίπου σε αυτή την απόσταση, αλλά το 24-pin ATX τροφοδοτικό καλώδιο είναι σε περίπου 65cm.

ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τροφοδοτικά υψηλής τάσης, το Straight Power 11 είναι πλήρως αποσπώμενο. 

Ξεκινώντας με τα καλώδια, θα έχετε δύο καλώδια τροφοδοσίας CPU, έναν με έναν ακροδέκτη 8 ακίδων και έναν άλλο με σύνδεση 4 + 4 ακίδων, δύο καλώδια ισχύος 6 + 2 PCIe, ένα διπλό καλώδιο τροφοδοσίας 6 + 2, ATX 24 ακίδων δύο καλώδια SATA και Molex και δύο καλώδια τροφοδοσίας SATA. Η bequiet! περιλαμβάνει επίσης δύο συνδέσμους καλωδίων Velcro έτσι ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αχρησιμοποίητα καλώδια σας.

Παρά τη μακρά λίστα των διαθέσιμων συνδέσεων, το Straight Power 11 καθιστά τα πάντα εύκολα κατανοητά. Κάθε σύνδεσμος εκτός από τον 24 ακίδων χρησιμοποιεί τη δική του σύνδεση στο PSU, που κυμαίνεται από 5 ακίδες για τις συνδέσεις SATA και Molex σε 12 pin για συνδέσεις PCIe. Αυτό κάνει τα πάντα απλά και συνδεδεμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ξανά ότι εξετάσαμε τη μονάδα 850 Watt Platinum Plus εδώ, καθώς οι υποδοχές που θα λάβετε θα διαφέρουν ανάλογα με την ισχύ που χρειάζεστε και τη συνεχή έξοδο της τροφοδοσίας μπορεί να τροφοδοτήσει.

Μικρές προσθήκες όπως μια διπλή υποδοχή PCIe 6 + 2 σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε δύο καλώδια από την παροχή ρεύματος για την κάρτα γραφικών σας. Περιλαμβάνει επίσης το Molex, και παρόλο που θα πιέζεστε σκληρά για να βρείτε κάτι που χρησιμοποιεί το Molex μέσω SATA αυτές τις μέρες, είναι ακόμα ωραίο να έχετε την επιλογή.

ΑΘΟΡΥΒΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ομοίως με άλλα bequiet! προϊόντα, το Straight Power 11 επικεντρώνεται στη σιωπηλή λειτουργία και με βάση τις δοκιμές μας, αυτό συμβαίνει. Παρόλο που είδαμε τον ανεμιστήρα να ανεβάζει όταν πειράζαμε τη CPU και τη GPU κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, ποτέ δεν μπορούσαμε να ακούσουμε την κάποιον ήχο από το τροφοδοτικό.

Προσπαθήσαμε ακόμη και να ελέγξουμε το επίπεδο θορύβου της τροφοδοσίας σε κατάσταση αδράνειας σε σχέση με το φορτίο, αλλά δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε οριστικά αποτελέσματα. Η στάθμη θορύβου στο περιβάλλον ήταν το πιο δυνατό πράγμα που πήρε το μικρόφωνο μας, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούσαμε 50 watts ή 500 watts. Περιττό να πούμε ότι τα άλλα κομμάτια του υπολογιστή  είναι  πολύ πιο δυνατά σε θόρυβο από το Straight Power 11.

Υπάρχουν  λόγοι για τη σιωπηρή λειτουργία του Straight Power 11, η πιο σημαντική από τις οποίες είναι ο ανεμιστήρας Silent Wings 3 που δροσίζει τη μονάδα. Πάνω από τους ανεμιστήρες, το Silent Wings 3 περιλαμβάνει μικρές σήραγγες για να περνάει ο αέρας στη λεπίδα του ανεμιστήρα. Ο αέρας μπορεί εύκολα να εισέλθει και σε αυτές τις σήραγγες, με το μεγάλο άνοιγμα ροής αέρα Straight Power 11. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Από όλα  τα πράγματα που εξετάστηκαν, το Straight Power 11 είναι ένα premium τροφοδοτικό σε σχετικά χαμηλή τιμή, που ταιριάζει με  κομψή εμφάνιση. Σας συνιστούμε να το αγοράσετε. Με πολλαπλές ράβδους 12 volt και απόδοση έως και 80 Plus Platinum, το Straight Power 11 είναι μια εντυπωσιακή μονάδα που απευθύνεται κυρίως σε δυνατούς χρήστες ισχύος. Είναι επίσης πλήρως αποσπώμενο (modular), σε αντίθεση με το top-of-the-line Dark Power Pro 11 της bequiet!

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Straight Power 11 είναι ένα τροφοδοτικό που προτείνουμε πλήρως, αλλά αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνετε μάχη για να εντοπίσετε ένα και να το πάρετε στα χεριά σας. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα στην αγορά, θα πρέπει να το παραλάβετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΒΑΘΜΟΓΙΑ 9 By SpookyGR

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.