Το Ethernet θα επιταχυνθεί στα 800 Gb / s

Published on 13 April 2020 at 19:04

Η κοινοπραξία τεχνολογίας Ethernet δημοσίευσε μια προδιαγραφή για το πρότυπο Ethernet με την ονομασία 800GBASE-R. Η εφαρμογή του θα επιτρέψει τη δημιουργία συνδέσεων δικτύου με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι 800 Gb / s.

Με τη ροή βίντεο, τα παιχνίδια δια μεσου Cloud  ή όλο και πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές διασκέψεις, η ζήτηση για εύρος ζώνης Internet αυξάνεται διαρκώς. Ως αποτέλεσμα, τα πρότυπα διαβίβασης δεδομένων πρέπει να αναπτυχθούν συνεχώς, ώστε το παγκόσμιο δίκτυο να μην φράσσεται. Ωστόσο, η κοινοπραξία τεχνολογίας Ethernet ανακοίνωσε ότι η νέα προδιαγραφή σύνδεσης Ethernet (800GBASE-R) θα μπορεί να επιταχυνθεί στα 800 Gbps χρησιμοποιώντας 8 γραμμές 106 Gbps το καθένα.

Το νέο πρότυπο δεν αποτελεί σημαντική πρόοδο. Βασίζεται στην κληρονομιά του προκάτοχου του, 400 GbE. Στην πράξη, είναι μια πολύ παρόμοια τεχνολογία, βασισμένη στην ίδια λογική και ελαφρώς τροποποιημένη για να διπλασιάσει το εύρος ζώνης. Στην πράξη, φαίνεται λίγο σαν να προσθέτουμε άλλες τέσσερις λωρίδες σε έναν αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.

Η κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νέων προτύπων έχει μέχρι στιγμής όνομα Consortium 25 Gigabit Ethernet και έχει διαμορφωθεί για την προετοιμασία των προδιαγραφών 25, 50 και 100 Gigabit Ethernet. Ωστόσο, έχει πλέον αποφασιστεί να αλλάξει το όνομα για να "αντικατοπτρίζει την εστίαση σε ακόμα πιο γρήγορες τεχνολογίες δικτύωσης". Ως εκ τούτου, από τώρα και στο εξής έχουμε την Κοινοπραξία Τεχνολογίας Ethernet ( Ethernet Technology Consortium).

Αλλαγή για ποιον;
Αυτό ασφαλώς δεν είναι μια καινοτομία που θα κάνει έναν συνηθισμένο χρήστη του υπολογιστή να τρέξει στο κατάστημα και να αγοράσει μια νέα κάρτα δικτύου. Οι περισσότεροι υπολογιστές σήμερα υποστηρίζουν 1 Gigabit συνδέσεις, και αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε μια κάρτα 10 GbE. Ακόμα, αυτό δεν έρχεται καν κοντά στα 800 gigabits ...

Ωστόσο, η αλλαγή πιθανότατα θα γίνει αισθητή από τα κέντρα δεδομένων, όπου η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας μπορεί να ανακουφίσει το φορτίο σε διακομιστές και κόμβους, γεγονός που μακροπρόθεσμα θα βελτιώσει αργά την απόδοση ορισμένων υπηρεσιών Διαδικτύου.

Η κοινοπραξία τεχνολογίας Ethernet αποτελείται από εταιρείες όπως η Cisco, η Broadcom, η Microsoft και η Google. Γνωρίζουν τι έρχεται και η συνεχής ανάπτυξη της τεχνολογίας Ethernet δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Δεν είναι πιθανό η παγκόσμια κίνηση στο δίκτυο να αρχίσει να μειώνεται σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να πάει στις τεχνικές πτυχές του προτύπου 800 GbE, αναφερόμαστε στις δημοσιευμένες προδιαγραφές.

by SpookyGr

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.