Το Xbox Series X μπορεί να κερδίσει το PS5 στην τιμή.

Published on 18 May 2020 at 08:00

Η Microsoft φαίνεται να παίζει ένα παιχνίδι γάτας με ποντικιού με τη Sony περιμένοντας να αποκαλύψει την τιμή του Xbox Series X μετά την ανακοίνωση της τιμής του PS5. Και μέχρι στιγμής τα σημάδια δείχνουν ότι η Microsoft είναι πρόθυμη να υποτιμήσει τη Sony στην τιμή, ακόμα κι αν σημαίνει απώλεια χρημάτων στην αρχή του ''πολέμου'' της επόμενης γενιάς.

Πίσω στην E3 2013, η Microsoft αποκάλυψε για πρώτη φορά το Xbox One με τιμή 499 $. Αυτό είχε όλη την πλευστότητα ενός μπαλονιού με τους οπαδούς της κονσόλας παιχνιδιών, ειδικά όταν η Sony αποκάλυψε τότε ότι το PS4 θα κόστιζε 399 $. Η Microsoft προσέφερε μια κονσόλα σε ένα πακέτο που περιλάμβανε το αξεσουάρ ελέγχου κίνησης Kinect,. Αλλά σε συνδυασμό με το ότι ήταν λιγότερο ισχυρό από το PS4, το Xbox One είχε μια αρκετά κακή εκκίνηση που πήρε τη Microsoft περίπου ένα χρόνο για να αρχίσει να επανακτήσει έδαφος στην αγορά.

Τώρα οι άνθρωποι στο τμήμα Xbox φάνηκαν να έχουν μάθει το μάθημά τους και περιμένουν πρώτα την κλήρωση της Sony. Και όταν το κάνουν, ο αναλυτής της Wedbush Securities Michael Pachter εκτιμά ότι το Xbox Series X θα μπορούσε να καταλήξει να είναι 100 $ φθηνότερο από το PS5.

«Η Microsoft ήταν αρκετά έξυπνη περιμένοντας τη Sony εδώ. Από όσα έχω δει, η Sony θα πρέπει να χρεώσει 500 $ για το PS5 και η Microsoft έχει έναν μεγάλο ισολογισμό ", δήλωσε ο Pachter σε ένα podcast που φιλοξενείται από τον δημοσιογράφο βιντεοπαιχνιδιών Geoff Keighley." Εάν η [Microsoft] θέλει να μειώσει την τιμή κατά 100 $  κάτω από το [PS5] και "επιδοτήσει" τα πρώτα 10 εκατομμύρια [κονσόλες] - θα το κάνει. "

«Νομίζω ότι περιμένουν πρώτα την Sony και στη συνέχεια θα αποκαλύψουν την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας», δήλωσε ο Pachter, ο οποίος εκτιμά ότι το Xbox Series X θα κοστίσει 400 $ και «πιθανότατα» θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Νοέμβριο . «Και οι οπαδοί θα πάρουν πολλά για τα 400 $ τους.»

Γιατί το Xbox Series X θα μπορούσε να χαμηλώσει την τιμή;

Το να καθίσει και να περιμένει τη Sony να κινηθεί με την τιμολόγηση του PS5 θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη Microsoft.

Αλλά είναι κάτι που ο πρώην διευθυντής της Microsoft και της EA Peter Moore είπε ότι θα έκανε αν ήταν στην «παλιά του δουλειά». Σημείωσε ότι και οι δύο εταιρείες θα σκεφτούν πόσο μπορούν να «αντέξουν να χάσουν τους πρώτους 12 έως 18 μήνες» όταν πρόκειται για τον καθορισμό των αρχικών τιμών κυκλοφορίας.

Από τις φήμες μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η Sony θα κοστολογήσει το PS5 κάπου μεταξύ 470 $ και 499 $, κάτι που φαίνεται λογικό δεδομένης της υψηλής ποιότητας σε προδιαγραφές, όπως ο νέος σε τεχνολογία SSD και η τεχνολογία 3D ήχου. Δοκιμάστε και αποκτήστε έναν υπολογιστή  με άφθονο χώρο SSD και προδιαγραφές για να παίζεται παιχνίδια 4K και υπολογίστε την τιμή του.

Αλλά αν το Xbox Series X είναι χαμηλότερο από το PS5 κατά 100 $, τότε θα μπορούσε να πωληθεί με μόλις 370 $. Αυτή είναι μια πολύ καλή τιμή για ένα μηχάνημα με 12 teraflops ισχύος, γρήγορη αποθήκευση, με δυνατότητα Ray tracing και διπλάσια ισχύ από το Xbox One X, το οποίο αυτήν την  κοστίζει μόλις κάτω από 299 $.

Xbox ως πλατφόρμα παιχνιδιών και όχι ως κονσόλα.

Εάν η Microsoft πράγματι γίνει επιθετική με την τιμή στο Xbox Series X, τότε θα μπορούσε να χάνει για κάθε κονσόλα που πουλάει. Λοιπόν, πώς θα ξεφύγει από αυτό;

Ο Moore πιστεύει ότι το Xbox Series X θα χρησιμοποιηθεί απλώς ως πλατφόρμα για τις υπηρεσίες του, όπου η Microsoft θα αντλήσει τα χρήματα που χάθηκαν για την πώληση υλικού κονσόλας επόμενης γενιάς. Δεδομένου ότι η Microsoft έχει το Xbox Live από το αρχικό Xbox, καθώς αυξάνεται σε δημοτικότητα με το Xbox 360, είναι σε θέση να αξιοποιήσει πραγματικά τις υπηρεσίες του Xbox αντί να βγάλει χρήματα από τις πωλήσεις κονσόλας.

Ενώ η Sony έχει βελτιώσει σημαντικά το διαδικτυακό στοιχείο των κονσολών της με το PSN, η Microsoft αναμφισβήτητα έχει το πλεονέκτημα με το Xbox Live. Και αυτό είναι κάτι που ο Moore θεωρεί ότι η Microsoft θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό με το Xbox Series X.

Ο Moore είπε ότι η Microsoft πιθανότατα σκέφτεται: «Να μπούμε, ας το τιμολογήσουμε σωστά, ας πάρουμε το σωστό περιεχόμενο εκεί, ας συνεχίσουμε να χτίζουμε  στο Xbox Live, ας εκμεταλλευτούμε αυτήν την παγκόσμια κρίση που βιώνουμε τώρα, επειδή υπάρχει δίψα και όρεξη για αυτές τις διαδικτυακές εμπειρίες που δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες στην ιστορία μας. "

Ο Pachter πρόσθεσε επίσης ότι η Microsoft ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα αγοράς ενός παιχνιδιού για το Xbox One και, στη συνέχεια, η δωρεάν αναβάθμιση του στο Xbox Series X, είναι «εξαιρετικά φιλική προς τον καταναλωτή» και θα βοηθήσει την κονσόλα της Microsoft να είναι πιο ελκυστική για τους παίκτες. Και η κίνηση να ξεκινήσει ομαδοποίηση υπηρεσιών όπως το Xbox Game Pass με το Xbox Live σε ένα πακέτο είναι κάτι που προβλέπει ο Pachter ότι θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για τη Microsoft να αντισταθμίσει και στη συνέχεια, να εκμεταλλευτεί την πώληση πολλών κονσολών Xbox Series X με απώλεια.

"Αρχίζετε να βλέπετε τη [Microsoft] να συνδυάζει αυτά τα πράγματα μαζί. Νομίζω ότι θα υπάρχει προσφορά για $ 40- $ 50 το μήνα  και θα λάβετε ένα ολοκαίνουργιο Xbox Series X, Game Pass, Xbox Live και αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο για τους περισσότερους καταναλωτές να έρθουν », είπε ο Pachter. "Δεν χρειάζεται να πληρώσετε 500 $ μπροστά και στη συνέχεια να πληρώσετε και για συνδρομή. μπορείτε απλώς να το κάνετε σε ένα πρόγραμμα δόσεων όπως και στο κινητό σας. "

by SpookyGr

Πηγή /μετάφραση απο https://www.tomsguide.com


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.