Η GPU της Amd που τροφοδοτεί το PS5 και το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει πριν από τις ίδιες τις κονσόλες

Published on 4 June 2020 at 17:00

Η σειρά κάρτας γραφικών AMD RDNA 2 θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο πριν από την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X τα οποία χρησιμοποιούν κάρτες από την ίδια αρχιτεκτονική.

Όπως αναφέρει ο  ιστότοπός  PC Gamer, ο CFO της AMD Devinder Kumar επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία "βρίσκεται σε καλό δρόμο για την κυκλοφορία των επόμενων γενεών Zen 3 CPUs και RDNA 2 GPUs στα τέλη του 2020". Διευκρίνισε επίσης ότι το πρώτο προϊόν RDNA 2 στην αγορά θα είναι η GPU Navi 2 γνωστό ως the Big Navi.

Το PS5 και το Xbox Series X χρησιμοποιούν κάρτες από την ίδια οικογένεια GPU, αλλά δεν θα χρησιμοποιούν το ίδιο το Big Navi. Έτσι, εάν το Big Navi πρόκειται να είναι το πρώτο διαθέσιμο προϊόν RDNA 2, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα κυκλοφορήσει πριν από τις κονσόλες επόμενης γενιάς αυτές τις διακοπές. Αυτό υποδηλώνει ότι η νέα σειρά καρτών γραφικών της AMD θα κυκλοφορήσει αρχικά κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Άραγε Το Big Navi θα μας πει δώσει παραπάνω λεπτομέρειες για τις κάρτες που τροφοδοτούν το PS5 και το Xbox Series X;. Το Navi 2 δεν θα είναι απαραιτήτως αντιπροσωπευτικό της απόδοσης γραφικών των κονσολών επόμενης γενιάς, απλώς και μόνο επειδή θα είναι πολύ πιο ισχυρό.

Κάθε φορά που η AMD ή η Nvidia παρουσιάζουν μια νέα σειρά καρτών γραφικών, συνήθως βάζουν το καλύτερο και ακριβότερο πόδι τους προς τα εμπρός, ώστε να έχουν καλύτερα σημεία αναφοράς. Αυτό είναι το Big Navi - η απάντηση της AMD σε κάρτες Nvidia top-end όπως η RTX 2080 TI, η οποία κοστίζει πάνω από 1.000€. Το PS5 και το Xbox Series X πρέπει να χρησιμοποιούν πιο αδύναμες προσαρμοσμένες κάρτες RDNA 2 για να διατηρήσουν το κόστος χαμηλότερο, οπότε οι προδιαγραφές τους δεν θα ταιριάζουν με το Navi 2. Ωστόσο, επειδή χρησιμοποιούν την ίδια θεμελιώδη αρχιτεκτονική, η κυκλοφορία από την AMD θα μας δώσει τουλάχιστον μερικές ιδέα για το πώς κατασκευάζονται οι κάρτες RDNA 2 και πώς μπορούν να χωρέσουν σε υλικό επόμενης γενιάς συνολικά.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.