Ο Δημιουργός του Resident Evil Shinji Mikami λέει ότι η τρέχουσα πανδημία θα επηρεάσει το έργο του

Published on 4 June 2020 at 20:00

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η ζωή σχεδόν όλων επηρεάστηκε με κάποιο τρόπο από την τρέχουσα παγκόσμια πανδημία του COVID-19. Εκατοντάδες χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί, πολλές εξακολουθούν να είναι άνεργες με πραγματικές πιθανότητες ότι οι δουλειές τους έχουν χαθεί για πάντα και γενικά ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους αλλάζει. Το αν θα επιστρέψουμε ποτέ σε μια «κανονικότητα» μένει να δούμε, αλλά αυτό το είδος εκδήλωσης είναι αυτό που επηρεάζει την τέχνη και την ψυχαγωγία για τα επόμενα χρόνια. Ένας τέτοιος δημιουργός που το σκέφτεται είναι ο θρυλικός Shinji Mikami.

Ο Mikami ήταν ο Δημιουργός της σειράς Resident Evil και σκηνοθέτης για την πρώτη και τέταρτη συμμετοχή στο μακροχρόνιο franchise. Η σειρά αφορά έναν ιό που μετατρέπει ανθρώπους και ζώα σε διάφορα τέρατα. Ο ιός εξαπλώνεται ως επιδημία σε όλη την πόλη, και τελικά γίνεται παγκόσμιο ζήτημα σε μεταγενέστερα παιχνίδια το οποίο είναι κάπως τρομακτικό όταν το σκέφτεστε. Ο Mikami φαίνεται να το σκέφτεται επίσης, όπως σε μια συνέντευξη με το IGN, λέει ότι θα είναι αδύνατο να μην διαχωρίσουμε τους αγώνες αυτής της επιδημίας από τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα.

«Στο Resident Evil, επέλεξα έναν ιό ως τον λόγο που οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ζόμπι. Θυμάμαι ότι αισθάνομαι ενθουσιασμένος από τη νέα ιδέα ότι ένας ιός - ένας πραγματικός εχθρός που δεν μπορεί να δει ο άνθρωπος - θα προκαλούσε τεράστιο φόβο στους ανθρώπους. Τώρα, νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για τα παιχνίδια μου να μην επηρεαστούν από τους αγώνες που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. "

Ο Mikami εργάζεται επί του παρόντος στο GhostWire: Tokyo  και είναι λίγες οι πληροφορίες για αυτό το παιχνίδι. Χωρίς αμφιβολία, όταν τα πράγματα σταθεροποιηθούν σε όλο τον κόσμο, θα δούμε τόνους διαφορετικών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και παιχνιδιών που θα έχουν κάποια επιρροή από την τρέχουσα κατάσταση. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.