Η σειρά Resident Evil έφτασε 100 εκατομμύρια πωλήσεις.

Published on 13 June 2020 at 18:01

Υπάρχουν πολλά franchise που έρχονται και φεύγουν, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα που καταφέρνουν να αντέξουν το ισχυρό τεστ του χρόνου. Από αυτά τα franchise, είναι σπάνιο να έχουν ποικιλία τρόμου. Ωστόσο, ένα franchise ξεπέρασε τους ομολόγους του: Resident Evil. Σήμερα, ο εκδότης και ο προγραμματιστής της σειράς επιβεβαίωσαν ένα τεράστιο ορόσημο και ένα εκπληκτικό γεγονός.

Στην πραγματικότητα γνωρίζαμε ότι το franchise πέρασε 100 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν παγκοσμίως, αλλά αυτό οφειλόταν μόνο σε προφανή μαθηματικά με βάση τα τριμηνιαία κέρδη. Η Capcom το ανακοίνωσε ότι η σειρά έχει σπάσει αυτό το απίστευτο ορόσημο. Αποκαλύπτουν επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό: πάνω από το 80% των πωλήσεων προήλθαν στην πραγματικότητα από χώρες εκτός Ιαπωνίας. Παρόλο που μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότερες πωλήσεις προέρχονται από τη Δύση, καθώς το παιχνίδι ήταν πάντα πιο κοντά στο συγκεκριμένο κοινό αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, το Resident Evil: Village  πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο για PlayStation 5, Xbox Series X και PC, οπότε αυτή η σειρά δεν σταματά σύντομα.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.