Το Xbox Lockhart GPU θα έχει 20 Control Units και μεγαλύτερο σε δύναμη από το Xbox One X.

Published on 2 July 2020 at 11:04

Η Xbox Lockhart GPU θα διαθέτει 20 CU, προσφέροντας περίπου 4 TFLOP γραφικής ιπποδύναμης σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Verge, Tom Warren. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε μια αναφορά από τον ίδιο που ισχυριζόταν ότι η φημολογούμενη  "φθηνή" κονσόλα της Microsoft, το Xbox Series S, θα διαθέτει 7,5 GB χρησιμοποιήσιμης μνήμης RAM. Επιπλέον ανέφερε ότι η κονσόλα θα προσφέρει περίπου 4 TFLOPs  GPU. Στο αρχικό του άρθρο, ο Γουόρεν έγραψε ότι πιστεύει ότι η CPU του Lockhart θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με αυτήν του Series X  αλλά αργότερα το διόρθωσε λέγοντας ότι η CPU Lockhart πιθανότατα θα έχει την ίδια ταχύτητα.

Ακριβώς όπως το Xbox Series X, το Xbox Series S θα υποστηρίζει Ray Tracing και θα εναπόκειται στους προγραμματιστές να στοχεύσουν ένα επίπεδο απόδοσης είτε 1080p και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή 1440p και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ο Warren έχει μοιραστεί και πάλι μερικές εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με το Lockhart της Microsoft που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί και τώρα ίσως να γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με τον αριθμό των μονάδων ελέγχου (CU) που θα διαθέτει η GPU του Lockhart, δημιουργώντας ακριβέστερες  ταχύτητες GPU και επίπεδα επιδόσεων .

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες  όσον αφορά τις ταχύτητες του ρολογιού, που όλες είναι εικασίες σε αυτό το σημείο. Με 20 CU στα 1.6Ghz το καθένα, εξετάζουμε πράγματι περίπου 4 TFLOP γραφικής δύναμης. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι από τις φημολογούμενες 20 μονάδες ελέγχου, ορισμένες μονάδες θα απενεργοποιηθούν για απόδοση. Με 18 μονάδες ελέγχου και 2 ανενεργές μονάδες, μπορεί να εξετάζουμε ταχύτητες ρολογιού 1,75Ghz η καθεμία. Μια άλλη ενδιαφέρουσα θεωρία είναι ότι υπάρχουν πραγματικά 24 CU με 4 από αυτά να είναι ανενεργά για τις αποδόσεις. Εάν συμβαίνει αυτό, αυτό θα έδινε την ταχύτητα του ρολογιού στα 1.825Ghz το καθένα για συνολικά 4,67 TFLOP.

Σε κάθε περίπτωση, με βάση τις προδιαγραφές που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής, με τον ταχύτερο επεξεργαστή Zen 2 και SSD, το Xbox Lockhart φαίνεται να είναι πολύ πιο ισχυρό από την τρέχουσα κονσόλα Xbox της κορυφαίας γραμμής της Microsoft, το Xbox One X. Επιπλέον, πρέπει κανείς να θεωρήσει ότι η αρχιτεκτονική GPU της κονσόλας RDNA2 είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την αρχιτεκτονική του One X's Graph Next Core (GCN), επιτρέποντας υψηλότερη απόδοση από αυτήν του One X.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι ενώ το Xbox One X δεν είναι προσανατολισμένο στους τίτλους της επόμενης γενιάς όσο θα είναι το Lockhart αλλά είτε σε ανάλυση 1080p / 1440p, ανάλογα με το framerate.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.