Η Ιαπωνική εκδοσή του Cyberpunk 2077 θα έχει μεγάλη λογοκρισία.

Published on 2 July 2020 at 22:09

Ενώ το Cyberpunk 2077 δεν θα λογοκριθεί σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, όπως πολλοί φοβόντουσαν προηγουμένως η CD Projekt Red επιβεβαίωσε ότι θα γίνει σε μεγάλο βαθμό στην Ιαπωνία και οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν το παιχνίδι να είναι διαφορετικό.

Η Ιαπωνία έχει μεγάλη ιστορία λογοκρισίας για το περιεχόμενο των βιντεοπαιχνιδιών της  που ωθεί το όριο σε αυτό που θεωρεί αποδεκτό για τους πολίτες της. Η  χώρα είναι πιο συντηρητική στις απόψεις της σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες  οπότε δεν εκπλήσσει πολλούς που βλέπουν ότι η έκδοση της Ιαπωνίας για το Cyberpunk 2077 θα έχει βαριές αλλαγές προκειμένου να καταφέρει να βγει σε κυκλοφορία.
Το περιεχόμενο που περιστρέφεται γύρω από το γυμνό θα είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που παρατηρείται στο Ιαπωνικό Cyberpunk. Όπως φαίνεται σε κάποιο gameplay που κυκλοφόρησε, το Cyberpunk δεν θα αποφεύγει το γυμνό. Σε μια αποστολή, ο V μπορεί να δει ότι μεταφέρει ένα άτομο που είναι εντελώς γυμνό για αρκετά λεπτά. Στην Ιαπωνία, οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν από αυτό το άτομο να φοράει σουτιέν ή άλλο υλικό ένδυσης.

Δυστυχώς για ορισμένους παίκτες στο εξωτερικό, αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί επίσης η προσαρμογή των γεννητικών οργάνων. Οποιοδήποτε σεξουαλικό περιεχόμενο θα αναθεωρηθεί ή θα αφαιρεθεί πλήρως από το παιχνίδι. Το CD Projekt Red επιβεβαίωσε ότι θα αλλάξει κάποιο κομμάτι ανθρώπινων άκρων και εκτεθειμένων εντέρων για την ιαπωνική έκδοση του παιχνιδιού. Ορισμένα γκράφιτι σε σχήμα γεννητικών οργάνων θα  λογοκρίνονται ή θα αλλάξουν επίσης. Τι σημαίνει αυτό για την ιστορία, ωστόσο, προς το παρόν παραμένει ασαφές και οι παίκτες πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την πλήρη κυκλοφορία του τίτλου για να δουν όλα όσα άλλαξαν.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη σε ορισμένους οπαδούς που προσβλέπουν στον πολυαναμενόμενο τίτλο ανοιχτού κόσμου είναι η έλλειψη αναφοράς λογοκρισίας και χρήσης ναρκωτικών. Η Ιαπωνία είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών στη χώρα . Ο δημοφιλής τίτλος της σειράς Yakuza αποσύρθηκε από ιαπωνικά καταστήματα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Φαίνεται ότι το Cyberpunk 2077 δεν αποφεύγει ούτε αυτό το θέμα, οπότε είναι σοκαριστικό που δεν βλέπουμε καμία ανακοίνωση λογοκρισίας χρήσης ναρκωτικών για την ιαπωνική έκδοση.

Μετά από μια σειρά καθυστερήσεων, οι θαυμαστές μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στην πραγματικότητα τον Νοέμβριο. Αλλά, αν το παιχνίδι κάνει πρεμιέρα το 2020, οι παίκτες μπορούν να περιμένουν τον τίτλο να είναι στο διαγωνισμό για το Game of the Year.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.