Πρώην μέλος της ομάδας Xbox λεει οτι δεν θα χρειαστούν ενδιάμεσες γενιές.

Published on 12 July 2020 at 15:15

Η τωρινή γενιά κονσολών είδε κάτι διαφορετικό με την κυκλοφορία του PS4 Pro και του Xbox One X. Οι μίνι  «ανανεώσεις» της μεσαίας γενιάς δεν ήταν απλές επανακυκλοφορίες και επανασχεδιασμοί των κονσολών τους, αλλά στην πραγματικότητα πρόσθεσαν πρόσθετη ισχύ και υποστήριξη για 4K και βελτιωμένο HDR. Φυσικά, αυτό μας κάνει  να αναρωτηθούμε αν θα δούμε κάτι παρόμοιο με τα PS5 και Xbox Series X. Είναι δύσκολο να το πούμε, αλλά ένας πρώην Executive του Xbox  πιστεύει ότι είναι αμφίβολο.

Δημοσιεύοντας στο φόρουμ  ResetERA, ο πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ της κονσόλας Albert Penello εξέτασε εάν θα δούμε μια άλλη κατάσταση ανανέωσης και δεν το πιστεύει. Κατά κύριο λόγο, λέει ότι τα Pro και One X βγήκαν ως μια συγκεκριμένη ανάγκη, καθώς οι οθόνες 4K και HDR είχαν αρχίσει να γίνονται κοινές και ούτε το αρχικό PS4 ή το Xbox είχαν την κατάλληλη υποστήριξη για αυτά. Ενώ το 8K είναι μια νέα τεχνολογία που κυκλοφορεί τώρα και προβλέπει ότι δεν θα είναι ο κύριος παράγοντας mainstream για τα επόμενα 3 χρόνια. 

« Το 4K έγινε μια βασική ανάλυση για υπολογιστές και τηλεοράσεις και οι βασικές κονσόλες σχεδιάστηκαν γύρω από την οδήγηση με απόδοση 1080p (ή λιγότερο). Νομίζω ότι είναι απίθανο να δούμε σε τηλεόραση 8K με τον ίδιο τρόπο που είδαμε το 4K να είναι mainstream - είναι πιο πιθανό να δούμε βελτιώσεις στα NITS (για να βελτιώσουμε το HDR) ή καλύτερα framerates να υποστηρίξουμε περισσότερο από 60fps στις τηλεοράσεις. Οι CPU και οι GPU στην επόμενη γενιά θα πρέπει εύκολα να υποστηρίζουν υψηλότερους ρυθμούς καρέ και ευρύτερα χρώματα.

«Έτσι, οι αναβαθμίσεις μεσαίας γενιάς δεν είναι μόνο οικονομικά και τεχνικά βιώσιμες, αλλά πιθανότατα λιγότερο απαραίτητες για να συμβαδίζουν με τις τεχνολογίες οθόνης.

"Δεν βλέπω μια μηχανή με 20/24 tflop να είναι προσιτή σε μορφή κονσόλας, ακόμη και σε 3 χρόνια. Η αλλαγή κόμβου από 7nm σε 5nm ή 3 nm θα είναι απαγορευτική ως προς το κόστος και απλώς μαθηματικά, εκτός κι αν φτάσει στα 3nm, θα δείτε μόνο μείωση του μεγέθους κατά 30%, αλλά διπλασιάζετε τα tflops, οπότε το chip πρέπει να αυξηθεί.

"Επιπλέον, δεν μπορείτε πραγματικά να διπλασιάσετε την GPU χωρίς να αυξήσετε την CPU και τη Μνήμη χωρίς να προσθέσεις επιπλέον κόστος.

Λάβετε υπόψη ότι ο Penello δεν σχετίζεται με το Xbox, οπότε δε προσπαθεί να δώσει κάποιες πληροφορίες από εδώ, αλλά είναι απλώς  εικασίες. Δεν είναι επίσης σαφές πόσο επιτυχημένα ήταν τελικά τα Pro και One X ως πειράματα, καθώς ούτε η Sony ούτε η Microsoft ανέφεραν ποτέ λεπτομέρειες σχετικά με το τι πούλησαν και αντ 'αυτού όλα μαζί ως μέρος των συνολικών πωλήσεων PS4 ή Xbox One, αντίστοιχα.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.