Η Capcom στηρίζει της ψηφιακές πωλήσεις

Published on 14 July 2020 at 20:17

Όπως πολλοί άλλοι κλάδοι, τα βιντεοπαιχνίδια οδέυουν σε μια μεγάλη αλλαγή προς τα ψηφιακά. Μεταξύ υπηρεσιών όπως το Game Pass, καθώς και η ψηφιακή προώθηση με ορισμένες κονσόλες, αποτελεί μέρος μιας αναπόφευκτης κίνησης. Και μια εταιρεία που το δείχνει  με ακραίο τρόπο είναι η Capcom καθώς η ψηφιακή και φυσική τους είναι πολύ μονόπλευρη και ελπίζουν να το κάνουν ακόμη περισσότερο.

Σε μια ερώτηση κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης των μετόχων τους, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το 80% των πωλήσεών τους προήλθε από ψηφιακές πωλήσεις. Αυτός είναι ένας αρκετά εντυπωσιακός αριθμός, ειδικά επειδή οι περισσότεροι άλλοι σημαντικοί εκδότες αναφέρουν κάτι πιο κοντά στο 50-60%. Όχι μόνο αυτό, λένε ότι τελικά θέλουν να φτάσουν στο 90% .

«Ενώ εξαρτάται τελικά από το πώς συμπεριφέρονται οι πελάτες μας  προς το παρόν προωθούμε την ψηφιακή μας στρατηγική με στόχο το 90%, καθώς υπάρχουν ορισμένοι πελάτες που προτιμούν να θέλουν δισκάκια. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την επιχειρηματική μας απόδοση μεγιστοποιώντας τα οφέλη των ψηφιακών πωλήσεων, που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παροχής του περιεχομένου μας τόσο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. "

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εδώ. Παρόλο που αυτό αναμφίβολα οδηγείται από τις επιτυχημένες πωλήσεις τίτλων στη σειρά Resident Evil και Devil May Cry, πολλά από τα πρόσφατα αποτελέσματα της Capcom έχουν κυκλοφορήσει εκ νέου κλασικούς τίτλους, πολλοί από τους οποίους ήταν είτε ψηφιακοί είτε  είχαν φυσική κυκλοφορία πολύ αργότερα. Μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες τους την περασμένη οικονομική περίοδο ήταν επίσης το Monster Hunter World: Iceborne, το οποίο ήταν μια επέκταση που ήταν διαθέσιμη μόνο ψηφιακή.

Ακόμα και πάλι, το 80% είναι αρκετό, και η Capcom φαίνεται σίγουρη εδώ ότι τελικά θα φτάσει ακόμη περισσότερο. Ενώ οι κύριες κυκλοφορίες τους θα έχουν σχεδόν σίγουρα πάντα μια κυκλοφορία δίσκου, μην εκπλαγείτε πολύ εάν μερικές από τις μικρότερες εκδόσεις τους θα τις παραλείψουν τα επόμενα χρόνια.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.