Η ισχύς του Xbox Series X και του PS5 δεν είναι τόσο σημαντική αλλά το πώς θα τη χρησιμοποιήσουν οι developers

Published on 17 July 2020 at 22:27

Το Xbox Series X και το PS5  είναι σαφές ότι και οι δύο κονσόλες δίνουν έμφαση σε διαφορετικές πτυχές του υλικού τους σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν εμπειρίες επόμενης γενιάς. Το τελικό αποτέλεσμα και για τα δύο, ωστόσο, είναι το ίδιο.Και οι δύο μοιάζουν με απίστευτα κομμάτια μηχανημάτων και το δυναμικό του τι μπορεί να κάνουν οι προγραμματιστές με αυτό είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό.

Στην πραγματικότητα, ο  The Initiative’s Senior Gameplay Engineer  Francisco Aisa Garcia - ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Naughty Dog και τη Rockstar - πιστεύει ότι αυτό είναι ακριβώς το πράγμα που θα καθορίσει το επόμενο. Πρόσφατα έγινε μια κουραστική συζήτηση (με το Gamingbolt) για τις επερχόμενες κονσόλες επόμενης γενιάς - μεταξύ άλλων - με τον Garcia, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος στο νεότερο στούντιο πρώτου πάρτι της Microsoft και όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο κονσολών θα έχουν κάποια λειτουργική επίδραση, είπε ότι αυτός ο αντίκτυπος θα προκύψει από το πώς οι προγραμματιστές θα χρησιμοποιούν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους.

"Υπάρχει περισσότερη ακατέργαστη ισχύς (αναφερόμενη στο Xbox Series X), αυτό είναι σίγουρο και μπορείτε να πιέσετε περισσότερο όταν έχετε περισσότερη ισχύ", δήλωσε ο Garcia. «Αλλά την ίδια στιγμή, τελικά, όπως είπατε, ταιριάζουν αρκετά ομοιόμορφα.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που πρέπει να δεις είναι ότι υπάρχει ένα άλμα γενιάς που κινείται προς την ίδια κατεύθυνση και για τις δύο κονσόλες, θα έλεγα μάλιστα ότι αυτό θα ισχύει για τη Nintendo. Και δεν θα πέσει τόσο στην ακατέργαστη δύναμη που θα έχουν, αλλά τι θα κάνουν οι ομάδες με αυτήν τη δύναμη. Και νομίζω ότι ταιριάζουν ομοιόμορφα επειδή από άποψη αρχιτεκτονικής, και οι δύο θα επιτρέψουν τα ίδια είδη θεμελιωδών αλλαγών στον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα στα παιχνίδια.

"Δεν πιστεύω λοιπόν ότι η μεγάλη διαφορά θα είναι στο πόσο πιο ισχυρό είναι, αλλά σε αυτό που κάνουμε με αυτήν τη νέα γραμμή ισχύος".

Το Xbox Series X και το PS5 έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα - για παράδειγμα, το πρώτο έχει μια πολύ πιο εντυπωσιακή GPU, αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το SSD . Θα εμπίπτει λοιπόν στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα για να δημιουργήσουν νέα είδη εμπειριών.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.