Πώς το One X ήταν ένα σημαντικό ορόσημο σε ένα μακρύ ταξίδι επαναπροσδιορισμού για το Xbox

Published on 23 July 2020 at 08:45

 Το φημολογούμενο Xbox Lockhart θα αντικαταστήσει το One X ως συσκευή μεσαίου επιπέδου και πιθανότατα πωλείται στα 299€ . Το Lockhart είναι βασικά καλύτερο από κάθε άποψη από το One X, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Microsoft να συνεχίσει να κατασκευάζει την κονσόλα.

Το Xbox One X ανακοινώθηκε το 2017 και ήταν η σημαντική ανακοίνωση ορόσημο για την επωνυμία Xbox μετά από μια σκληρή αρχή για τη γενιά. Το Xbox έχασε αυτή τη γενιά για πολλούς λόγους, αλλά ένας μεγάλος λόγος αφορούσε το αδύναμο υλικό. Το Xbox One απλά δεν ήταν αρκετά καλό κατά την κυκλοφορία και για πολλά χρόνια οι εκδόσεις των παιχνιδιών του ήταν χειρότερες από τον ανταγωνισμό. Το Xbox δεν είχε κανένα τρόπο να απαλλαγεί από το γεγονός ότι οι εκδόσεις των παιχνιδιών του ήταν κατώτερες σε γραφικά  από αυτές του PS4 μέχρι να κυκλοφορήσει το Xbox One X.

Όταν κυκλοφόρησε η κονσόλα το 2017, ήταν σίγουρα η πιο ισχυρή κονσόλα που κατασκευάστηκε ποτέ. Είχε μια εντυπωσιακή GPU 6 Teraflop, σχεδόν 5 φορές αύξηση σε σχέση με την αρχική Xbox One. Ήταν επίσης πιο ισχυρό από το PS4 Pro, το αντίστοιχο της Sony με το One X, το οποίο είχε μια αξιοσέβαστη GPU 4.2 Teraflop. Μετά από τέσσερα χρόνια με τις χειρότερες εκδόσεις των παιχνιδιών πολλαπλών πλατφορμών, το Xbox είχε ανακτήσει το στέμμα ισχύος και είχε τοποθετηθεί ως το καλύτερο μέρος για να παίξει παιχνίδια.

Ενώ μια ισχυρή κονσόλα δεν είναι το παν, το One X άλλαξε εντελώς την εικόνα του Xbox στο κοινό. Υπήρχαν νόμιμες ερωτήσεις σχετικά με το αν το Xbox ήταν σοβαρό για τον χώρο παιχνιδιού και αν ήθελαν απλώς να πουλήσουν μια συσκευή πολυμέσων που έπαιζε επίσης παιχνίδια. Το One X καθόρισε αυτές τις επικρίσεις και ήταν μια σημαντική αλλαγή ανέμου στη διόρθωση του πλοίου μετά την καταστροφική κυκλοφορία του Xbox One.

Το One X κυκλοφόρησε ως το καλύτερο μέρος για να παίξετε παιχνίδια, τίποτα άλλο. Αυτή η φιλοσοφία ενός σοβαρού μηχανήματος  παιχνιδιών που επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε παιχνίδια που ξεκίνησαν με αυτήν την κονσόλα, αλλά συνεχίστηκε στο Xbox Series X. Από πολλές απόψεις, το Series X δεν θα μπορούσε να υπήρχε χωρίς το One X. Το One X ήταν μια υπενθύμιση στους gamers ότι το Xbox είναι στη βιομηχανία το καλύτερο δυνατό προϊόν για να παίξει παιχνίδια. Το Series X είναι η συνέχεια αυτού του μηνύματος και το Xbox συνεχίζει να κατέχει το στέμμα της πιο ισχυρής κονσόλας στον κόσμο.

Το  Xbox One X είναι ένα απίστευτα ισχυρό μηχάνημα όπως και  κομψό. Είναι μια κονσόλα για άτομα που θέλουν να διαθέτουν το πιο ισχυρό υλικό και είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί κάποιος να κάνει.. Ενώ η διάρκεια ζωής του βραχύβια θα είναι ξεπερασμένη κατά την κυκλοφορία των Series X και Lockhart, ο κόσμος θα το θυμάται πάντα σαν την κονσόλα που έφερε την ανατροπή του Xbox.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.