Υπάλληλος της Microsoft Αγγλίας απαντά στην Sony μετά την δημοσίευση για την συμβατότητα του DualSense

Published on 3 August 2020 at 21:18

Με το PlayStation 5 και το Xbox Series X να είναι σε μια πορεία "σύγκρουσης" για αργότερα το 2020, οι πόλεμοι της κονσόλας συνεχίζουν να ζεσταίνονται μεταξύ της Sony και της Microsoft. Νωρίτερα, η Sony επιβεβαίωσε ότι το controller  DualShock 4 δεν θα είναι συμβατό με το PS5 κυρίως λόγω των νέων δυνατοτήτων στο εσωτερικό του νέου DualSense. Όταν άκουσε αυτό ένας υπάλληλος της Microsoft δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε αυτή την ανακοίνωση.

Στο Twitter ο Samuel Bateman, ο οποίος είναι επί του παρόντος ως επικεφαλής μάρκετινγκ για το βρετανικό υποκατάστημα της Microsoft δημοσίευσε μια σειρά από Tweets που επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πρώιμη ανακοίνωση για το controller του PS5. Το αρχικό του Tweet υπενθύμισε στους θαυμαστές ότι όλα τα controllers του Xbox One είναι συμβατά με το Xbox Series X, συμπεριλαμβανομένων των Elite Series 2, SCUF Controllers και άλλων.

Ωστόσο, ο Bateman συνέχισε από εκεί και επιβεβαίωσε ότι το νέο χειριστήριο Xbox Series X μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο Xbox One. Αυτό το λιγότερο γνωστό γεγονός είναι ένα μόνο παράδειγμα της προσπάθειας της Microsoft να διασφαλίσει ότι οι συσκευές της είναι συμβατές τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω. Συνέχισε επίσης να αποκαλύπτει ότι πολλά ακουστικά τρίτων χρησιμοποιούν επίσης αυτήν τη συμβατότητα διασφαλίζοντας ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν το υλικό τους σε Series X.

Αυτή η ώθηση συμβατότητας πρέπει να είναι πολύ εκπληκτική από τη Microsoft, καθώς η εταιρεία έχει ήδη κάνει πολλή δουλειά για να διευκολύνει τους παίκτες μέσω της διαδικασίας μετάβασης της κονσόλας. Υπηρεσίες όπως το Game Pass μοιάζει να είναι απόλυτη εμπειρία  χωρίς κάποιο αντίπαλο λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα παιχνίδια των στούντιο της θα προστίθενται στην υπηρεσία από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, υπόσχοντας να εξοικονομήσουν χρήματα στους παίκτες. Όχι μόνο αυτό αλλά το Series X  θα είναι συμβατο με το Xbox One.

Η υπηρεσία Smart Delivery θα επιτρέπει επίσης στους παίκτες να αναβαθμίζουν πλήρως τα παιχνίδια Xbox One σε εκδόσεις Xbox Series X εντελώς δωρεάν. Όχι μόνο περιλαμβάνει παιχνίδια των στούντιο της όπως το Halo: Infinite, το Gears 5 και το Sea of ​​Thieves, αλλά και τίτλοι τρίτων θα προστίθενται συνεχώς στην υπηρεσία. Ήδη, πολυαναμενόμενα παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077, το Assassin's Creed Valhalla και το Marvel's Avengers έχουν επιβεβαιώσει μια δωρεάν αναβάθμιση για παίκτες Xbox με περισσότερα στο δρόμο.

Αυτή τη στιγμή, η Sony δεν φαίνεται να έχει απαντήσεις για το τι κάνει η Microsoft με την επόμενη κονσόλα της. Ενώ η Sony προωθεί τη δύναμη του SSD της, οι οπαδοί της συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα ανακοινωθεί μια παρόμοια υπηρεσία Smart Delivery. Μέχρι στιγμής, η Sony δεν έχει ακόμη δεσμευτεί για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης, λέγοντας ότι σκοπεύει να "υποστηρίξει" με ευελιξία "τις αναβαθμίσεις PS4 σε PS5 θέτοντας το βάρος στους  εκδότες να αποφασίσουν.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.