Το DualShock 4 του PS4 θα είναι συμβατό με επόμενης γενιάς παιχνίδια του Xbox Series X για PC Game Pass και Project xCloud.

Published on 3 August 2020 at 23:11

Καθώς προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη αποκάλυψη τιμών για την κονσόλα PS5 η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι το DualShock 4 δεν θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια PS5. Το DualShock 4 μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί στο PS5, αλλά μόνο για να παίξει παιχνίδια PS4. Ορισμένα περιφερειακά όπως ακουστικά, το PSVR HMD, οι κάμερες και κάποια controller  παλαιού τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο PS5, αλλά δεν είναι όλα συμβατά με παιχνίδια επόμενης γενιάς.

Παραδόξως, η Microsoft θα μεταφέρει την κληρονομιά του DualShock 4 στα παιχνίδια της επόμενης γενιάς. Όχι στις κονσόλες, φυσικά, αλλά με το Game Pass και το Project xCloud streaming. Το PS4 DualShock 4 είναι ένας από τους ελεγκτές που υποστηρίζονται από το Project xCloud, τη νέα υπηρεσία ροής παιχνιδιών της Microsoft. Είναι επίσης συμβατό με παιχνίδια PC μέσω του Game Pass.

Θυμηθείτε ότι όλα τα μεγάλα παιχνίδια πρώτου μέρους της Microsoft έρχονται επίσης στο Game Pass, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι αποκλειστικά για το Xbox Series X όπως το νέο Forza, το νέο Fable και το νέο RPG Avowed της Obsidian.

Όλα αυτά τα παιχνίδια θα υποστηρίζουν το DualShock 4 σε υπολογιστή και άλλες συσκευές μέσω του Project xCloud. Έτσι, με μια πολύ πραγματική έννοια, η Microsoft παίρνει το DualShock 4 και θα το μεταφέρει στην επόμενη γενιά. Προσωπική μου άποψη ότι μετά από πολύ καιρό το τμήμα marketing της Micorsoft να έχει αφυπνιστεί;


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.