Το PS5 θα κοστίζει περισσότερο από το XSX θα παλεύει περισσότερο στα multiplatform παιχνίδια στην απόδοση, λέει ο Insider

Published on 10 August 2020 at 11:46

Το PS5 και το Xbox Series X μπορεί να είναι σχετικά κοντά (πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν σε περίπου τρεις μήνες από τώρα), αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές επίσημες πληροφορίες που μας λείπουν, κυρίως μια από τις πιο σημαντικές πτυχές οποιουδήποτε νέου προϊόντος: η τιμή.

 Ο Insider Dusk Golem, γνωστός κυρίως για τις φήμες του CAPCOM (Resident Evil / Street Fighter) και του Silent Hill, δημοσίευσε μερικά νέα tidbits σε ένα νήμα της ResetEra με τίτλο «Ρεαλιστικά, πώς αναμένεται η Microsoft να ανταγωνιστεί την επόμενη γενιά της Sony;», όπου είπε ότι Το PS5 είναι πιθανό να κοστίζει περισσότερο από το Xbox Series X, καθώς η Microsoft έχει μεγαλύτερη ικανότητα από τη Sony να απορροφά το κόστος παραγωγής, διατηρώντας παράλληλα τη χαμηλή τιμή λιανικής. Επιπλέον, ο Dusk Golem ανέφερε επίσης πληροφορίες από τις πηγές του ότι η κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony αγωνίζεται περισσότερο από το Xbox Series X με απόδοση σε παιχνίδια πολλαπλών μορφών.

...] από κάποιες φήμες που έχω ακούσει, θα πω απλώς ότι υποψιάζομαι ότι αυτό το θέμα θα μεγαλώσει "το ενδιαφέρον" όταν αποκαλυφθούν μερικές ακόμη λεπτομέρειες και στις δύο πλατφόρμες.

 Αυτό το εννοώ με μερικούς περισσότερους τρόπους, αλλά για να δώσω την ευρύτερη ιδέα, θα πω απλώς ότι το Xbox Series X είναι πολύ πιο ισχυρό από το PS5, αν μιλάμε απλώς με ισχύ, τα multiplatform παιχνίδια θα τρέχουν καλύτερα εκεί . Είναι κάτι που οι άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό. Προσθέστε σε αυτο ότι η Microsoft είναι έτοιμη να χαμηλώσει την τιμή από ότι η  Sony. Μπορούν πιο εύκολα να κάνουν μια θυσία και να κερδίσουν κέρδη από το Game Pass από τις πωλήσεις κονσόλας από ό, τι η Sony.

 Το PS5 είναι ευκολότερο να αναπτυχθεί γενικά και η Sony διαθέτει πολύ ταλαντούχα στούντιο πίσω από αυτά που θα αξιοποιήσουν στο έπακρο το PS5, για το οποίο δεν έχω αμφιβολίες ούτε για αυτό, αλλά αυτό το θέμα αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα ανταγωνιστεί η Microsoft, έτσι σε αυτό που επικεντρώνομαι. Αλλά όταν πρόκειται για παιχνίδια multiplatform θα καταλήξουν να έχουν πολύ καλύτερη απόδοση στο Xbox Series X. Το Xbox Series X θα έχει το τεχνολογικό πλεονέκτημα έναντι του PS5 και θα είναι κάτι περισσότερο από οριακό.

 Η βασική ουσία από αυτο που έχω ακούσει είναι ότι το PS5 είναι πραγματικά καλό να δουλεύεις για παιχνίδια αποκλειστικά σε αυτό, αλλά στην πράξη οι προδιαγραφές κάπως περίεργες για παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών. Εάν η πολλαπλή χρήση της χρήσης των συστημάτων SSD του PS5 βοηθάει λίγο, αλλά όχι στο έπακρο, και έχω ακούσει κάποιους φίλους να μιλούν λίγο για τον αγώνα που έχει το PS5 για παιχνίδια 1080p που τρέχουν 60fps ακόμα, ενώ το Xbox Series X δεν έχει το ίδιο πρόβλημα. Φυσικά, αυτή είναι μια μικρή επιλογή ανθρώπων με τους οποίους μίλησα, υπάρχουν περισσότερα, αλλά ακούω κάτι που θα κάνει αυτή τη γενιά λίγο ενδιαφέρουσα είναι ότι η εστίαση του PS5 & Xbox Series X σε άλλους τομείς θα κάνει πολλά multiplatform  "ενδιαφέροντα" αυτής της γενιάς, στο σημείο που μπορεί να δούμε λιγότερα από αυτά και πολύ περισσότερα παιχνίδια να έρχονται σε μια πλατφόρμα ή στην άλλη (συν PC), καθώς είναι πραγματικά δύσκολο να κάνουμε ένα παιχνίδι βέλτιστο και για τις δύο πλατφόρμες που οφείλονται στο σημείο που είναι λίγο διαφορετικά εστιασμένοι.

 Σε μια ανάρτηση  διευκρίνισε ότι αναφέρεται κυρίως στο Resident Evil Village, το οποίο προφανώς αγωνίζεται να πάρει 1080p στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο PlayStation 5. Τούτου λεχθέντος, ο Dusk Golem άκουσε επίσης από άλλους φίλους του προγραμματιστή ότι αυτό μάλλον θα συμβεί και σε άλλα παιχνίδια πολλαπλών μορφών.

 Μιλάω για το Resident Evil Village. Η φοβερή απόδοση του παιχνιδιού στο PS5 αποκαλύπτει γεγονός με το τρομερό ρυθμό καρέ που υπάρχει στο τρέιλερ ήταν κάπως η τρέχουσα κατάσταση του παιχνιδιού στο PS5 από μερικούς μήνες πριν. Το θέμα είναι, προφανώς το παιχνίδι τρέχει τέλεια στο Xbox Series X, αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα να σταθεροποιήσουν το ρυθμό καρέ στο PS5 (το οποίο, όπως η Sony είχε έναν κανόνα να καταγράφει το παιχνίδι συμβάντων PS5 στο PS5, οδηγεί στην παράξενη εμφάνιση πλαισίου σε αυτό το τρέιλερ). Αλλά λειτουργεί στον κινητήρα RE, και θα κάνουν περισσότερες βελτιστοποιήσεις για να επωφεληθούν από το παιχνίδι εκεί.

 Η τιμή είναι από διαφορετικές πηγές, το είπα νωρίτερα, αλλά θα το διευκρινίσω εδώ.

 Από όσα έχω ακούσει από κάποιους άλλους φίλους μου, το Xbox Series X έχει το πλεονέκτημα όταν πρόκειται για παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών στα περισσότερα μέτωπα. Αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι ανέκδοτο από τους λίγους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι πρέπει να ετοιμαστούν για αυτό, καθώς αυτό (απόδοση)ήταν συνεπές τουλάχιστον με όλους όσους μίλησα που ασχολούνται με την κατασκευή παιχνιδιών για το PS5 & Xbox Series X.

 Φυσικά, όλες αυτές οι πληροφορίες πρέπει να θεωρηθούν ως φήμη με όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Ωστόσο  Dusk Golem αποδείχτηκε αξιόπιστη  διαρροή και σε τελική ανάλυση, αυτά δεν ακούγονται σαν εξωφρενικοί ισχυρισμοί, δεδομένου ότι γνωρίζουμε για τα οικονομικά της Microsoft (σχετικά με την τιμολόγηση) και τα υψηλότερα TFLOP του Xbox Series X (σχετικά με την απόδοση) .

 Τέλος πάντων, πρέπει να μάθουμε περισσότερα, καθώς η τιμή του PS5 θα μπορούσε να αποκαλυφθεί αργότερα αυτό το μήνα και σίγουρα θα ακολουθήσει το Xbox Series X.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.