Τα Xbox Game Studios θα συνεχίσουν να επενδύουν σε «Νέα Gaming Studios και Περιεχόμενο

Published on 13 August 2020 at 12:01

Η Microsoft έχει αλλάξει εντελώς τα πράγματα για το χαρτοφυλάκιο των στούντιο της τα τελευταία δύο χρόνια, και μεταξύ της δημιουργίας νέων ομάδων όπως το The Initiative, της αγοράς μεγάλων στούντιο όπως η Obsidian Entertainment και η Ninja Theory και η εισαγωγή σχετικά μικρότερων, όπως το Undead Labs και το Compulsion Σίγουρα έχουν ενισχύσει σημαντικά τα παιχνίδια τους και την ομάδα τούς. Και αν οι πρόσφατες δηλώσεις της Microsoft είναι κάτι που πρέπει να περάσει, δεν σκοπεύουν να επιβραδύνουν αυτήν την ορμή για αγορές νέων στούντιο  σύντομα.

Στην πραγματικότητα, μόλις πρόσφατα, στην ετήσια δημοσιονομική έκθεσή τους (μέσω του Klobrille στο Twitter), η Microsoft πρότεινε να συνεχίσουν να επενδύουν σε νέα στούντιο και περιεχόμενο. Έγραψαν: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέα στούντιο παιχνιδιών και περιεχόμενο για να επεκτείνουμε τον χάρτη πορείας νέων IP και να αξιοποιήσουμε νέους δημιουργούς .»

 Όσο για το ποιος θα μπορούσε ενδεχομένως η Microsoft να θέσει τα βλέμματά του για μελλοντικές εξαγορές, αν και αυτό είναι περισσότερο ένα παιχνίδι εικασίας αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν  μερικές κουκκίδες για σύνδεση. Για παράδειγμα, οι αναφορές στα τέλη του περασμένου έτους έδειξαν ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα πολωνικό στούντιο και η Bloober Team - με την οποία συνεργάστηκαν συχνά αργά - θα μπορούσε να είναι μεταξύ των υποψηφίων εκεί.

Ο Xbox Phil Spencer μίλησε επίσης για την απόκτηση ενός ασιατικού στούντιο στο παρελθόν για να ενισχύσει τη σειρά Xbox Game Studios και να προσελκύσει καλύτερη υποστήριξη από τις ασιατικές αγορές. Εν τω μεταξύ, πρόσφατες αναφορές έφεραν τη Microsoft σε έναν από τους πρωτοπόρους για την απόκτηση των WB Games, αλλά η πρόσφατη δήλωση της WarnerMedia έδειξε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.