Η Microsoft αποκαλύπτει διάφορα πράγματα σχετικά με το υλικό του Series X.

Published on 19 August 2020 at 09:24

Όπως συμβαίνει με κάθε νέα γενιά κονσολών, ακούγονται πολλά για όλη τη νέα τεχνολογία που θα δούμε. Το Xbox Series X της Microsoft έρχεται τον Νοέμβριο και είναι βέβαιο ότι θα φέρει πολλές από αυτές τις νέες δυνατότητες και ένα νέο πλήθος ισχύος για να αξιοποιήσουν οι προγραμματιστές. Σήμερα, ρίξαμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις νέες τεχνολογίες και τι θα μπορούσε να σημαίνει.

 Ο Jeff Andrews της Microsoft (Αρχιτέκτονας Υπολογιστών) και ο Mark Grossman (Lead GPU Architect) συνέχισαν να μιλούν στο συνέδριο  Hot Chips. Εκεί, μίλησαν για το Xbox Series X και παρείχαν διαφάνειες για να τονίσουν το πάνελ τους (πληροφορίες από το Wccftech για τη σύνταξη αυτών παρακάτω). Ένα μεγάλο μέρος του ήταν η τεχνολογία ray tracing, ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να είναι στα νέα συστήματα. Εδώ αποκάλυψαν ότι το σύστημα μπορεί να φτάσει στην κορυφή των 380 Giga ray-box ανά δευτερόλεπτο και 95 Giga ray-triangle ανά δευτερόλεπτο, αλλά αυτές είναι προσαρμοσμένες μονάδες, οπότε είναι δύσκολο να γίνει άμεση σύγκριση με οτιδήποτε άλλο. Σημειώνει επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρξει επιτάχυνση 3-10x κατά τη χρήση του Ray tracing.

 Υπάρχουν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με την εκμάθηση του μηχανήματος  που θα μπορούσαν να δουν βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη, κλιμάκωση ανάλυσης και υπερηφάνεια απόδοσης. Παράλληλα, υπάρχουν επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη Variable Rate  Shading (VRS) του συστήματος που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να αλλάξουν την οπτική πιστότητα σε ορισμένες ενότητες για να αυξήσουν την απόδοση και αναλύουν τις συγκρίσεις μεταξύ όλων των εκδόσεων του Xbox One και του επερχόμενου Series X σε διάφορες επιδόσεις.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.