Το Halo Infinite μπορεί να αφήσει την έκδοση για το Xbox One για να εστιάσει στο Series X. (ΦΗΜΗ)

Published on 24 August 2020 at 07:51

Οι προσδοκίες για το Halo Infinite είναι τεράστιες και η 343 Industries είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των θαυμαστών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να σπρώξει τον τίτλο πίσω από το βασικό παράθυρο κυκλοφορίας του 2020. Ωστόσο, οι κάτοχοι του Xbox One που προσβλέπουν στο τελευταίο κεφάλαιο στο έπος του Master Chief, ενδέχεται να έχουν κάποια κακά νέα.

Το Halo Infinite θα είναι το πρώτο παιχνίδι Halo σε μισή δεκαετία, και προοριζόταν να είναι ο κυριότερος τίτλος της σειράς για την κυκλοφορια  του Xbox Series X. Παρόλο που η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του έως το 2021 μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τις πρώτες πωλήσεις του υλικού της επόμενης γενιάς, οι ειδήσεις για την καθυστέρηση Halo Infinite έλαβαν θετικές αντιδράσεις από παίκτες που είναι πρόθυμοι να περιμένουν την ποιότητα.

Νωρίς το πρωί, ο χρήστης του Reset Era, ο Sponger δημοσίευσε ότι η Microsoft και τα 343 Studios σκέφτονται να εγκαταλείψουν εντελώς την κυκλοφορία για το  Xbox One του Halo Infinite ή πιθανώς ακόμη και να αναβάλουν την κυκλοφορία του έως το 2022. Ο Sponger παρείχε μια πιθανή εξήγηση για την πιθανή απόρριψη, δηλώνοντας ότι η έκδοση Xbox One S του παιχνιδιού δεν είναι "πουθενά κοντά στα 1080p" και είναι γεμάτη με σοβαρά προβλήματα φόρτωσης στοιχείων. Αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να είναι ο λόγος που ο τίτλος έπεσε από το κρίσιμο παράθυρο κυκλοφορίας του 2020, αν και η καθυστέρηση ήταν ένα ενοχλητικό σημάδι για τους ιδιοκτήτες του Xbox One, ακόμη και πριν μιλήσει ο Sponger.

Η 343 Industries γνωρίζει έντονα την πίεση να παραδώσει ένα blockbuster μετά το Halo: Η κυκλοφορία στο Xbox One του Master Chief Collection ήταν προβληματική από πολλά σφάλματα και διαδικτυακά ζητήματα. Ενώ η επιμελής ενημέρωση κώδικα και οι ενημερώσεις περιεχομένου έχουν μετατρέψει από τότε τη συλλογή σε μια πολύ πιο απολαυστική εμπειρία, η κακή αρχική κυκλοφορια του παιχνιδιού ήταν αρκετή για να εμπνεύσει 343 Industries να πραγματοποιήσουν δοκιμές beta για κάθε νέο τίτλο Halo.

Αυτή η τακτική έχει ήδη αποδώσει μερίσματα για τη σταδιακή κυκλοφορία στο PC του The Master Chief Collection και μετέτρεψε το Halo 5: Guardians στο πιο επιτυχημένο λανσάρισμα της σειράς. Ωστόσο, ορισμένα ζητήματα, όπως η διαφορά μεταξύ των προδιαγραφών των διαφορετικών πλατφορμών, δεν μπορούν απαραίτητα να εξαλειφθούν με επιπλέον χρόνο ανάπτυξης. Η έκδοση Xbox One του Infinite επρόκειτο πάντα να είναι μια περιορισμένη έκδοση σε σύγκριση με τα συστήματα επόμενης γενιάς, αλλά εάν τα προβλήματα γραφικών και φόρτωσης του παιχνιδιού δεν μπορούν να βελτιωθούν ή να βελτιστοποιηθούν, μπορεί να οδηγήσει σε μια εμπειρία που δεν αξίζει την κληρονομιά του Halo.

Η καθυστέρηση του Halo Infinite είναι σίγουρα μια υπέρμετρη πρόκληση για το Xbox Series X και η κυκλοφορία του Halo Infinite το 2021 μπορεί να δώσει ακόμη και στο υλικό (κονσόλα) μια δεύτερη εκκίνηση, αλλά δεν θα υπάρχει τέτοια επιλογή για τους παίκτες του Xbox One εάν το παιχνίδι απορριφθεί. Η μόνο παρηγοριά που μπορούν να πάρουν οι θαυμαστές του Halo είναι ότι η 343 έχει δεσμευτεί να προσφέρει στους παίκτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε κάθε πλατφόρμα. 

Μέχρι να ανακοινωθεί κάτι άλλο επίσημο από την ίδια την εταιρία το Halo Infinite αναμένεται να κυκλοφορήσει σε υπολογιστή, Xbox One και Xbox Series X το 2021.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.