Το Xbox Academy θα διδάξει βασικά πράματα για την ανάπτυξη παιχνιδιών

Published on 7 September 2020 at 16:23

Για όσους ενδιαφέρονται να μπουν στον τομέα του σχεδιασμού βιντεοπαιχνιδιών, το Xbox μπορεί να προσφέρει την τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσετε. Οι ημερομηνίες για το Xbox Academy μόλις αποκαλύφθηκαν, οι οποίες θα προσφέρουν στους φιλόδοξους νεοεισερχόμενους την ευκαιρία να μάθουν από επαγγελματίες του κλάδου.

Το Xbox Academy είναι ένα δωρεάν εργαστήριο ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών. Παρουσιάζεται σε συνεργασία με το East London Arts and Music (ELAM), το Games London και τη Playground Games - τον προγραμματιστή πίσω από την επιτυχημένη σειρά αγώνων Forza. Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βασικές γνώσεις σχεδιασμού παιχνιδιών για να ξεκινήσει το νέο ταλέντο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft.

Υπάρχουν περιορισμένα διαθέσιμα σημεία για τα εργαστήρια και η Microsoft θα πραγματοποιεί τέσσερις συνεδρίες 90 λεπτών μεταξύ 12 Σεπτεμβρίου και 13 Σεπτεμβρίου. Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 16 ετών. Όποιος μπορεί να κάνει κράτηση για ένα σημείο θα πρέπει να κατεβάσει και να εγκαταστήσει την Unity 2020, να δημιουργήσει ένα νέο έργο, να κατεβάσει το αρχείο πόρων 3D Game Kit και να το δοκιμάσει πριν από τη συνεδρία, προκειμένου να συμβαδίσει με τον παρουσιαστή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με την Microsoft  η Unity Engine έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έναν αριθμό αναγνωρισμένων τίτλων στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των Hearthstone, Fe και Cuphead.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτό το μάθημα δεν θα ισχύουν μόνο για την Unity Engine, καθώς η βασική ιδέα του μαθήματος είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την εμφάνιση της διαδικασίας ανάπτυξης παιχνιδιών. Οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να πάρουν ότι μαθαίνουν και να το εφαρμόσουν για παράδειγμα στην εντελώς δωρεάν Unreal Engine 4. 

Υπάρχουν περισσότερα ανεξάρτητα εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών indie από ποτέ, οπότε η γενική γνώση για το πώς να  αναπτύξεις κάποια έργα(παιχνίδια) θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά σε όλα τα επίπεδα. Χάρη στα δωρεάν προγράμματα και της game engines , τα διαδικτυακά σεμινάρια κλπ είναι δυνατό να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι από το μηδέν που θα είναι αγαπητό από εκατομμύρια, όπως το Stardew Valley του Eric Barone. Το πρόγραμμα Xbox Academy είναι ένα μόνο παράδειγμα ενός εργαλείου εκμάθησης.

Η Microsoft συνεχίζει να κάνει ενδιαφέροντα πράγματα για την κοινότητα παιχνιδιών. Οι υπηρεσίες μεγαλύτερης κλίμακας όπως το Xbox Game Pass ή το Project xCloud έχουν ανεβάσει στην αξία της επωνυμίας Xbox. Η νέα Xbox Academy θα το κάνει επίσης πιθανό, αλλά η Microsoft φαίνεται επίσης να επενδύει στο μέλλον, με την ελπίδα ότι ένα νέο ταλέντο θα δημιουργήσει μια μέρα καταπληκτικά παιχνίδια για πλατφόρμες όπως το Xbox.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.