Τα Back Compat Games θα λάβουν οπτικές ενισχύσεις και επιδόσεις στο Xbox Series S

Published on 19 September 2020 at 22:39

Υπήρξε λίγο δυσαρέσκεια την περασμένη εβδομάδα όταν η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το Xbox Series S θα έτρεχε μόνο τις εκδόσεις Xbox One S  backwards compatible παιχνιδιών, αλλά όπως αποκαλύπτεται από το Digital Foundry, η κονσόλα θα εφαρμόσει πραγματικά πολλά οφέλη ανάλυσης και απόδοσης σε παλαιότερους τίτλους επίσης.

Το  Digital Foundry μίλησε πρόσφατα με τη Microsoft σχετικά με τις νέες δυνατότητες, επιβεβαιώνοντας ότι οι πρωτότυποι τίτλοι Xbox θα λάβουν ώθηση 3x σε ανάλυση και στους δύο άξονες (παιχνίδια που στοχεύουν 480p στο αρχικό Xbox θα φτάσουν το μέγιστο των 1440p στη σειρά S), ενώ τα παιχνίδια Xbox 360 θα λάβετε πολλαπλασιαστή ανάλυσης 2x2 (εγγενές 720p έως 1440p).

Εν τω μεταξύ, τα παιχνίδια Xbox One θα επωφεληθούν από το Auto HDR, τις αυξημένες αναλύσεις σε τίτλους που χρησιμοποιούν κλιμάκωση δυναμικής ανάλυσης και βελτιώσεις στην ποιότητα φιλτραρίσματος υφής, καθώς και πιο σταθερή απόδοση σε ρυθμούς καρέ στόχου για παιχνίδια περιορισμένης CPU.

Και τέλος, τα επιλεγμένα παλαιότερα παιχνίδια θα δουν επίσης τους ρυθμούς καρέ τους να διπλασιάζονται στις νέες κονσόλες. Δείτε τι είπε ο αρχιτέκτονας συστήματος Andrew Goossen σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό:

"Σχεδιάσαμε το Series S  για να βελτιώσουμε τα παιχνίδια Xbox One S με τρόπο που δεν μπορεί να κάνει το Xbox One X. Διευκολύναμε την ενημέρωση των υπαρχόντων παιχνιδιών Xbox One S με διπλάσιο ρυθμό καρέ όταν παιζόταν Series S  επίσης. "

"Και από την άποψη της απόδοσης, το Series S παρέχει υπερδιπλάσια την αποτελεσματική απόδοση CPU και GPU σε σχέση με το Xbox One, καθιστώντας το αρκετά εύκολο για τα παιχνίδια να το κάνουν αυτό. Στην πραγματικότητα, η GPU του Series S   τρέχει τα παιχνίδια Xbox One S με καλύτερη απόδοση από το Xbox One X. "

Η Microsoft λέει ότι συνεργάζεται με προγραμματιστές για να διπλασιάσει τους ρυθμούς καρέ (από 30fps έως 60fps ή ακόμα και 60fps έως 120fps) και θα έχει "περισσότερα να μοιραστεί σχετικά με συγκεκριμένες βελτιώσεις σε συγκεκριμένους τίτλους πιο κοντά στην κυκλοφορία των κονσόλων."

Το Xbox Series X προφανώς θα ωφεληθεί επίσης, συμπεριλαμβανομένων των βελτιώσεων Xbox One X σε υπάρχοντα παιχνίδια.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.