Προβλήματα στην ανάπτυξη για το Re8 κυρίως στο PS5.

Published on 22 September 2020 at 06:41

Καθώς όλο και περισσότερα παιχνίδια επιβεβαιώνονται ως τίτλοι μεταξύ γενεών, πολλοί αρχίζουν να αναρωτιούνται πόσο καιρό θα είναι πριν οι προγραμματιστές αρχίσουν να αξιοποιούν το επερχόμενο υλικό επόμενης γενιάς για να δημιουργήσουν παιχνίδια σχεδιασμένα αποκλειστικά για αυτην. Το Resident Evil Village είναι ένα από τα μεγάλα επερχόμενα παιχνίδια που δεν θα κυκλοφορήσουν σε πλατφόρμες τρέχουσας γενιάς, αλλά αν πιστέψουμε νέες πληροφορίες, αυτό το γεγονός μπορεί να το προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη.

Ο γνωστός insider Dusk Golem (ή AestheticGamer) του Resident Evil έγραψε στο Twitter και δήλωσε ότι η έκδοση PS5 του Resident Evil Village « προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη» και ότι αποδεικνύεται «πραγματικό εμπόδιο» για την ομάδα ανάπτυξης του.

Σε ένα ξεχωριστό νήμα στο Twitter, ο Golem εξηγεί ότι το Resident Evil Village ξεκίνησε σαν παράπλευρος τίτλος στη σειρά, αλλά επαναπροσδιορίστηκε ως RE8 μετά από εξαιρετικά θετική υποδοχή από δοκιμαστές. Αρχικά, το παιχνίδι είχε προγραμματιστεί ως τίτλος cross-gen και είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον Ιανουάριο του 2021. Όλα αυτά, παρεμπιπτόντως, είναι πληροφορίες που είχαν προηγουμένως διαρρεύσει.

Στην πραγματικότητα, ο Golem αναφέρει ότι το ίδιο το Resident Evil Village μπορεί τεχνικά να παιχτεί σε υλικό τρέχουσα γενιά και η δοκιμή παιχνιδιού μεταξύ των Resident Evil Ambassadors έχει γίνει συχνά σε ένα PS4 Pro, το οποίο επίσης είναι κάτι που έχει αναφερθεί σε προηγούμενες διαρροές από κατά καιρούς.

Ωστόσο, οι γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης που θα υπάρχουν από τους SSD των κονσόλων επόμενης γενιάς είναι κάτι που ενθουσιάστηκε η Capcom και θέλοντας να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους, οι προγραμματιστές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις εκδόσεις PS4 και Xbox One και να επικεντρωθούν στους διάδοχους, λέει ο insider. Αυτό, πάλι, συμβαδίζει με τις προηγούμενες διαρροές.

Η Capcom φέρεται να μπόρεσε να κάνει περισσότερα με καλύτερες σκιές, βελτιωμένα μοντέλα χαρακτήρων κτλπ. Συγκεκριμένα όμως, η ομάδα ανάπτυξης είχε αρχικά ιδέες για μηχανισμούς παιχνιδιού που σχετίζονται με την παραμόρφωση και τις παραισθήσεις, τις οποίες έπρεπε να αποκόψουν λόγω των περιορισμών από της κονσόλες τρέχουσας γενιάς, .

Ο Dusk Golem προσθέτει αργότερα, ωστόσο, ότι η έκδοση PS5 του παιχνιδιού προκαλεί στην Capcom πολλά προβλήματα, αν και οι βελτιώσεις της επόμενης γενιάς που έχουν προσπαθήσει να συμπεριλάβουν λειτούργησαν καλά με τις εκδόσεις PC και Xbox Series X του παιχνιδιού. Ως αποτέλεσμα, αναρωτιούνται εάν πρέπει να μειώσουν ορισμένες από τις οπτικές βελτιώσεις και τα χαρακτηριστικά που έχουν εργαστεί ή ακόμα και αν πρέπει να κυκλοφορήσουν το παιχνίδι ως τίτλος cross-gen για να είναι ευρύτερα διαθέσιμο και ίσως να μπορεί να απολαύσει μεγαλύτερες πωλήσεις. Ο insider δηλώνει ακόμη και ότι έχουν διανείμει ερωτηματολόγια σε δοκιμαστές που ρωτούν για το αν το παιχνίδι πρέπει να επικεντρωθεί σε υλικό επόμενης γενιάς ή να είναι τίτλος cross-gen.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dusk Golem ανέφερε την ομάδα ανάπτυξης του Resident Evil Village που έχει προβλήματα με το υλικό του PS5. Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι έχει ακούσει "φήμες" ότι το PS5 προσπαθεί να "κρατήσει" τα 4K γραφικά.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλες τις μη επαληθευμένες εμπιστευτικές πληροφορίες και πάντα θα το παίρνουμε με επιφύλαξη, αν και αξίζει να αναφερθεί ότι το ιστορικό του Dusk Golem, ειδικά με το Resident Evil, ήταν γενικά σταθερό.

Το Resident Evil Village είναι σε εξέλιξη για PS5, Xbox Series X και PC, και προς το παρόν διαθέτει ένα ασαφές παράθυρο κυκλοφορίας το 2021. Πρόσφατα έλαβε ένα τρομακτικό νέο τρέιλερ στο PS5 Showcase και θα λάβει μια άλλη ενημέρωση αργότερα αυτό το μήνα στο TGS 2020.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.