Η Microsoft αποκτά την ZeniMax Media μητρική εταιρία της Bethesda Softworks

Published on 21 September 2020 at 17:49

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε τη ZeniMax Media, μητρική εταιρεία της Bethesda Softworks. Ως αποτέλεσμα, τα DOOM, The Elder Scrolls, Fallout και άλλα θα είναι πλέον υπό την ιδιοκτησία του Xbox.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η εξαγορά χρησιμεύει ως "βήμα ορόσημο" και θα προσθέσει τα εμβληματικά franchise της Bethesda στο Xbox Game Pass για κονσόλα και υπολογιστή, με σκοπό να φέρει τα μελλοντικά παιχνίδια της Bethesda στο Xbox Game Pass την ίδια μέρα που θα κυκλοφορήσει στην κονσόλα ή / και στον υπολογιστή.

Ο Pete Hines της Bethesda σχολίασε την κίνηση σε μια ανάρτηση :

"Γιατί λοιπόν η αλλαγή; Επειδή μας επιτρέπει να κάνουμε ακόμα καλύτερα παιχνίδια στο μέλλον. Η Microsoft είναι ένας απίστευτος συνεργάτης και προσφέρει πρόσβαση σε πόρους που θα μας κάνουν καλύτερους εκδότες και προγραμματιστές. Πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει καλύτερα παιχνίδια για να παίξετε. Απλά  πιστεύουμε ότι η αλλαγή είναι ένα σημαντικό μέρος της βελτίωσης. Πιστεύουμε στο να ωθούμε τον εαυτό μας να είμαστε καλύτεροι. Να καινοτομούμε. Να μεγαλώνουμε. "

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η Microsoft απέκτησε την ZeniMax Media για το ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Zenimax Robert A. Altman να το αποκαλεί "μια συναρπαστική μέρα για αυτήν την εταιρεία, τους υπαλλήλους μας και τους θαυμαστές μας"

Δείτε τι είπε ο προϊστάμενος του Xbox Phil Spencer για την απόκτηση:

"Όλη η δουλειά μας και το θεμέλιο της σχέσης μας μαζί σας, ξεκινά με τη δέσμευση να προσφέρουμε ένα εύρος καταπληκτικών παιχνιδιών για να ανακαλύψετε και να παίξετε στο Xbox. Τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιράζουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με σημαντικά στοιχεία ενός σχεδίου που χτίζουμε εδώ και χρόνια. Ένα σχέδιο που είναι η εκπλήρωση μιας υπόσχεσης, για εσάς τους Xbox players, για την παροχή πιο καλών επιδόσεων, συναρπαστικών και συμβατών εμπειριών gaming επόμενης γενιάς και της ελευθερίας να παίξετε blockbuster παιχνίδια με τους φίλους σας, οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Σήμερα είναι ένα βήμα ορόσημο στο ταξίδι μας  και είμαι απίστευτα χαρούμενος από αυτό που σημαίνει ένα μεγάλο βήμα για το Xbox. Ελάτε μαζί μου για να καλωσορίσω όλους τους φίλους μας στο Bethesda στο Team Xbox. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.