Το Xbox Series X/S έχει μια επιλογή αυτόματου HDR που μπορεί να ενεργοποιηθεί σε όλους τους τίτλους

Published on 30 September 2020 at 21:52

Σήμερα ένα άλλο χαρακτηριστικό για το Xbox Series X της Microsoft. έγινε γνωστό για όσους διαθέτουν τηλεοράσεις HDR και οθόνες.

Όπως περιγράφεται λεπτομερώς από το Digital Foundry ως μέρος του Eurogamer, περιγράφεται ένα χαρακτηριστικό που είναι το "Auto HDR". Ουσιαστικά, είναι ένας αλγόριθμος AI που μετατρέπει υλικό SDR σε HDR. Εάν είναι ενεργοποιημένο, θα το κάνει για οποιονδήποτε τίτλο που δεν υποστηρίζεται από HDR που εκτελείται από το σύστημα. Όπως αναφέρει λεπτομερώς το DF, δεν είναι τέλειο και μπορεί να κάνει μερικές εικόνες να φαίνονται θολές ή να έχουν κάποια παράξενα  εφέ. Ευτυχώς, είναι μια δυνατότητα που μπορεί να απενεργοποιηθεί αλλα και η Microsoft θα την απενεργοποιήσει αυτόματα σε ορισμένους τίτλους που έχουν δοκιμαστεί με λιγότερα από ευχάριστα αποτελέσματα.

«Πιο συγκεκριμένα, το Auto HDR χρησιμοποιεί - έναν αλγόριθμο AI που χαρτογραφεί το υπάρχον περιεχόμενο SDR σε χώρο HDR. Λειτουργεί στα περισσότερα παιχνίδια εκτός HDR και με ενδιαφέρει να δω πώς παίζει σε περισσότερα παιχνίδια. Από ό, τι μπορούσα να δω, το επιθυμητό εφέ επιτεύχθηκε στο Grand Theft Auto 4 αλλά υπήρχαν κάποια περίεργα εφέ.Η Microsoft απενεργοποιεί στην πραγματικότητα το Auto HDR σε τίτλους όπου πιστεύει ότι το αποτέλεσμα δεν θα λειτουργεί σωστά. "

Ενώ μπόρεσαν να δοκιμάσουν μόνο του Series X, η λειτουργία έχει επιβεβαιωθεί ότι θα είναι και στο Series S. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα δουλέψει η λειτουργία, ειδικά σε παλαιότερους τίτλους που δεν είχαν σχεδιαστεί ποτέ λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία. Θα μάθουμε πότε θα ξεκινήσουν οι κονσόλες στις 10 Νοεμβρίου.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.