Οι οπαδοί των RPG θα πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους με το Xbox Series X

Published on 29 September 2020 at 22:20

Η επόμενη γενιά υλικού κονσόλας είναι πολύ κοντά, με το PS5 και το Xbox Series X να είναι έτοιμα για κυκλοφορία αυτή την περίοδο των διακοπών. Η Sony έχει τα χέρια της  πολλούς αποκλειστικούς triple-A τίτλους για το Playstation 5 που προσελκύουν πολλούς παίκτες προς την κονσόλα, αλλά η Microsoft δεν πρέπει να μην λογισθεί.

Πράγματι, το PS5 αναμένεται να πουλήσει δύο φορές ως Xbox Series X τα επόμενα 5 χρόνια, αλλά αυτές οι προβλέψεις ενδέχεται να αλλάξουν. Οι θαυμαστές RPG δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι στο Xbox Series X, το οποίο έχει ρυθμιστεί να έχει μερικές από τις πιο αναμενόμενες νέες IP RPG καθώς και επιστροφή κάποιων αγαπημένων . Με όλο και περισσότερα παιχνίδια να γίνονται αποκλειστικά ή αποκλειστικά περιορισμένου χρόνου για τις δύο πλατφόρμες καθώς οι κονσόλες μπαίνουν στην επόμενη γενιά, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οπαδούς των παιχνιδιών ρόλων που δεν πρέπει να ξεγράφουν το Xbox Series X.

Η Εξαγορά της Bethesda

Η Zenimax αγοράστηκε από τη Microsoft την περασμένη εβδομάδα για 7,5 δισ. Δολάρια. Η Zenimax είναι η μητρική εταιρεία της Bethesda και αυτό θα μπορούσε να κάνει μια τεράστια διαφορά στη μάχη για νέα αποκλειστικά στην κονσόλα. Εάν το The Elder Scrolls 6 ήταν αποκλειστικό ή αποκλειστικό για ένα χρονικό διάστημα για το Xbox Series X  θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρο το τοπίο της αγοράς RPG. Το Elder Scrolls 6 φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2025, το οποίο, εάν οι αρχικές προβλέψεις πωλήσεων ισχύουν, θα μπορούσε ακόμη να επιτρέψει στη Sony το χρόνο να πουλήσει το διπλάσιο της κονσόλας από τη Microsoft. Παρ 'όλα αυτά, αυτό χρησιμεύει κυρίως ως τελικό κάλυμμα σε μια αρχική σειρά παιχνιδιών.

Η συμφωνία σημαίνει επίσης ότι τα παιχνίδια Fallout θα μπορούσαν να είναι αποκλειστικά Xbox, καθώς και το επόμενο παιχνίδι που προέρχεται από την Bethesda, το διαστημικό  RPG Starfield  ανοιχτού κόσμου. Η Starfield θα είναι το πρώτο νέο IP της Bethesda στα 25 χρόνια, και πιθανότατα θα τραβήξει την προσοχή των παίκτων. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο κύριος αντίπαλος της Bethesda στην αγορά RPG πρώτου προσώπου η Obsidian Entertainment, αγοράστηκε από τη Microsoft το 2018.

Άλλα αποκλειστικά RPG

Το τελευταίο μεγάλο RPG της Obsidian, The Outer Worlds, ήταν διαθέσιμο τόσο στο Xbox όσο και στο PS4. Ωστόσο, αυτό έγινε εφικτό από το γεγονός ότι το στούντιο είχε αρχίσει να δουλεύει στο σατιρικό επιστημονικό μυθιστόρημα RPG πριν από την αγορά της Obsidian από τη Microsoft. Είναι πιθανό οποιαδήποτε συνέχεια του The Outer Worlds να είναι αποκλειστική για το Xbox. Επιπλέον, το Obsidian's Avowed είναι ένας πολυαναμενόμενος τίτλος που φαίνεται να διεκδικεί  το στέμμα του The Elder Scrolls ως βασιλιάς των RPG φαντασίας πρώτου προσώπου και σχεδόν σίγουρα θα παραμείνει αποκλειστικό στο Xbox, ειδικά καθώς η Sony διατηρεί μερικά μεγάλα ονόματα όπως το Spider-Man : Miles Morales και Demon's Souls.

Για τους οπαδούς RPG πρώτου προσώπου, το Xbox Series X θα μπορούσε να είναι μονόδρομος, διατηρώντας τα αποκλειστικά δικαιώματα για τα Starfield, Fallout, The Outer Worlds, Avowed και The Elder Scrolls 6. Όχι μόνο αυτό, αλλά και η πλατφόρμα θα δει επίσης την επιστροφή του franchise  Fable με την επανεκκίνηση του όπου θα είναι επίσης αποκλειστικο για το Xbox Series X.

Μερικά από τα μεγαλύτερα επερχόμενα και επανερχόμενα ονόματα σε RPG πιθανότατα θα είναι αποκλειστικά Xbox και PC, αφήνοντας σκόπιμα το PS5 για να αντισταθμίσουν την προβλεπόμενη επιτυχία της αντίπαλης κονσόλας της Sony. Με τη Microsoft να ενδιαφέρεται ενδεχομένως να αγοράσει περισσότερα στούντιο μετά την αγορά της Bethesda, οι οπαδοί των RPG θα πρέπει να παρακολουθούν τις αποκλειστικές λίστες πριν λάβουν την απόφασή τους.

Τα Xbox Series X και Series S θα κυκλοφορήσουν στις 10 Νοεμβρίου.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.