Ο Phil Spencer εξηγεί την αφαίρεση των θυρών Optical Audio από τα Xbox Series X

Published on 3 October 2020 at 18:42

Το Xbox Series X εισάγει αμέτρητες εξελίξεις στην οικογένεια Xbox One.Η άφιξή του αφαιρεί επίσης ορισμένες δυνατότητες υλικού που είναι κοινές σε υπάρχουσες κονσόλες, όπως η θύρα HDMI-in, η οπτική θύρα ήχου SPDIF και το IR blaster. Ενώ κατάλοιπα των πρώτων φιλοδοξιών της Microsoft για το Xbox One, τοποθετημένο ως κόμβος πολυμέσων, η κατάργησή τους δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Ο Phil Spencer, έδωσε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση κατάργησης αυτής της τριάδας συζητώντας πώς η απουσία τους βοηθά τον παράγοντα φόρμας, διατηρώντας παράλληλα το κόστος ανά μονάδα. Η απάντηση του Spencer έρχεται μέσω του IGN's Unlocked podcast, όταν η συζήτηση μετατοπίστηκε προς την αφαίρεση της οπτικής θύρας και τις επιπτώσεις της σε αξεσουάρ που βασίζονται σε οπτικά, όπως τα ακουστικά Astro.

Οι συνεργάτες της Microsoft δεν "έπεσαν από τα σύννεφα". Μπορεί η θύρα S/PDIF να είναι απαραίτητη για τα third-party headsets, όμως η Astro "δείχνει τον δρόμο" για τη συνέχεια ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τη Microsoft πάνω σε ένα firmware update για τα MixAmp Pro TR, A50, Base Station και τα A20 headsets, ώστε να είναι αυτά συμβατά με το Xbox Series X μέσω USB.

Ο ήχος του Xbox Series X θα βασιστεί στο HDMI 2.1, το οποίο πλέον μπορεί να υποστηρίξει ήχο και βίντεο έως και 8K μαζί με το Dolby Atmos.

Ο Spencer εξηγεί πώς μια παρόμοια φιλοσοφία οδήγησε στην αφαίρεση του HDMI-in, που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως ως διέλευση HDMI για αποκωδικοποιητές και το IR blaster για επιλεγμένα αξεσουάρ. Έχοντας επικεντρωθεί τόσο πολύ στην γενική εστίαση ψυχαγωγίας για το Xbox One, φαίνεται ότι η χρήση απέτυχε να δικαιολογήσει την ένταξή της για την επόμενη γενιά.

"Η απόφαση σχετικά με το HDMI-in, οι αποφάσεις σχετικά με τη θύρα Kinect, οι αποφάσεις σχετικά με το IR blaster στο μπροστινό μέρος - όλες αυτές οι αποφάσεις είναι πράγματα που σκεφτόμαστε πολύ βαθιά και προσπαθούμε να καταλάβουμε πού είναι τα σχέδια. Και ξέρω με όλα αυτά που κάνουμε θα υπάρχει κάποιος που είναι απογοητευμένος. Δεν είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος της δουλειάς, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.