Πέντε στούντιο και εκδότες που η Microsoft πρέπει να εξετάσει για αγορά.

Published on 5 October 2020 at 07:23

Η Microsoft έχει ανοίξει το σεντούκι της και εδώ και πολύ καιρό έρχεται. Με επιβεβαίωση ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν περαιτέρω αγορές σε στούντιο και εκδότες, είναι συναρπαστικό να σκεφτούμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος.

Κάποιες διαδικτυακές εικασίες ανέφεραν: «Η EA θα ήταν μια καλή αγορά - σκεφτείτε το FIFA!». Αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτό - πρέπει να υπάρχει σύνδεση στις ιδέες, όφελος και για τις δύο πλευρές.

Εδώ είναι πέντε αγορές που θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλες και μικρές Xbox. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η λίστα δεν είναι απαραίτητα στούντιο που θέλουμε να δούμε να αγοράζονται, αλλά αυτό θα ωφεληθεί από τον τρόπο λειτουργίας της Microsoft. Οπότε ας ξεκινήσουμε.

SEGA

Η SEGA υπήρξε φημολογούμενη αγορά της Microsoft για όσο διάστημα η Microsoft δραστηριοποιείται στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών  δεν έχει συμβεί ακόμη. Κάθε χρόνο στην E3, η φήμη ξαναβγαίνει στην επιφάνεια κάνοντας όλους ενθουσιασμένους να τρέχουν στη νύχτα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να συμβεί μια μέρα και οι φήμες του τρέχοντος έτους είναι δυνατές από ποτέ. Από τον επικεφαλής μάρκετινγκ της Microsoft, Arron Greenberg, που μοιράζεται βίντεο σκαντζόχοιρων, ενώ το "When You Wish Upon a Star" παίζεται σε έναν εκτελεστή που φοράει ένα πουκάμισο Sonic σε ένα επίσημο βίντεο, αρκεί να κάνεις τρελές εικασίες.

Υπάρχουν και κάποια εμπόδια. Η SEGA είναι μέρος μιας τεράστιας επιχείρησης που ονομάζεται SEGA Sammy και φαίνεται απίθανο να πουλήσει. Επίσης, οι αμερικανικές εταιρείες  είναι αρκετά δύσκολο να αγοράσουν ιαπωνικές εταιρείες .

Εδώ είναι η συμφωνία: Η SEGA δεν είναι απλώς μια ωραία αγορά. Υπάρχουν στρατηγικά πλεονεκτήματα για την αγορά τους. Λαμβάνετε ένα τεράστιο κατάλογο για το Gamepass, συμπεριλαμβανομένης της μασκότ Sonic. Παίρνετε μια απίστευτη ομάδα  που βγάζει τίτλους για υπολογιστές όπως το Total War και το Football Manager και το ένα και σημαντικό ιαπωνικούς τίτλους όπως το Persona, το οποίο θα "ρίξει" το xCloud.

Κάτι συμβαίνει με τη SEGA. Μπορεί να είναι απλώς μια συνεργασία τύπου EA, αλλά υπάρχει πάρα πολύ καπνός για να μην υπάρχει  φωτιά. Τι είναι όμως αυτό; Ο χρόνος θα δείξει - και ό, τι κι αν είναι σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Kojima Productions

Ξέρω, το να προτείνεις τον Kojima να σταματήσει να δουλεύει στο PlayStation είναι παρόμοιο με το να προτείνεις στον Πάπα να υιοθετήσει τον Βουδισμό, αλλά υπάρχει λογική εκεί.

O Kojima είναι πιθανώς ο πιο παράξενος προγραμματιστής που υπάρχει. Υπάρχουν και άλλοι Ιάπωνες διεκδικητές  αλλά κανένας που δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο στα δυτικά παιχνίδια.

Κανένα από αυτά δεν τον κάνει αυτόματα να ταιριάζει με τη Microsoft. Στην πραγματικότητα, η σχέση εργασίας του είναι τόσο καλή με τη Sony αλλά θα περίμενα να παραμείνει ανεξάρτητος μόνο στο όνομα, να δουλεύει στο PlayStation κατά κανόνα και ίσως να μεταφέρει στον υπολογιστή. Έτσι δούλεψε και με το Death Stranding.

Η ομορφιά του Gamepass είναι ότι το εμπόδιο της τιμής αφαιρείται από ένα παιχνίδι. Αυτό είναι σημαντικό. Ο Kojima δεν μπορεί απλά να βρει μια τρελή ιδέα και να την δώσει στον κόσμο. Ό, τι κάνει, πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσει μια είσοδο 70 $. Το Death Stranding έπρεπε να είναι αρκετά mainstream για να επιστρέψει τα χρήματά του όπως και το έκανε.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ότι είναι ένα καλό ή κακό παιχνίδι, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί σε κάποιο επίπεδο. Μια αγορά της Microsoft θα έδινε στον Kojima μια κενή επιταγή για να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει και κανείς δεν θα έπρεπε να πληρώσει ούτε μια δεκάρα επιπλέον. Καλό ή κακό, δεν υπάρχει ζήτηση για άμεση απόδοση της επένδυσης.

Ίσως αυτό δεν θα ήταν καλό για τον Kojima, ο οποίος, όπως όλα τα μεγάλα δημιουργικά, πιθανώς ωφελείται από κάποιον αρκετά γενναίο για να του πει όχι. Αλλά θα ήταν ωραίο  να δούμε τι θα έφερνε στην υπηρεσία.

Konami

Το Metal Gear, το Silent Hill και το Castlevania, καθώς και αμέτρητα άλλα δημοφιλή IP, κάθονται στο θησαυροφυλάκιο της Konami και περιμένουν κάποιον να τους ελευθερώσει.

Υπήρξαν πολλές φήμες τα τελευταία χρόνια, με την πιο ανθεκτική να είναι το Silent Hill αποκλειστικό για το PS5. Λέω ότι είναι κυρίως ευσεβής τρόπος σκέψης, αλλά θα ήταν ένα καλό παιχνίδι.

Ό, τι κι αν συμβεί, κάποιος πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτούς τους υπέροχους χαρακτήρες και κόσμους, κατά προτίμηση με φανταστικό τρόπο, και κατά προτίμηση σε όλα.

Αλλά αν ήμουν υπεύθυνος για τα χρήματα σε οποιονδήποτε άλλο μεγάλο εκδότη τυχερών παιχνιδιών, θα προσπαθούσα να κάνω μια συμφωνία για την Konami. Δεν νομίζω ότι θα πουλούσαν και νομίζω ότι η Sony έχει την καλύτερη πιθανότητα αν το έκαναν, αλλά η συνομιλία σίγουρα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Asobo

Η Asobo ήταν εδώ από καιρό εάν θυμάστε  έκαναν ένα παιχνίδι PS2 βασισμένο στα κινούμενα σχέδια της Μούμιας. 

Αλλά θα σας συγχωρούσαν που μόλις ακούσατε το όνομα. Ανέβηκαν τελευταία με το A Plague Tale και το Flight Simulator. Άλλοι τίτλοι στους οποίους συμμετείχαν περιλαμβάνονται οι Zoo Tycoon, Disneyland Adventure και το The Crew.

Η Asobo είναι ένα στούντιο που φαίνεται να είναι σε θέση να χειριστεί με ικανοποίηση οτιδήποτε της δόθηκε ανεξάρτητα από το είδος ή ακόμα και το μέσο. Θα ήταν μια καλή προσθήκη και θα έδιναν στη Microsoft μια άλλη ευρωπαϊκή βάση.

Ακόμη και χωρίς μια απόλυτη αγορά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η Asobo και η Microsoft θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στο μέλλον.

Techland

Το Dying Light 2 είναι εδώ και μπορούμε να το πούμε με σιγουριά.

Τον Μάιο, η Techland είπε ότι βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης του τίτλου, ο οποίος αρχικά ανακοινώθηκε το 2018. Είχε καθυστερήσει επ 'αόριστον νωρίτερα φέτος, χωρίς να υπάρχει νέα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων, Ola Sondej, αρνήθηκε τις φήμες για εξαγορά από την Microsoft, αλλά οι φήμες δεν εξαφανίστηκαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτι συμβαίνει στην Techland, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό.

Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο Dying Light 2 και τι ακριβώς προκαλεί αυτήν την καθυστέρηση.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.