Το Xbox Series X εμφανίζεται ξαφνικά παντού σε αντίθεση με το PS5

Published on 5 October 2020 at 19:33

Οι άνθρωποι μιλούν για τους χρόνους φόρτωσης, το HDR με υποβοήθηση AI, τις επιδόσεις να αυξάνονται, όλα όσα θέλει η Microsoft να βγούνε στον αέρα πριν από την κυκλοφορία. Ο συλλογισμός είναι πολύ απλός και δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ολόκληρη ο κόσμος άλλαξε σε μια νύχτα για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κονσόλα της Microsoft αντί του PS5 της Sony. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Microsoft στέλνει πολλές κονσόλες στους ανθρώπους και μιλούν με αυτούς. Κάτι πολύ απλό στην πραγματικότητα.

Βρισκόμαστε τώρα σε αυτό που φαίνεται να είναι ο δεύτερος γύρος ενός προγράμματος preview που βλέπουμε τη Microsoft να στέλνει κονσόλες σε έναν τόνο ανθρώπων σε ολόκληρο τον κλάδο: influencers και δημοσιογράφοι, που φυσικά μεταφέρουν στα κοινωνικά μέσα για να μιλήσουν για αυτό που βλέπουν με τα λαμπερά νέα παιχνίδια τους. Είναι μια έξυπνη κίνηση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι και οι δύο αυτές κονσόλες θα στηρίζονται περισσότερο στις αναβαθμίσεις σε παλαιότερα παιχνίδια από τα νέα, φανταχτερά αποκλειστικά στην αρχή. Είναι ένα λίγο πιο περίπλοκο επιχείρημα από το συνηθισμένο και είναι ότι οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια βοήθεια.

Η Sony, από την άλλη πλευρά, ήταν πολύ πιο επιφυλακτική. Βλέπουμε τα πρώτα πρακτικά βίντεο από τους Ιάπωνες Youtubers τώρα, και δείχνουν πολλά από τα ίδια πράγματα που οι άνθρωποι επαινούν με το Xbox Series X. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των κοινωνικών μέσων  που έχουν πάρει στα χέρια τους μια κονσόλα για να κάνουν κάποιο preview και μίας περιορισμένης εκδήλωσης. Δίνοντας τόσες πολλές κονσόλες, η Microsoft διασφαλίζει ότι έχει εξέχουσα θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές τις εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία.

Η Sony είχε πάρα πολλά πλεονεκτήματα για να μετρήσει την τελευταία γενιά: η τιμή πιθανότατα που ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ τους, ακολουθούμενη από το να μην κάνει ένα πλήρες χάος της αποκάλυψής τους. Ένα άλλο πράγμα, ωστόσο, δεν έβλαψε: στην αρχή της τελευταίας γενιάς, η Sony ήταν αρκετά φιλελεύθερη με τις μονάδες αξιολόγησης PS4 και πολλοί δημοσιογράφοι θέλησαν να παίξουν τα περισσότερα multipatform παιχνίδια σε αυτές τις κονσόλες. Μια παρόμοια στρατηγική θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σημαντική αυτή τη φορά λόγω της αύξησης των streamers και άλλων influencers, οι οποίοι έχουν τεράστια επιρροή στις επιλογές αγοράς του κοινού τους.

Στο τέλος της ημέρας, και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να πουλήσουν δεκάδες εκατομμύρια μονάδες. Το σχετικό κόστος αποστολής μερικών χιλιάδων (μηχανημάτων)σε αυτές τις πρώτες στιγμές μου φαίνεται άξιο για μένα, αρκεί το UI και άλλες λεπτομέρειες να είναι ελεύθερα για τους παίκτες  Το Xbox εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να κάνει τις σωστές κινήσεις.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.