5 λόγοι για να αγοράσετε ένα Xbox Series S αντί για ένα Xbox Series X (ΑΠΟΨΗ)

Published on 6 October 2020 at 09:07

Εδώ και πολύ καιρό, γνωρίζουμε για την κονσόλα επόμενης γενιάς Xbox Series X της Microsoft. Για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουμε δει ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα λιγότερο ισχυρό, πιο συμπαγές Xbox Series S.

Η ερώτηση για πιθανούς αγοραστές της σειράς Xbox S / X είναι ποια από τις δύο νέες κονσόλες της Microsoft πρέπει να αγοράσετε;

Προφανώς δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση - μόνο επιχειρήματα υπέρ του ενός ή του άλλου. Για τους σκοπούς αυτής της ανάρτησης, θα κάνω την υπόθεση προσωπική πάντα  για το Xbox Series S σαν  μικρό παιδί.

Ακολουθούν πέντε λόγοι ( κατ΄ εμέ) για να αγοράσετε το Xbox Series S μέσω του Xbox Series X ξεκινώντας από ...

ΤΙΜΗ

Τα χρήματα δεν είναι τα πάντα, σίγουρα, αλλά είναι πιθανώς ο μοναδικός μεγαλύτερος παράγοντας για την αγορά οποιουδήποτε νέου gadget ή συσκευής, συμπεριλαμβανομένων των κονσολών βιντεοπαιχνιδιών. Το Xbox Series S κοστίζει 200 ​​$ λιγότερο από το Xbox Series X, μόλις 299$ (309€  για Ελλάδα), καθιστώντας το το φθηνότερο από τα συστήματα επόμενης γενιάς (100 $ λιγότερο από το ψηφιακό PS5).

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι πληρώνετε για μια λιγότερο ισχυρή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών από το Xbox Series X, αλλά όπως σημείωσα στο πρόσφατο κομμάτι σύγκρισης προδιαγραφών, οι πρακτικές διαφορές μπορεί να είναι πιο δύσκολες. Περισσότερα σχετικά με αυτό σε λίγο.

Φυσικά, η ερώτηση τιμής μετριάζεται, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, από το πρόγραμμα χρηματοδότησης All Access της Microsoft. Μέσω της All Access μπορείτε να αποκτήσετε τη σειρά X για 34,99 $ / μήνα και τη σειρά S για 24,99 $ / μήνα. Αυτό έρχεται επίσης με το Xbox Game Pass Ultimate, το οποίο περιλαμβάνει το Xbox Live With Gold, για δύο χρόνια. Δυστυχώς δεν είναι κατι διαθέσιμο στην Ελλάδα που θα καθιστούσε και τις δύο κονσόλες πολύ πιο προσιτές.

Αλλά μόλις αφαιρέσετε τα 15 $ / μήνα που το Xbox Game Pass Ultimate κοστίζει από μόνο του, πληρώνετε μόλις 10 $ / μήνα για το Xbox Series S. 

Πολλοί παίκτες δεν χρειάζονται ακόμα 4K

Η ανάλυση 4K είναι ο στόχος τόσο της Sony όσο και της Microsoft εδώ και χρόνια, από την κυκλοφορία των  PS4 Pro και Xbox One X. Το PS4 Pro χρησιμοποίησε upscaling  4K και το Xbox One X κατάφερε πραγματικό 4K.

Τόσο το Xbox Series X όσο και το PlayStation 5 θα έχουν πραγματικό 4K για τα περισσότερα (αν όχι όλα) παιχνίδια, αν και το ρυθμό καρέ που θα διαχειρίζεται κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το δούμε (και είναι πιο σημαντικό για πολλούς τίτλους). Για όλους εκεί έξω με τηλεοράσεις 4K, αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο πώλησης για το πιο ακριβό Xbox Series X έναντι του Series S.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορέσουμε πραγματικά να πούμε τη διαφορά; Η σειρά S στοχεύει στα 1440p. Αυτό είναι ένα βήμα από 1080p και μια αρκετά καλή ανάλυση για gaming στα περισσότερα τηλεοπτικά σύνολα (και ακόμη και οθόνες παιχνιδιών για παίκτες PC).

Εν τω μεταξύ, το Series S θα κάνει upscale 4K σε οθόνες 4K και ενώ δεν μπορώ να πω χωρίς να κάνω σύγκριση μεταξύ τους, υποψιάζομαι ότι η διαφορά θα είναι αρκετά αμελητέα. Το κόλπο είναι να βρείτε μια τηλεόραση που εξάγει σε εγγενή ανάλυση 1440p. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους να το συνδέουν σε μια οθόνη.

Άλλοι παράγοντες - όπως το πόσο μεγάλη είναι η τηλεόρασή σας, είτε παίζετε σε μια οθόνη από κοντά ή κάθεστε σε έναν καναπέ πολύ μακριά - θα επηρεάσουν όλα αυτά, αλλά τα 1440p του Xbox Series S θα πρέπει να είναι απόλυτα καλά για τους περισσότερους παίκτες.

 Είναι μικροσκοπικό (στο χώρο)

Το Xbox Series S είναι τόσο μικρό που ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer το είχε στο ράφι του σε μια συνέντευξη πριν από την αποκάλυψή του και κανένα άτομο δεν το παρατήρησε.
Βεβαίως, ακόμη και αν ήταν μεγαλύτερο, ίσως δεν ήταν τόσο αξιοσημείωτο να κάθονται ανάμεσα σε μερικά βιβλία και φακέλους και τι έχετε, αλλά το θέμα είναι ότι το μηχάνημα είναι αρκετά μικρό - μικρό, για να πούμε το λιγότερο. Σαν μικρογραφία σε σύγκριση με το γιγαντιαίο PS5.

Εάν ο παράγοντας χώρος είναι ανησυχητικός, τότε η μορφή του Xbox Series S το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή.

Οι διαφορές SSD και GPU δεν έχουν σημασία

Χάρη στην λειτουργία Smart Delivery το γεγονός ότι το Xbox Series S διαθέτει μόνο SSD 512 GB σε σύγκριση με το SSD 1TB του Xbox Series X, δεν έχει μεγάλη σημασία.

Τα παιχνίδια που κάνουν χρήση της Smart Delivery (η οποία επιτρέπει επίσης στους παίκτες να αγοράζουν παιχνίδια στο Xbox One και στη συνέχεια, εάν αναβαθμίσουν σε Series S / X, να παίξουν την αναβαθμισμένη έκδοση χωρίς επιπλέον χρέωση) θα εγκαταστήσουν τα μεγαλύτερα στοιχεία 4K στο Xbox Series X και μικρότερα στοιχεία 1440p στο Xbox Series S. Μπορεί να μην αναλύεται στο μισό ακριβώς του μεγέθους του αρχείου, αλλά θα κάνει πολύ μικρότερες εγκαταστάσεις στο Series S.

Το Xbox Series S χρησιμοποιεί επίσης το ίδιο σύστημα επέκτασης Velocity Architecture που χρησιμοποιεί το Xbox Series X, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσθέσετε kai άλλο αποθηκευτικό χώρο στο σύστημά σας.

Παρόμοιο με το μικρότερο SSD, το λιγότερο ισχυρό τσιπ γραφικών στο Xbox Series S δεν θα έπρεπε να έχει μεγάλη σημασία σε πρακτικούς όρους. Και πάλι, αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για παιχνίδια 1440p και η GPU στο Xbox Series S είναι κάτι παραπάνω από αναβάθμιση. Το γεγονός είναι ότι η ταχύτητα  της CPU και του SSD είναι σχεδόν η ίδια (με το Series S) με μόνο την GPU να έχει πραγματική υποβάθμιση, για πολλούς παίκτες αυτό δεν θα έπρεπε να έχει σημασία αν δεν θέλουν πραγματικό παιχνίδι 4K (ή 8K).

Πολλοί παίκτες δεν χρειάζονται μονάδα δίσκου

Δείτε τι πληρώνετε με το Xbox Series X 499 $: Παιχνίδια 4K και μια μονάδα δίσκου UHD Blu-Ray. Έχουμε ήδη καλύψει το 4K, οπότε το μόνο που μένει είναι η μονάδα δίσκου.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας για πολλούς παίκτες για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Μεταχειρισμένα παιχνίδια. Η ικανότητα να αγοράζω χρησιμοποιημένα παιχνίδια ή να ανταλλάσσω παιχνίδια. Για ορισμένους, η δυνατότητα αναπαραγωγής της συλλογής Blu-Ray είναι επίσης σημαντική. Εάν αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί από εσάς, δεν πρέπει απολύτως να αγοράσετε το Xbox Series S. Επιλέξτε αυτό το εξαιρετικό πακέτο All Access 35 $ / μήνα για το Series X αντ 'αυτού.

Προφανώς αυτό είναι μια δύσκολη επιλογή για τους ανθρώπους. Εάν η εξοικονόμηση 200 $ είναι σημαντική για εσάς και δεν σας ενδιαφέρει τα φυσικά μέσα και ειδικά αν δεν σας ενδιαφέρει το 4K, το Xbox Series S είναι η σαφής επιλογή. Εάν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα και θέλετε το καλύτερο, το Xbox Series X είναι ο νικητής.


«   »

Add comment

Comments

Ιορδάνης
a year ago

Καλημέρα ωραίο άρθρο Βασίλειε πλήρως κατατοπιστικό,χρωστάμε στην παρέα των ρετρό μια εκτενής ανάλυσης των δύο κονσολών κάτι σαν οδηγός αγοράς.