Ο Phil Spencer λέει ότι σκοπεύουν να φέρουν τελικά το Xbox Cloud Gaming σε υπολογιστή και κονσόλες

Published on 7 October 2020 at 17:51

Η βιομηχανία παιχνιδιών, όπως και πολλές βιομηχανίες, βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής. Oι καιροί αλλάζουν. Ένα πράγμα που επίσης ανεβαίνει ή προσπαθεί ούτως ή άλλως, είναι το cloud gaming. Ενώ η Google ήταν η πρώτη που προσπάθησε να την αγκαλιάσει πλήρως με την πλατφόρμα Stadia και το PS Now της Sony είναι ένα δευτερεύων κομμάτι για την εταιρεία εδώ και χρόνια, η Microsoft μας δίνει το Xbox Cloud Gaming. Ξεκίνησε νωρίτερα φέτος σε κινητά με κυρίως θετικά αποτελέσματα και φαίνεται ότι το σχέδιο είναι να επεκταθεί.

Ο Phil Spencer  στο Twitter για να απαντήσε σε μια ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν ήταν διαθέσιμη η ροή σε κονσόλες και υπολογιστές,  ώστε οι χρήστες να μπορούν να δοκιμάσουν ένα παιχνίδι ευκολότερα μέσω του Xbox Game Pass αντί να χρειάζεται να κατεβάσουν πλήρως το παιχνίδι. Ο Spencer είπε ότι αυτό ήταν μέρος του σχεδίου και ήταν στον «μακρύ κατάλογο» των πραγμάτων που η ομάδα ψάχνει να κάνει.

Ορισμένοι υποθέτουν ότι θα είναι ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος ( Cloud gaming) όπως είναι για ταινίες και μουσική, ο όγκος των δεδομένων που απαιτούνται για ρεαλιστική ροή παιχνιδιών σε αποδεκτή ποιότητα υπερβαίνει κατά πολύ αυτά. Συνδυάστε αυτό με πολλά μέρη στον κόσμο που έχουν κακή πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το σύνολο δεδομένων που θα καταναλωθούν και θα μπορούσε να είναι ένα δύσκολο εμπόδιο για να πηδήσετε. Το Stadia της Google, για παράδειγμα, δεν έχει και την καλύτερη (μέχρι στιγμής) πορεία και άλλοι στον κλάδο είναι δύσπιστοι για τις δυνατότητές του. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.