Μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε για το Xbox Series X/S

Published on 9 October 2020 at 08:43

Η επόμενη γενία κονσολών  είναι σχεδόν εδώ. Γνωρίζουμε τις τιμές, γνωρίζουμε πώς μοιάζουν οι κονσόλες και μιλάμε για όλα αυτά χωρίς διακοπή. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα για να μιλήσουμε. Για παράδειγμα, μάθαμε πρόσφατα πολλά περισσότερα για το Xbox Series X και το Xbox Series S χάρη σε έναν πρόσφατο γύρο δοκιμών. Παρακάτω θα μιλήσουμε για μερικά ακόμη βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις δύο κονσόλες.

Quick Resume

Η λειτουργία  Quick Resume είναι ένα νεο  χαρακτηριστικό που φαίνεται πολλά υποσχόμενη από όσα έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες. Τώρα, έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα λειτουργήσει. Η Microsoft δήλωσε προηγουμένως ότι το Quick Resume θα επιτρέψει στους χρήστες να αναστείλουν τουλάχιστον τρία παιχνίδια ή / και εφαρμογές και να εναλλάσσονται  μεταξύ τους τουλάχιστον, ενώ οι πρόσφατες προεπισκοπήσεις έχουν δείξει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί ακόμη υψηλότερα. Η προεπισκόπηση του GamesBeat λέει ότι μπορούν να ανασταλούν συνολικά τέσσερα παιχνίδια, ενώ το GameSpot μπόρεσε να αναστείλει συνολικά έξι παιχνίδια ταυτόχρονα. Είναι πιθανό ότι ο αριθμός θα ποικίλλει στην κονσόλα - πράγμα που σας αφήνει να αναρωτιέστε πόσο αποτελεσματικό θα είναι το Quick Resume στο σημαντικά πιο αδύναμο Xbox Series S.Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα βολικό χαρακτηριστικό. Ακόμα πιο εντυπωσιακό θα είναι αν παίζετε παλαιότερα παιχνίδια Xbox. Σε ένα preview  η σελίδα Ars Technica ανέφερε ότι μπόρεσαν να αναστείλουν δώδεκα  backward compatible παιχνίδια ταυτόχρονα, από όλες τις βιβλιοθήκες του OG Xbox, του Xbox 360 και του Xbox One. Είναι αρκετά. Φυσικά, έχει αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα παλαιότερα παιχνίδια είναι προφανώς λιγότερο απαιτητικά για το σύστημα και αυτός ο αριθμός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα παιχνίδια που παίζετε ακόμα κι αν είναι παλαιότεροι τίτλοι, αλλά είναι εντυπωσιακός αριθμός.

ENHANCED BACKWARD COMPATIBILITY

Η Microsoft έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς το Xbox Series X θα αυξήσει εγγενώς τους ρυθμούς καρέ των παλαιότερων παιχνιδιών που εμπίπτουν στο πλαίσιο του προγράμματος συμβατότητας με προηγούμενες εκδόσεις, και πρόσφατα έχουμε πολλά παραδείγματα για να το αποδείξουμε αυτό. Το Sekiro: Shadows Die Twice τρέχει με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο αντί για τα 37 FPS που τρέχει σε Xbox One X. GTA 4, από 48 έως 60. Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι εγγενώς βελτιωμένα συμβατά παιχνίδια που έχουν βελτιστοποιηθεί σωστά για τα Xbox Series X και Series S πιθανότατα θα λειτουργούν ακόμη καλύτερα.

AUTO HDR

Το Auto HDR είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο τα Xbox Series X και Series S θα ενισχύσουν εγγενώς τα παλαιότερα παιχνίδια και αυτό είναι επίσης κάτι που έχει μιλήσει προηγουμένως η Microsoft. Τώρα, έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας. Το Auto HDR είναι, όπως υποδηλώνει το όνομά του, μια αυτόματη λειτουργία σε επίπεδο συστήματος που προσθέτει HDR σε παλαιότερα παιχνίδια, ακόμη και αν δεν το είχαν αρχικά κατά την κυκλοφορία. Φυσικά, η προσθήκη HDR σε παιχνίδια που δεν το είχαν φυσικά μπορεί να είναι μια δύσκολη επιχείρηση και μπορεί να καταστρέψει εντελώς τα οπτικά και την εμφάνιση ενός παιχνιδιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Microsoft θα απενεργοποιήσει το Auto HDR για παιχνίδια όπου αποφασίζουν ότι η λειτουργία δεν λειτουργεί πολύ καλά.

LOADING

Μια απλή άσκηση συσχέτισης λέξεων θα σας πει ότι, από τεχνολογική άποψη, το επόμενο γονίδιο συνδέεται με τον SSD. Ο SSD (ελπίζουμε) θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σχεδιασμό παιχνιδιών στο μέλλον, αλλά θα βοηθήσουν επίσης να βελτιώσουν τα παλαιότερα παιχνίδια. Η προεπισκόπηση της Ars Technica παρουσιάζει μια εντυπωσιακή εικόνα. Οι χρόνοι φόρτωσης του Red Dead Redemption 2 μειώθηκαν από 159 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο σε Xbox One X σε 68 δευτερόλεπτα σε ένα Series X (ακόμα πολλά, αλλά σημαντικά καλύτερα). Το Halo 5 κατεβαίνει από 80 δευτερόλεπτα σε 32 δευτερόλεπτα. Borderlands 3, από 214 δευτερόλεπτα έως 57 δευτερόλεπτα. Ori και the Will of the Wisps, από 119 έως 40. Για άλλη μια φορά, λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι παιχνίδια που ενισχύονται σε επίπεδο συστήματος. Τα σωστά βελτιστοποιημένα παιχνίδια θα έχουν ακόμη μικρότερους χρόνους φόρτωσης.

BOOTING UP

Η ταχύτητα του Xbox Series X δεν ισχύει μόνο για παιχνίδια και λειτουργίες όπως το Quick Resume αλλά θα νιώσετε τα αποτελέσματά του παντού. Για παράδειγμα, η κονσόλα θα είναι πολύ πιο γρήγορη για εκκίνηση. Όπως έδειξε πρόσφατα ο Jeff Grubb του GamesBeat, η ενεργοποίηση της κονσόλας από τη λειτουργία αναμονής θα διαρκέσει μόλις τρία δευτερόλεπτα, κάτι που είναι γελοία γρήγορο. Εν τω μεταξύ, κάνοντας μια εκκίνηση ενός Xbox Series X που ήταν πλήρως απενεργοποιημένο θα χρειαστούν περίπου 20 δευτερόλεπτα - αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά σε σύγκριση με το Xbox One X, το οποίο μπορεί εύκολα να διαρκέσει ένα λεπτό (τουλάχιστον) ,είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

SSD

Το Xbox Series X θα διαθέτει εσωτερική χωρητικότητα SSD 1 TB, αλλά δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμος όλος. Ένα μεγάλο κομμάτι περίπου 200 GB θα δεσμευτεί για αρχεία συστήματος και το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας, πράγμα που σημαίνει ότι από το 1 TB αποθήκευσης, τα 802 GB θα είναι πραγματικά ελεύθερα για χρήση. Αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ, αλλά για άλλη μια φορά, σας αφήνει να αναρωτηθείτε ποια θα είναι η κατάσταση με το Series S το οποίο έχει ήδη σημαντικά μικρότερο χώρο αποθήκευσης με εσωτερικό SSD 512 GB.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ SSD

Φυσικά, θα έχετε την επιλογή να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο σας αγοράζοντας εναλλακτικές λύσεις εξωτερικού χώρου αποθήκευσης. Οι σκληροί δίσκοι και  φθηνότεροι SDD εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα Xbox Series X και Series S για την εκτέλεση παλαιότερων παιχνιδιών, φυσικά, αλλά η επίσημη επέκταση SSD Xbox 1 TB της Seagate είναι η μόνη που υποστηρίζει την αρχιτεκτονική Velocity, κάτι που χρειάζεστε για να τρέχετε παιχνίδια που έχουν βελτιστοποιηθεί για την επόμενη γενιά. Ο αποθηκευτικός χώρος 1 TB της επέκτασης Seagate θα μεταφραστεί πραγματικά σε 920 GB χρησιμοποιήσιμου χώρου - και στα 220 $, δεν θα είναι φθηνό.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ HDD ΚΑΙ SSD

Φυσικά, εάν αποφασίσετε να πάτε σε ενα φθηνότερο εξωτερικό HDD ή εναλλακτική λύση SDD, θα πρέπει να μεταφέρετε αρχεία παιχνιδιών από και προς τον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης στο εσωτερικό SSD της κονσόλας σας. Ενα πρόσφατο review του GamesBeat παρέχει μερικά παραδείγματα για το πόσο γρήγορο θα είναι σε πολλά σενάρια. Η μετακίνηση του Assassin’s Creed Origins από εξωτερικό SDD στο εσωτερικό SDD του Xbox Series X χρειάστηκε περίπου 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Η μετακίνησή του από εξωτερικό σκληρό δίσκο στο εσωτερικό SSD χρειάστηκε 7 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Η μετακίνηση από το εσωτερικό SSD σε εξωτερικό SSD χρειάστηκε 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Τέλος, η μετακίνησή του από το εσωτερικό SSD σε εξωτερικό σκληρό δίσκο χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Για ένα παιχνίδι που ξεπερνά εύκολα τα 40 GB σε μέγεθος, αυτοί οι αριθμοί δεν είναι κακοί.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Xbox Series X και Series S αναζητούν διαφέρουν σε αρκετά πράγματα και αυτό ισχύει και για τα μεγέθη των δύο κονσολών. Το Xbox Series X είναι μια όμορφη κονσόλα, με διαστάσεις 151 mm x 151 mm x 301 mm και βάρος περίπου 4,5 kg. Εν τω μεταξύ, το Xbox Series S είναι η μικρότερη κονσόλα Xbox μέχρι σήμερα. Ζυγίζει περίπου 2 κιλά και με διαστάσεις 65 mm x 151 mm x 275 mm, μπορεί κυριολεκτικά να χωρέσει στο σακίδιο σας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ(ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ)

Με έναν ανεμιστήρα στην κορυφή και μια βάση που δεν μπορεί να αποσπαστεί στο κάτω μέρος, για να μην αναφέρουμε τον μονολιθικό σχεδιασμό πύργου , είναι αρκετά σαφές ότι η Microsoft θέλει να τοποθετήσετε το Xbox Series X κάθετα. Το γεγονός ότι το κουμπί λειτουργίας στην κονσόλα έχει επίσης το σωστό σχήμα και μορφή μόνο όταν η κονσόλα τοποθετείται κάθετα είναι σαν να σας καθοδηγεί. Ωστόσο, έχετε την επιλογή να τοποθετήσετε την κονσόλα οριζόντια, χάρη στα μικρά λαστιχένια ποδαράκια στις πλευρές της κονσόλας. Στη συνέχεια, υπάρχει το Xbox Series S, το οποίο μπορείτε να το τοποθετήσετε όπως θέλετε.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Τι μπορείτε να περιμένετε από τα Xbox Series X και Series S όσον αφορά τις θύρες και τις δυνατότητες σύνδεσης; Και οι δύο κονσόλες υποστηρίζουν το Wifi 5 όπου προσφέρει μέγιστες ταχύτητες λήψης έως 3,5 gbps. Και οι δύο κονσόλες έχουν επίσης τρεις θύρες USB 3.1 η καθεμία - αν και όλες είναι θύρες USB Type-A. Εν τω μεταξύ, και οι δύο κονσόλες έχουν επίσης θύρα τροφοδοσίας (προφανώς), θύρα ethernet, υποδοχή επέκτασης SSD και έξοδο HDMI 2.1.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Με το νέο χειριστήριο την επέκταση του SSD δεν υπάρχουν πολλά επίσημα περιφερειακά επόμενης γενιάς που ανακοίνωσε η Microsoft. Και υπάρχει ένας πολύ σαφής λόγος για αυτό. Σε αντίθεση με τη Sony, η οποία έχει σχεδιάσει μια πολύ ξεκάθαρη γραμμή που διαχωρίζει τις δύο γενιές κονσόλας τους ακόμη και από την άποψη των περιφερειακών, η Microsoft ανακοίνωσε ότι όλα τα περιφερειακά Xbox One - ακόμη και το controller - θα λειτουργούν τέλεια με τις σειρές Xbox X και Series S.

BATTERY PACK

Το νέο controller του Xbox θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μπαταρίες AA (που μπορεί ή όχι να είναι καλό, ανάλογα με τον τρόπο που το βλέπετε), αλλά όπως κάνει η Microsoft εδώ και αρκετό καιρό, θα προσφέρουν την επιλογή αγοράς battery pack . Η νέα επαναφορτιζόμενη μπαταρία Xbox θα σας επιτρέψει να συνδέσετε μια μπαταρία στο controller σας και να την επαναφορτίσετε με καλώδιο USB-C όποτε χρειαστεί. Μεταξύ πολλών άλλων βελτιώσεων, η μπαταρία θα διαθέτει επίσης ταχύτερους χρόνους επαναφόρτισης σε λιγότερο από 4 ώρες που απαιτούνται για την επίτευξη πλήρους χωρητικότητας.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.