Το GameStop ανακοίνωσε πολυετή συνεργασία με τη Microsoft

Published on 9 October 2020 at 10:42

Ενας μήνας έμεινε πριν από την κυκλοφορία της κονσόλας Xbox Series X, το GameStop ανακοίνωσε μια νέα πολυετή συνεργασία με τη Microsoft. Η νέα συνεργασία μεταξύ GameStop και Microsoft θεωρείται ως στρατηγική κίνηση και για τις δύο εταιρείες, καθώς θα συνδυάσουν τους πόρους τους για αμοιβαίο όφελος.

Η συνεργασία του GameStop με την Microsoft θα δει τα καταστήματα GameStop να ενσωματώνουν την τεχνολογία της Microsoft. Τα καταστήματα GameStop θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν την αποθήκευση δεδομένων και τις επιχειρηματικές εφαρμογές της Microsoft που βασίζονται στο cloud. Αυτό θα βοηθήσει τους συνεργάτες του καταστήματος για την εκμάθηση των προτιμήσεων των πελατών και θα τους δώσει "πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων" Οι συνεργάτες του GameStop θα λάβουν σύντομα νέα tablet Microsoft Surface που θα τους επιτρέψουν να "κινούνται ελεύθερα" εντός καταστημάτων, επιτρέποντάς τους να βοηθήσουν τους πελάτες χωρίς απαραίτητα να βρίσκονται στο ταμείο. Επιπλέον, οι συνεργάτες του GameStop θα αρχίσουν επίσης να χρησιμοποιούν τα Microsoft 365 και Microsoft Teams, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Επίσης το GameStop προσφέρει τώρα το Xbox All Access, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να πάρουν τα χέρια τους σε κονσόλες επόμενης γενιάς όπως το Xbox Series X και S, καθώς και μια συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate, με σχετικά χαμηλό μηνιαίο κόστος χωρίς πρέπει να πληρώσουν άμεσα ολο το ποσό.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer κυκλοφόρησε μια δήλωση που επαινεί το GameStop, δηλώνοντας ότι η ομάδα του Xbox είναι ενθουσιασμένη για τη συνέχιση της συνεργασίας της με την αλυσίδα λιανικής για την κυκλοφορία του Xbox Series X "Η εκτεταμένη βάση καταστημάτων του GameStop, που επικεντρώνεται στην ψηφιακη μεταμόρφωση σε ένα περιβάλλον παιχτών που θα παραμένουν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος παιχνιδιών μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας."

Δεν είναι ξεκάθαρο από την ανακοίνωση εάν η Microsoft παρέχει κάποιο είδος οικονομικού κινήτρου στο πλαίσιο της συνεργασίας του GameStop. Δεν είναι μυστικό ότι το GameStop αγωνίστηκε οικονομικά τα τελευταία χρόνια, με την εταιρεία να δημοσιεύει τεράστιες απώλειες, να απολύει προσωπικό και να κλείνει πολλά καταστήματα. Πολλοί έχουν προβλέψει ότι το GameStop είναι στα τελευταία του βήματα, αλλά αυτή η νέα συνεργασία με τη Microsoft μπορεί να είναι το καλύτερο σημείο στην εταιρεία, πρέπει να παραμείνει σχετική για τα επόμενα χρόνια.

Η διάρκεια της συνεργασίας Microsoft / GameStop είναι επίσης ασαφής, πέρα ​​από ότι είναι μια συμφωνία «πολυετούς». Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αποδίδει αυτή η συνεργασία. Η Microsoft έχει κάνει μεγάλες κινήσεις για την κυκλοφορία του Xbox Series X, και παρόλο που αυτό δεν μπορεί να είναι τόσο μνημειώδες όσο η αγορά του ZeniMax Media και της Bethesda, είναι ακόμα σίγουρο ότι θα έχει κάποιο αντίκτυπο στη βιομηχανία.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.