Το VR θα μπορούσε να βρει σπίτι στο Xbox στο μέλλον

Published on 10 October 2020 at 15:09

Η VR έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις ξεχωριστές κυκλοφορίες όπως το Skyrim και το Half-Life: Alyx. Και παρόλο που η τεχνολογία VR παραμένει ουσιαστικά εξειδικευμένη όσον αφορά την  μαζικής αγοράς, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι σημαντικοί προγραμματιστές και εκδότες στον κλάδο συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτήν.

Ωστόσο, στον χώρο της κονσόλας, η Microsoft δεν έχει ασχοληθεί πραγματικά με τον χώρο εικονικής πραγματικότητας. Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε στο παρελθόν ότι ελπίζει να δει τo VR να φτάσει στο σημείο όπου η Microsoft δεν μπορεί πλέον να το αγνοήσει - αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει μεγάλο κοινό στο Xbox για VR.

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού η Microsoft αρχίσει να επενδύει στην τεχνολογία VR. Μιλώντας πρόσφατα σε συνέντευξη με τον διευθυντή παιχνιδιών του Virtuos Christophe Gandon, τον ρωτήσαμε για τις σκέψεις του σχετικά με το θέμα.

Ο Gandon είπε ότι οι προσπάθειες της Microsoft με την Hololens είναι πιθανώς ενδεικτικές των τρεχόντων σχεδίων τους για VR και AR, προτού προσθέσουν ότι αν και το Xbox δεν έχει κάνει το άλμα στο VR, «δεν θα το αποκλείσει για το μέλλον».

«Νομίζω ότι η τεχνολογία VR και AR έχει τεράστιο αριθμό πιθανών εφαρμογών εκτός των βιντεοπαιχνιδιών και εκεί είναι που η Microsoft φαίνεται να επικεντρώνει τις προσπάθειές τους προς το παρόν στο Hololens», δήλωσε ο Gandon. «Καθώς αυτή η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι διαφορετικές εταιρείες εξερευνούν διαφορετικές εφαρμογές για αυτό και ενώ τα παιχνίδια VR δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι στο Xbox, δεν θα το αποκλείσω στο μέλλον. Όσο οι εταιρείες συνεχίζουν να αναπτύσσουν την τεχνολογία και να ωθούν τα όρια του τι μπορεί να κάνει, όλοι επωφελούμαστε από αυτό ».

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.