Η Microsoft μας ενημερώνει τον τρόπο που θα ερθει το Game Pass στις συσκευές Apple

Published on 9 October 2020 at 13:36

Ο Phil Spencer, δήλωσε στους εργαζομένους σε μια συνάντηση παντού την Τετάρτη ότι η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει το Game Pass στο iPhone και το iPad της Apple, στοχεύοντας το 2021 για την πιθανή κυκλοφορία μιας "άμεσης λύσης βασισμένης στο πρόγραμμα περιήγησης" όπως έγραψε το Business Insider.

"Θα καταλήξουμε απολύτως και  στο iOS", δήλωσε ο Spencer στους υπαλλήλους, σύμφωνα με δύο άτομα με άμεση γνώση των σχολίων του. 

Η Microsoft τον περασμένο μήνα πρόσθεσε ένα βασικό νέο χαρακτηριστικό στο Game Pass, την υπηρεσία συνδρομής σε στυλ Netflix που δίνει πρόσβαση στους παίκτες Xbox και PC σε έναν τεράστιο κατάλογο παιχνιδιών. Τώρα, οι συνδρομητές του Game Pass μπορούν να μεταδώσουν πολλούς από τους τίτλους που περιλαμβάνονται απευθείας στα τηλέφωνα ή τα tablet τους Android, χωρίς να απαιτείται κονσόλα.

Αξιοσημείωτο από την απουσία του κατά την έναρξη της λειτουργίας ήταν η υποστήριξη για το iPhone και το iPad της Apple. Ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο Business Insider αυτό το καλοκαίρι ότι δεν επιτρέπει τη ροή παιχνιδιών σε εφαρμογές όπως το Game Pass ή το Stadia της Google, επειδή δεν είναι σε θέση να ελέγξει κάθε παιχνίδι στις αντίστοιχες βιβλιοθήκες των υπηρεσιών.

Ο Spencer, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι αποφασισμένος να προσφέρει το Game Pass σε χρήστες της Apple, είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία διερευνά να το φέρει σε συσκευές iPhone και iPad μέσω των προγραμμάτων περιήγησής (browsers) τους.

Αργότερα την Πέμπτη, το Verge ανέφερε ότι στην ίδια συνάντηση, ο Spencer είπε ότι η ροή με το Game Pass θα έρθει και σε υπολογιστές με Windows 10 το επόμενο έτος.

Μια υπόδειξη για το πώς μπορεί να μοιάζει προέρχεται από την Amazon, η οποία λέει ότι είναι σε θέση να φέρει την επικείμενη υπηρεσία cloud gaming Luna στο iPhone, προσφέροντάς την ως εφαρμογή ιστού. Σε συνέντευξή του στο Engadget, ο επικεφαλής μηχανικής και τεχνολογίας της Luna, George Tsipolitis, δήλωσε ότι η Amazon συνεργάστηκε με την Apple για να καταστήσει δυνατή αυτή τη λειτουργικότητα. Η Google, εν τω μεταξύ, καθιστά διαθέσιμη την παρόμοια υπηρεσία Stadia σε υπολογιστές και Mac μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού Chrome, αν και δεν είναι διαθέσιμη σε iPhone ή iPad.

Η Apple ανέφερε ότι το Game Pass ή το Stadia θα επιτρέπεται να προσφέρουν υπηρεσίες ροής παιχνιδιών, μόνο εάν κάθε μεμονωμένος τίτλος στον κατάλογο ήταν διαθέσιμος στη δική του ξεχωριστή εφαρμογή.

Η Microsoft ανέφερε ότι αυτή η προσέγγιση θα ήταν καλή για το Game Pass, το οποίο διαθέτει δεκάδες παιχνίδια διαθέσιμα: "Δυστυχώς, δεν έχουμε κάποια λύση (μέχρι στιγμής)  για να φέρουμε το όραμά μας για το cloud gaming με το Xbox Game Pass Ultimate στους παίκτες στο iOS μέσω της Apple App Store ", δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft τον Αύγουστο.

Η απόφαση της Apple να μην επιτρέψει υπηρεσίες παρόμοιες με το Game Pass σε iOS έγινε θέμα κατά την έρευνα της αντιεπιτροπής του Κογκρέσου για την αντιμονοπωλιακή πρακτική για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές από εταιρείες Big Tech, συμπεριλαμβανομένης της Apple.

Ο πρώην διευθυντής της Apple App Store, Phil Shoemaker, σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε η υποεπιτροπή αυτή την εβδομάδα, ισχυρίστηκε ότι η Apple δεν επιτρέπει υπηρεσίες όπως το Game Pass, επειδή ανταγωνίζονται άμεσα με τη συνδρομητική υπηρεσία της Apple, Apple Arcade.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.