Λίγα λόγια για το Brand Name Xbox και την Αξία του.

Published on 17 October 2020 at 11:14

Το Xbox για να δώσουμε να καταλάβει κάποιος είναι το όνομα το οποίο αφορά ένα σύνολο κονσόλων-υπηρεσιών κοινός ένα πλήρες οικοσύστημα!! Η Αμερικάνικη εταιρεία επίσης δίνει παροχές  streaming και βρίσκεται στο χώρο τα τελευταία 16 χρόνια. Ο Επικεφαλής του τμήματος του Xbox είναι ο Phil Spencer.Ας ρίξουμε μια ματιά στα "άδυτα" του τμήματος Xbox.

Η ΑΡΧΗ

Το πρώτο  Xbox κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του μακρινού 2001.Από την αρχική κυκλοφορία της, η κονσόλα Xbox έχει πουλήσει εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο. Το καθαρό εισόδημα της εταιρείας έχει σημειώσει πολλές αυξήσεις αλλά και απώλειες  κατά τη διάρκεια των ετών. Το 2010, πιστεύεται ότι η εταιρεία είχε ετήσιο εισόδημα 625 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2018, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση των εσόδων της έως και 18%.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Τον Νοέμβριο του 2001, το αρχικό Xbox διατέθηκε στη Βόρεια Αμερική στην συνέχεια κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, Αυστραλία και Ευρώπη. Η Microsoft είχε να συναγωνιστεί τους αντίπαλους  GаmеСubе (Nіntеndо) аnd Drеаmсаѕt (Sega) ,РlауЅtаtіоn 2 (Sony).Τον Νοέμβριο του 2002, ξεκίνησε η υπηρεσία Xbox Live. Αυτό επέτρεψε στους παίκτες να παίξουν το παιχνίδι είτε online είτε χωρίς χρήση  σύνδεσης. Το 2005, κυκλοφόρησε το Xbox 360.Μέχρι το 2013, πούλησε περισσότερες από 78 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο. Το 2010, η Microsoft κυκλοφόρησε το επανασχεδιασμένο Xbox 360 και το παλαιότερο μοντέλο διακόπηκε. Στη συνέχεια, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Xbox One τον Νοέμβριο του 2013. Εκτός από αυτό, η εταιρεία  κυκλοφόρησε πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες. Από το 2012, το Xbox Live έχει περισσότερους από 40 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές. Υπάρχει επίσης το Xbox Live Marketplace όπου τα μέλη μπορούν να κατεβάσουν ή να αγοράσουν περιεχόμενο. Άλλες υπηρεσίες περιλαμβάνουν το Xbox SmartGlass και το Gaming Cloud.

Achievements

Το Xbox έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ από τότε που κυκλοφόρησε. Έχει ξεκινήσει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών και έχει συμβάλει στην αύξηση της εργατικής απασχόλησης σε διάφορες χώρες του κόσμου. Τα παιχνίδια που κυκλοφόρησε η εταιρεία συνεχίζουν να λαμβάνουν πολλά βραβεία. Έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στη λίστα των βραβείων Game of the Year.

ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ

Από τότε που το Xbox κυκλοφόρησαν ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπου η εταιρεία σημείωσε σημαντική αύξηση των εσόδων της. Η κονσόλα Xbox έχει πουλήσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2018, τα έσοδα από την υπηρεσία παρουσίασαν αύξηση 24%. Επίσης, έχει αναφερθεί ότι ο αριθμός των χρηστών του Xbox Live ήταν 59 εκατομμύρια. Το 2002, η εταιρεία είχε καθαρό εισόδημα 5,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έφτασε στα 23,15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011 ωστόσο, τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν για τα έτη 2015 και 2016. Το 2018, το καθαρό εισόδημα της εταιρείας ανέρχεται σε 16,57 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Xbox σήμερα έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η αξία του ονόματος Xbox είναι 585 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2018. Το Xbox One κυκλοφορεί σε 21 αγορές και συνεχίζει να παρουσιάζει νέα προϊόντα και αναβαθμίσεις, Η εταιρεία γνώρισε καλή ανάπτυξη τόσο από άποψη εσόδων όσο και από την αύξηση της βάσης χρηστών.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.