Κλασικά Παιχνίδια τρόμου που αξίζουν Remakes

Published on 19 October 2020 at 11:53

Η τρέχουσα γενιά παιχνιδιών έχει δει πολλές επαναδημιουργίες βιντεοπαιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια μόνο, οι οπαδοί έχουν λάβει remakes των Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, Medievil, Final Fantasy 7 και Pro-Skater του Tony Hawk αρκετά για να γεμίσουν μια χούφτα.

Αυτό δεν αγγίζει καν κανένα από τα παιχνίδια τρόμου που έχουν πάρει remakes, όπως το επερχόμενο remake του System Shock και τα τρία αυθεντικά παιχνίδια Resident Evil. Με την άνοδο των remakes βιντεοπαιχνιδιών  αυτή τη στιγμή  φαίνεται ότι είναι η ιδανική στιγμή για να σκεφτούμε μερικά κλασικά παιχνίδια τρόμου που θα μπορούσαν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν μια νέα "βαφή".

Silent Hill

Και τα τέσσερα έργα της Team Silent είναι τώρα πολύ χρονολογημένα από πολλές απόψεις και θα μπορούσαν ειλικρινά να χρησιμοποιήσουν νέες αναβαθμίσεις για την τρέχουσα γενιά. Ενώ το Silent Hill 2 είναι το πιο δημοφιλές από τους οπαδούς, το πρώτο παιχνίδι έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη ενός remake, δεδομένου ότι είναι το παλαιότερο παιχνίδι στο franchise (και η συνέχεια θα μπορούσε πάντα να πάρει ένα remake αργότερα στο δρόμο). 

Θα ήταν υπέροχο αν το Silent Hill είχε την ίδια μεταχείριση με το Resident Evil Remake, όπου το παιχνίδι παρέμεινε ως επί το πλείστον το ίδιο εκτός από μια τεράστια γραφική αναθεώρηση, νέες επιλογές ελέγχου (επιτρέποντας στον παίκτη να επιλέξει μεταξύ παλιών και σύγχρονων χειρισμών), καθώς και μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά ρίχνονται σαν ένα πιο σύγχρονο σύστημα διαχείρισης αντικειμένων. Το Silent Hill είναι ένα κλασικό παιχνίδι τρόμου, οπότε είναι πολύ κρίμα που τόσοι παίκτες δεν το έχουν βιώσει λόγω της μεγαλύτερης ηλικίας του και της έλλειψης προσβασιμότητας στις σύγχρονες κονσόλες. Ένα remake από το μηδέν θα έδινε πραγματικά στους παίκτες έναν λόγο να επιλέξουν αυτό το κλασικό και για τους βετεράνους να ξαναδούν την πόλη-φάντασμα άλλη μια φορά.

Clock Tower

Το Clock Tower κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για το Super Famicom (Snes) το 1995, πριν από το Resident Evil. Το παιχνίδι είχε γραφικά 16 bit, gameplay point-and-click και μια πολύ απλή ιστορία: η Jennifer, ένα ορφανό κορίτσι που παρακολουθείται από το Scissorman, έναν δολοφόνο που κρατά ένα τεράστιο ψαλίδι. Το παιχνίδι, τώρα είναι 25 ετών, θα μπορούσε προφανώς να γίνει κάποιο είδος ριμέικ.

Πολλοί οπαδοί τρόμου θεωρούν αυτόν τον τίτλο απόλυτο κλασικό, αλλά σε σύγκριση με τα σύγχρονα παιχνίδια τρόμου, το παιχνίδι απλά δεν συγκρίνεται. Εάν το δοκιμάσετε  σήμερα το παιχνίδι, θα αισθάνεστε απογοήτευση αλλά και μεγάλη δύσκολια. Ένα remake θα μπορούσε να κάνει αυτό το κλασικό πολύ πιο εύπεπτο για το σύγχρονο gamer και να επιτρέψει σε μια νέα γενιά να βιώσει αυτό το παλιό στολίδι τρόμου.

Nocturne

Το Nocturne ήταν ένα παιχνίδι τρόμου επιβίωσης που κυκλοφόρησε στα Microsoft Windows το 1999. Το παιχνίδι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, με εξαιρετικά γραφικά, gameplay και μια συνολική τρομακτική ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι δεν μεταφέρθηκε ποτέ σε καμία κονσόλα και δεν μπορεί καν να βρεθεί σε καμία αγορά υπολογιστή, όπως το Steam ή το GOG. Δυστυχώς, είναι ένα παιχνίδι που φαίνεται να έχει χαθεί  και δεν μπορεί να αναπαραχθεί για οποιονδήποτε δεν έχει ένα πρωτότυπο φυσικό αντίγραφο και έναν αρκετά παλιό υπολογιστή που μπορεί να το τρέξει. Το Nocturne είναι ομολογουμένως ένα πολύ περίεργο παιχνίδι, αλλά  αξίζει να παιχτεί από περισσότερους παίκτες.

Dino Crisis

Συχνά περιγράφεται ως "Resident Evil με δεινόσαυρους". Το Dino Crisis είναι ένα κλασικό παιχνίδι τρόμου επιβίωσης που θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από ένα πλήρες remake. Το πρώτο παιχνίδι μοιάζει πολύ με το κλασικό Resident Evil και ειλικρινά θα ήταν τέλειο για να πάρει μια παρόμοια μεταχείριση με τους τίτλους του Resident Evil PS1.Ενα πλήρες remake από το μηδέν που θα διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το ίδιο, αλλά να εκσυγχρονίζει το συνολικό παιχνίδι και τους χειρισμούς με μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά. Το να δώσετε στον τίτλο μία third-person προοπτική θα βοηθούσε πιθανώς να φέρει το παιχνίδι στη σύγχρονη γενιά, διατηρώντας παράλληλα μεγάλο μέρος του τρόμου που ειχε.

Η Capcom ρώτησε ακόμη και πρόσφατα τους θαυμαστές αν ήθελαν ένα νέο Dino Crisis και με όλα τα πρόσφατα remakes Resident Evil να βγαίνουν, αυτό το συγκεκριμένο remake δεν αισθάνεται πολύ ρεαλιστικό. Ίσως η εταιρεία να κάνει ήδη δουλειά για ένα νέο Dino Crisis και να είναι μόνο θέμα χρόνου.

Resident Evil: Code Veronica

Με πολλούς τρόπους, το Resident Evil: Code Veronica έχει πολύ πιο νόημα να ξανακυκλοφορήσει αντί του Resident Evil 4.Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά επαναστατικό όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και εξακολουθεί να παίζει πολύ καλά και δεν φαίνεται ιδιαίτερα χρονολογημένο σε σύγκριση με άλλες παλαιότερες συμμετοχές στη σειρά.

Το Code Veronica, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί το ίδιο gameplay και χειρισμούς των αρχικών παιχνιδιών Resident Evil PS1, αν και με κάποιες αναβαθμίσεις. Αλλά συνολικά, ο τίτλος spin-off αισθάνεται πολύ πιο σύμφωνος με τα παλαιότερα παιχνίδια. Το Code Veronica προηγείται ακόμη και της τέταρτης δόσης της σειράς  που κυκλοφόρησε για το Sega Dreamcast το 2000. Είναι σαφές ότι η Capcom θέλει απλά να ξανακάνει την τέταρτη καταχώρηση της σειράς στο franchise λόγω της τεράστιας δημοτικότητάς της, αλλά το Code Veronica ειλικρινά αισθάνεται σαν μια πολύ καλύτερη επιλογή. Θα ολοκληρώσει την εποχή των τίτλων PS1 και θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμη καλύτερο παιχνίδι με μερικές σύγχρονες βελτιώσεις, όπως ομαλότερο gameplay, καλύτερα γραφικά και βελτιωμένη φωνητική δράση.

Αυτά είναι μόνο μερικά παιχνίδια τρόμου που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από επαναδημιουργίες, με πολλές άλλες πιθανές επιλογές. Με τόσα πολλά νέα παιχνίδια τρόμου στον ορίζοντα, σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη τρομακτικών παιχνιδιών για να παίξετε αυτήν την περίοδο των διακοπών. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν κάποιος από αυτούς τους τίτλους καταλήγει να γίνει remake στο μέλλον.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.