Η Devolver Digital απέκτησε το στούντιο Croteam των Serious Sam και Talos Principle

Published on 23 October 2020 at 13:56

Ο Αμερικανός εκδότης Devolver Digital απέκτησε την Croteam, τον Κροάτη προγραμματιστή πίσω από τη σειρά Serious Sam και του The Talos Principle.

Η Croteam είναι πιο γνωστή για το franchise shooter πρώτου προσώπου Serious Sam, το οποίο δημοσιεύθηκε αρχικά το 2001 από την Gathering of Developers.

Αρκετοί από τους ιδρυτές της Gathering of Developers ιδρύσαν την Devolver, ο οποίος υπέγραψε το Serious Sam 3: BFE ως ένα από τα πρώτα του έργα.

Το ζευγάρι συνεργάστηκε από τότε σε περισσότερους από 10 τίτλους σε υπολογιστές, κονσόλες, VR και κινητές πλατφόρμες.

«Η Croteam και η Devolver Digital μετα από τόσο καιρό συνεργασίας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτήν την κίνηση», δήλωσε η Devolver την Τετάρτη. «Η Devolver απέκτησε την Croteam… ή ίσως η Croteam απέκτησε τον Devolver… ποιος θα μπορούσε πραγματικά να γνωρίζει  αυτό το σημείο της σχέσης.

«Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το μέλλον μας μαζί είναι εξαιρετικά συναρπαστικό με νέα έργα όπως το The Talos Principle 2, Serious Sam παιχνίδια και πρωτότυπα IP από το στούντιο Croteam και το Croteam Incubator.

«Η Croteam θα διατηρήσει φυσικά την απόλυτη δημιουργική ελευθερία και η Devolver Digital θα συνεχίσει να κάνει χαζές προτάσεις που η Croteam αγνοεί - γιατί έτσι το προτιμάμε.»

Το Serious Sam 4 κυκλοφόρησε για το Steam και το Google Stadia στα τέλη Σεπτεμβρίου, και υπάρχει προγραμματισμένη κυκλοφορία για PS4 και Xbox One το 2021.


«   »

Add comment

Comments

Paul
a year ago

Είμαι ενθουσιασμένος γτ το έλιωνα pc Serious sam 1-2-3 και τώρα Xbox one άντε γειά