Μαθαίνουμε παραπάνω λεπτομέρειες για την AMD RDNA 2 αρχιτεκτονική των Xbox Series X|S

Published on 3 November 2020 at 19:30

Ήδη από το 2005, η Microsoft συνεργάστηκε με την ATi, τώρα μέρος της AMD, για τον επεξεργαστή γραφικών του Xbox 360. Στα 15 χρόνια από τότε, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για να σχηματίσουν μια συμμαχία κονσόλας που θα διαρκέσει για πάντα. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτή είναι μια σχέση που της επιτρέπει να ευθυγραμμίζεται στενότερα με την αρχιτεκτονική RDNA 2 της AMD από ό, τι ο ανταγωνιστής  Sony. Ως αποτέλεσμα, το  Xbox ισχυρίζεται ότι τα Xbox Series X και Series S χρησιμοποιούν την τεχνολογία γραφικών της AMD με τρόπους που οι ανταγωνιστές του PlayStation στη Sony δεν μπορούν να ταιριάξουν. Δεδομένου ότι και οι δύο κονσόλες χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό πυρήνων CPU Zen 2 και τεχνολογίας γραφικών RDNA 2, αυτός είναι ένας πολύ τολμηρός ισχυρισμός.

Μήπως η Microsoft φαίνεται να είναι ιδιόκτητη με τον τρόπο που χρησιμοποιείται το RDNA 2. Σε μια ανάρτηση στο blog του Xbox, το μέλος του τεχνικού προσωπικού της Microsoft Andrew Goossen και διευθυντής της διαχείρισης προγραμμάτων Jason Ronald περιγράφει έναν αριθμό μοναδικών τρόπων με τους οποίους χρησιμοποιείται η τεχνολογία γραφικών AMD αποκλειστικά. Πρώτα από όλα, η ομάδα του Xbox συμμετέχει στο Keyword Express για μηχανική μάθηση. Αυτό υπερβαίνει και το αντίπαλο AI. Η Microsoft χρησιμοποιεί το ML για να βελτιώσει την κινούμενη εικόνα και την οπτική πιστότητα. Αν και η ανάρτηση δεν το λέει ρητά, φαίνεται προφανές να χρησιμοποιείτε ML για να μάθετε ποια μέρη μιας σκηνής μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκίαση μεταβλητού ρυθμού (VRS) για καλύτερη απόδοση.

Όσον αφορά το VRS, η ανάρτηση ιστολογίου περιγράφει ότι το Xbox επόμενης γενιάς επιτυγχάνει 15% αύξηση της απόδοσης βελτιστοποιώντας τους ρυθμούς σκίασης στις επερχόμενες θύρες Xbox Series X παιχνιδιών όπως το Gears 5. Η Microsoft παρουσίασε προηγουμένως το τελευταίο παιχνίδι Gears, το οποίο τρέχει με εντυπωσιακά 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο στα 1080p στο Xbox Series S με μόλις 299 $. Εάν η Microsoft είναι σε θέση να επιτύχει αυτά τα υποσχόμενα ποσοστά καρέ και να βελτιώσει την οπτική πιστότητα με έναν συνδυασμό μηχανικής εκμάθησης και VRS, είμαστε όλοι υπέρ αυτού.

Γνωρίζουμε ήδη τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας γραφικών RDNA 2 της AMD, η οποία θα βρίσκεται στην καρδιά των καρτών γραφικών σειράς Radeon RX 6800 και 6900. Εάν δεν είστε ενημερωμένοι με τις τελευταίες καινοτομίες γραφικών από την Red Team, όπως DirectX ray tracing το προαναφερθέν VRS και το Infinity Cache, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με όλες τις λεπτομέρειες. Ενώ αυτές οι λειτουργίες είναι κεντρικής σημασίας για το RDNA 2 και επομένως δεν είναι εκτός συνομιλίας για τη Sony, η Microsoft, σύμφωνα με τη μακρά ιστορία της, δίνει το αποφασιστικό πλεονέκτημα του υλικού της κονσόλας που είναι εξοπλισμένο με AMD.

Η βελτιστοποίηση αυτών των δυνατοτήτων χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση θα μπορούσε να δώσει στη Microsoft ένα επιπλέον ξεκίνημα στο επόμενο σκέλος της μάχης των κονσόλων. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι τροποποιήσεις ML θα βρουν το δρόμο τους στις εκδόσεις υπολογιστών των αποκλειστικών τίτλων Xbox. Αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει επίσης να εκμεταλλευτούν τις βελτιστοποιήσεις Direct I / O της Microsoft για να μειώσουν τους χρόνους φόρτωσης, όπως και το Xbox. Η ταχύτερη φόρτωση είναι ίσως το πιο ευπρόσδεκτο κομμάτι της νέας γενιάς κονσολών. Το Xbox Series X και το Series S θα κυκλοφορήσουν στις 10 Νοεμβρίου, οπότε αναμφίβολα θα δούμε περισσότερα από την RDNA 2 αρχιτεκτονική της Microsoft τότε.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.