Ο Phil Spencer συζητά για την ιαπωνική αγορά, την έκδοση Xbox Series X & S, τις προπαραγγελίες και άλλα

Published on 5 November 2020 at 12:08

Το σημερινό τεύχος του Weekly Famitsu περιελάμβανε μια συνέντευξη με τον επικεφαλής του τμήματος Xbox Phil Spencer σχετικά με την επερχόμενη κυκλοφορία επόμενης γενιάς και την ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με τον Spencer, η Ιαπωνία θεωρείται από τη Microsoft μια πολύ σημαντική αγορά στον κλάδο των παιχνιδιών. Υπάρχουν μεγάλοι Ιάπωνες προγραμματιστές παιχνιδιών και πολλοί ενθουσιώδεις παίκτες στη χώρα.

Ο Spencer παραδέχεται ότι η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Xbox One στην Ιαπωνία (τον Σεπτέμβριο του 2014, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δύση) έδωσε αρνητική εντύπωση. Γι 'αυτό η Microsoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Xbox Series X και S στην Ιαπωνία στις 10 Νοεμβρίου, θέλοντας να αποτρέψει την εμφάνιση της ίδιας κατάστασης και από τον σεβασμό για την Ιαπωνία.

Δεδομένων των στόχων που αναζητά η Microsoft για τις νέες κονσόλες, αυτό είναι ακόμα το πρώτο βήμα που πρέπει να διανύσουμε. Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι τους έχουν προ-παραγγείλει είναι ενθαρρυντικό.

Η Microsoft σχεδιάζει να στείλει όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες κατά την κυκλοφορία και αυτό θεωρείται η πρώτη προτεραιότητα. Ωστόσο, είναι αναπόφευκτο ότι η ζήτηση θα είναι υψηλότερη από το στοκ κατά την έναρξη και μετά.

Στο μέλλον, ο Spencer θα ήθελε να ανταποκριθεί στη ζήτηση μέσα σε λίγους μήνες από την κυκλοφορία του. Ειδικά στην Ιαπωνία, η Microsoft σχεδιάζει σύμφωνα με μια μακροπρόθεσμη προοπτική.

Μιλώντας για τις δύο κονσόλες, ο Spencer αναφέρει ότι ιστορικά η τιμή ήταν πάντα ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη ενός ευρέος στόχου των ανθρώπων. Το Xbox Series S κυκλοφορεί επειδή επιτρέπει στους παίκτες να απολαμβάνουν την επόμενη γενιά με σχετικά χαμηλό κόστος. Το Xbox Series X προσφέρει περισσότερη δύναμη στην εμπειρία παιχνιδιού.

Ο Spencer ελπίζει ότι μαζί θα προσελκύσουν ένα ευρύ φάσμα χρηστών, προσφέροντας τόσο προσβασιμότητα όσο και δύναμη.

Κατά την κυκλοφορία, ο Spencer αναμένει από τους παίκτες να επικεντρωθούν περισσότερο στο Series X. Με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός των χρηστών που βρίσκουν το Series S ελκυστικo θα αυξηθεί και αυτό θα ωφελείται και η χαμηλή τιμή του. 

Το Xbox Series X είναι πιθανότατα πιο ελκυστικό για άτομα που έχουν ήδη μια κονσόλα όπως Nintendo Switch, PS4 ή PC. Για όσους είναι ήδη λάτρεις των παιχνιδιών, η Microsoft είναι πεπεισμένη ότι το Xbox Series X είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό υλικό. Το Xbox Series S είναι πιθανώς πιο ελκυστικό για casual gamers.

Τέλος, ρωτήθηκε για το PS5, ο Spencer ανέφερε ότι είναι σίγουρος ότι τα Xbox Series X και Xbox Series S είναι οι πιο ισχυρές και οι πιο προσιτές κονσόλες επόμενης γενιάς στον κόσμο. Επιπλέον, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι το Xbox Game Pass. Το να προσφέρετε μια ευρεία ποικιλία παιχνιδιών με συνδρομή είναι ένας «μεγάλος παράγοντας διαφοροποίησης». Οι παίκτες μπορούν να παίξουν παιχνίδια Xbox όχι μόνο στο Xbox Series X, αλλά και σε υπολογιστή και smartphone. Με άλλα λόγια, μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια σε οποιοδήποτε περιβάλλον ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους. Έχοντας αυτό υπόψη, ο Spencer πιστεύει ότι τα Xbox Series X και S έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά το περιεχόμενο, το υλικό, τις υπηρεσίες και ούτω καθεξής.

Το Xbox Series X και το Xbox Series S θα κυκλοφορήσουν στις 10 Νοεμβρίου.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.