Μερικά ζητήματα για το Xbox Series X | S που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

Published on 14 November 2020 at 11:25

Η κυκλοφορία των Xbox Series X και Xbox Series S είναι γεγονός  και ενώ η Microsoft έχει καταβάλει σαφώς πολλή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η ποικιλία των νέων λειτουργιών των δύο κονσολών και η υποστήριξη backwards compatibility λειτουργεί όπως ήταν σκόπιμο, υπάρχουν μερικά " γνωστά ζητήματα "πρέπει να γνωρίζετε κατά την κυκλοφορία.

Η εταιρεία έχει εκπονήσει τον ακόλουθο κατάλογο πιθανών πρώιμων προβλημάτων, με μερικά από αυτά να περιλαμβάνουν επίσης λύσεις προς το παρόν. Εδώ πρέπει να γνωρίζετε.

"Τι συναρπαστική στιγμή! Το Xbox Series X | S κυκλοφόρησε και τα δύο και ελπίζουμε να απολαύσετε το χρόνο σας με την επόμενη γενιά παιχνιδιών! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα, σας έχουμε καλύψει. Ορισμένα ζητήματα ενδέχεται να να είναι γνωστά ζητήματα και έχουμε τις κατάλληλες ομάδες σκληρά στη δουλειά για την επίλυση αυτών των περιπτώσεων το συντομότερο δυνατόν. Φροντίστε να ελέγξετε παρακάτω για οποιοδήποτε ζήτημα που αντιμετωπίζετε. "

4K / 120hz
Γνωστό ζήτημα: Εάν χρησιμοποιείτε τηλεόραση 4K @ 120Hz που υποστηρίζει επίσης VRR, ενδέχεται να μην εμφανιστεί κανένα σήμα ή να έχει "κατεστραμμένη" εικόνα όταν το Xbox έχει ρυθμιστεί για 4K120 + VRR. Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται με διάφορες τηλεοράσεις από LG, Samsung ή Vizio.
Λύση:

Ενημέρωση στο πιο πρόσφατο υλικο-λογισμικό της τηλεόρασής σας
Εάν χρησιμοποιείτε τηλεόραση LG - https://www.lg.com/us/support/software-firmware-drivers
Εάν χρησιμοποιείτε Samsung TV - https://www.samsung.com/us/support/downloads/
Εάν χρησιμοποιείτε τηλεόραση Vizio - https://support.vizio.com/s/firmware-search

Για περαιτέρω βοήθεια σχετικά με τη ρύθμιση της τηλεόρασης Vizio για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Xbox Series X | S, επισκεφθείτε τις Συχνές ερωτήσεις υποστήριξης Vizio εδώ

Σημείωση: Για να διασφαλίσετε ότι έχετε πάντα την πιο πρόσφατη ενημέρωση υλικό-λογισμικού για την τηλεόρασή σας, επιβεβαιώστε ότι η τηλεόρασή σας είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο και ότι είναι ενεργοποιημένες οι Αυτόματες ενημερώσεις.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, εξετάστε επίσης τα εξής:

Διαμορφώστε την κονσόλα για 4K / 60 με VRR μεταβαίνοντας στο Ρύθμιση> Γενικά> Επιλογές τηλεόρασης και οθόνης> Λειτουργίες βίντεο> επιλέξτε το πλαίσιο για Να επιτρέπεται μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης.
Διαμορφώστε την κονσόλα για 4k / 120 χωρίς VRR μεταβαίνοντας στο Ρύθμιση> Γενικά> Επιλογές τηλεόρασης και οθόνης> Λειτουργίες βίντεο> αποεπιλέξτε το πλαίσιο για Να επιτρέπεται μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης. Οι ρυθμοί ανάλυσης και ανανέωσης βρίσκονται στην ενότητα "Εμφάνιση" στις επιλογές τηλεόρασης και οθόνης.
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε 120hz και VRR, διαμορφώστε το για 1080p / 120hz VRR ή 1440p / 120hz VRR με Ρύθμιση> Γενικά> Επιλογές τηλεόρασης και οθόνης> Λειτουργίες βίντεο> επιλέξτε το πλαίσιο για Να επιτρέπεται μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης. Οι ρυθμοί ανάλυσης και ανανέωσης βρίσκονται στην ενότητα "Εμφάνιση" στις επιλογές τηλεόρασης και οθόνης.

Εάν αντιμετωπίζετε μια κατεστραμμένη εικόνα, ακολουθούν οι λύσεις σας για να επιστρέψετε σε ασφαλή λειτουργία βίντεο:

Επανεκκινήστε την κονσόλα σας και διαμορφώστε τις λειτουργίες βίντεο σε μία από τις παραπάνω επιλογές.
Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε κατεστραμμένη εικόνα μετά την επανεκκίνηση, απενεργοποιήστε το VRR στην τηλεόραση. Συμβουλευτείτε τους κατασκευαστές της τηλεόρασής σας για το πώς να το κάνετε αυτό.
Εάν το ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται μετά τα βήματα 1 και 2, εκτελέστε την ακολουθία επαναφοράς της λειτουργίας βίντεο για να επιστρέψετε σε ασφαλή κατάσταση και να διαμορφώσετε μια από τις δύο παραπάνω επιλογές. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα αυτής της σελίδας εδώ στην ενότητα "Η οθόνη σας είναι κενή αφού ενεργοποιήσετε την κονσόλα> Επαναφορά των ρυθμίσεων οθόνης".

Εφαρμογή EA Play

Γνωστό ζήτημα: Δεν υπάρχει η εφαρμογή EA Play στις συσκευές Xbox Series X | S.
Λύση: Η εφαρμογή EA Play hub δεν είναι απαραίτητη για να απολαμβάνετε τα οφέλη του EA Play. Αν ψάχνετε τρόπους για να διεκδικήσετε τις δοκιμές 10 ωρών για δημοφιλή παιχνίδια όπως το FIFA 21 ή το Madden 21 σε μια συσκευή Xbox Series X | S, μεταβείτε στο κατάστημα και αναζητήστε το παιχνίδι σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί "Δωρεάν δοκιμή με EA Play" στη σελίδα περιγραφής του παιχνιδιού. Για πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του EA Play, απλώς μεταβείτε στην ενότητα Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου> Πλήρης βιβλιοθήκη> EA Play.

Λήψεις παιχνιδιών
Γνωστό ζήτημα: Ορισμένοι χρήστες θα βλέπουν τις λήψεις HDR να εμφανίζονται πολύ σκοτεινές όταν καταγράφονται στο Xbox Series X ή στο Xbox Series S.
Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης: Δεν υπάρχει γνωστός τρόπος αντιμετώπισης, αλλά μια επιδιόρθωση θα έρθει σύντομα σε μελλοντική ενημέρωση της κονσόλας
Streaming Εφαρμογές

Πολλές από τις αγαπημένες σας εφαρμογές  όπως το Netflix, το Disney +, το Spotify, το YouTube,το Twitch και άλλα, βρίσκονται στο Κατάστημα σας περιμένουν όταν κάνετε εκκίνηση της νέας κονσόλας Xbox. Υπάρχει ένας μικρός αριθμός εφαρμογών που δεν είναι ακόμη διαθέσιμες αλλά συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες για να τις προσθέσουμε το συντομότερο δυνατό.

Game Clips

Γνωστό ζήτημα: Η περικοπή βίντεο 4K σε Xbox Series X ενδέχεται να οδηγήσει σε σφάλμα "αποτυχία περικοπής".
Λύση: Δεν υπάρχει γνωστή λύση αυτήν τη στιγμή για το 4K, αλλά αυτό θα αντιμετωπιστεί σε ενημέρωση του OS της κονσόλας. Μέχρι αυτήν την ενημέρωση, μπορείτε να μεταβείτε σε 1080p μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Προτιμήσεις> Λήψη και κοινή χρήση> Ανάλυση κλιπ παιχνιδιού> 1080p.

Γνωστό ζήτημα: Η μεταφόρτωση βίντεο 4K στο Xbox Live από μια σειρά Xbox X ενδέχεται να οδηγήσει σε σφάλμα ή κενή οθόνη.
Λύση: Δεν υπάρχει γνωστή λύση αυτήν τη στιγμή για το 4K, αλλά αυτό θα αντιμετωπιστεί στην ενημέρωση του OS κονσόλας Νοεμβρίου. Μέχρι αυτήν την ενημέρωση, μπορείτε να μεταβείτε σε 1080p μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Προτιμήσεις> Λήψη και κοινή χρήση> Ανάλυση κλιπ παιχνιδιού> 1080p.

Νέα ασύρματα χειριστήρια Xbox στα Windows 10

 Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση συντήρησης στα Windows. Μπορείτε να βρείτε διαθέσιμες ενημερώσεις παραθύρων μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Ενημέρωση Windows> Έλεγχος για ενημερώσεις στον υπολογιστή σας Windows 10. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει ένα κουμπί που να λέει "Προβολή προαιρετικών ενημερώσεων" και ενδέχεται να σας ζητηθεί να κάνετε κλικ εκεί για να βρείτε την ενημέρωση.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το υλικο-λογισμικό τουcontroller είναι ενημερωμένο ελέγχοντας για επιπλέον ενημερώσεις στην εφαρμογή Xbox Accessories.

Για να ελέγξετε το ιστορικό ενημερώσεων, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού Έναρξη> Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update> Προβολή ιστορικού ενημερώσεων. Εάν ο αριθμός KB για το λειτουργικό σας σύστημα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που παρατίθεται παρακάτω, τότε μπορείτε να πάτε καθώς θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενημερώσεις. Εάν δεν γνωρίζετε ποια έκδοση OS έχετε εγκαταστήσει, μπορείτε να το ελέγξετε εύκολα μεταβαίνοντας στο: Ρυθμίσεις> Σύστημα> Σχετικά.
Υποστηριζόμενοι αριθμοί κατασκευής Windows:

Για το 2004: 10C Win 10 2004 (20H1)
Έκδοση: 2004-OS Build 19041.610 και 20H2-OS Build 19042.610
Απαιτείται KB 4580364

Για το 1909: 10C Win 10 1909 (19H2)
Έκδοση: 1903-OS Build 18362.1171 και 1909-OS Build 18363.1171
Απαιτείται KB 4580386

Για το 1903: 10C Win 10 1903 (19H1)
Έκδοση: 1903-OS Build 18362.1171 και 1909-OS Build 18363.1171
Απαιτείται KB 4580386

Για 20H2: 10C Win 10 20H2 (20H2)
Έκδοση: 2004-OS Build 19041.610 και 20H2-OS Build 19042.610
Απαιτείται KB 4580364
Πώς να ενημερώσετε το controller σας μέσω της εφαρμογής Xbox Accessories:

Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής Xbox Accessories από το Microsoft Store εδώ: https://www.microsoft.com/p/xbox-accessories/9nblggh30xj3
Συνδέστε το νέο ασύρματο χειριστήριο Xbox στον υπολογιστή σας με αυτά τα βήματα εδώ: https://support.xbox.com/help/hardware-network/controller/connect-xbox-wireless-controller-to-pc
Και τέλος ενημερώστε το υλικο-λογισμικό στον ελεγκτή σας με τα βήματα που αναφέρονται εδώ: https://support.xbox.com/help/hardware-network/controller/update-xbox-wireless-controller
Φροντίστε να αναζητήσετε την ενότητα με την ένδειξη "Ενημέρωση σε υπολογιστή"
Αναπαραγωγή DVD & Blu-ray
Γνωστό ζήτημα: Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να εισάγουν ένα DVD ή Blu-ray στην κονσόλα τους και να αντιμετωπίσουν μια μαύρη οθόνη.
Λύση: Εάν αντιμετωπίζετε αυτό, απλώς αφαιρέστε το δίσκο από την κονσόλα, επανεκκινήστε την κονσόλα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά το δίσκο στην κονσόλα.

Xbox 360 Backwards Compatibility

Γνωστό ζήτημα: Ορισμένοι χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την εκκίνηση παιχνιδιών Xbox 360 επιστρέφουν στην αρχική ενότητα του πίνακα ελέγχου στις κονσόλες Xbox Series X | S.
Λύση: Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, να εκκαθαρίσετε τον χώρο αποθήκευσης Xbox 360 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Σύστημα> Χώρος αποθήκευσης> Εκκαθάριση τοπικού χώρου αποθήκευσης Xbox 360.

Quick Resume
Ενώ το Quick Resume λειτουργεί πλήρως με χιλιάδες τίτλους, γνωρίζουμε ότι ένας επιλεγμένος αριθμός Βελτιστοποιημένων τίτλων ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με αυτήν τη λειτουργία. Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους θαυμαστές μας, απενεργοποιήσαμε τη λειτουργία για αυτούς τους τίτλους και εργαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να το διορθώσουμε σε επίπεδο πλατφόρμας.
Απομακρυσμένη αναπαραγωγή στα Windows 10
Γνωστό ζήτημα: Η ροή της κονσόλας σε μια συσκευή Windows 10 από μια σειρά Xbox X | S δεν θα λειτουργεί μέσω της εφαρμογής Xbox Console Companion.
Λύση: Αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται μόνο μέσω συσκευής  Xbox One. Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να κάνετε ροή από μια κονσόλα Xbox Series X | S σε μια συσκευή Android ή iOS μέσω της εφαρμογής Xbox. Παρακολουθήστε το News.Xbox.com για τυχόν ενημερώσεις σχετικά με περαιτέρω υποστήριξη για πρόσθετες πλατφόρμες, όπως υπολογιστή.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.