Τα παιχνίδια PS5 / Xbox Series X θα γίνουν πιο εντυπωσιακά καθώς οι Develoers θα εξοικειώνονται με το υλικό μας λέει ο Executive της Unity

Published on 27 November 2020 at 17:15

Το PS5 και το Xbox Series X είναι εντυπωσιακά κομμάτια μηχανημάτων σε αντίθεση με τους προκατόχους τους - οι οποίοι ήταν αρκετά ξεπερασμένοι ακόμη και όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά. Οι νέες κονσόλες κυκλοφόρησαν με εντυπωσιακές προδιαγραφές και δυνατότητες. Ήδη, με κάτι σαν, ας πούμε, Demon's Souls, βλέπουμε τις πρώτες συμβουλές για το τι θα επιτρέψει αυτό το υλικό (ενώ τα επερχόμενα παιχνίδια όπως το Medium και το Ratchet και το Clank: Rift Apart φαίνονται επίσης πολλά υποσχόμενα με διαφορετικούς τρόπους) και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Unity Brett Bibby, αυτή είναι μια εξέλιξη που πρέπει να περιμένουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στο GamingBolt σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του μεταξύ του χάσματος μεταξύ των επεξεργαστών Zen 2 του PS5 και του Xbox Series X σε χαρτί, ο Bibby είπε ότι περισσότερο από αυτό το κενό, αυτό που θα καταλήξει να κάνει τη διαφορά είναι πώς κάνουν οι προγραμματιστές την χρήση αυτής της δύναμης, λέγοντας ότι καθώς οι προγραμματιστές συνεχίζουν να εξοικειώνονται με το νέο υλικό, τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να γίνονται πιο εντυπωσιακά με τη σειρά τους.

"Δεν αφορά τις διαφορές μεταξύ τους, θα καταλήξει στο πώς οι προγραμματιστές επωφελούνται από αυτό που υπάρχει", δήλωσε ο Bibby. "Δεν είχαμε ποτέ τόσο μεγάλη δύναμη σε μια κονσόλα στο παρελθόν και καθώς οι προγραμματιστές εξοικειώνονται με την τεχνολογία, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν σταδιακά όλα όσα έχει να προσφέρει μια κονσόλα."

Ομοίως, μιλώντας για τις GPU που προσφέρουν και οι δύο κονσόλες, η Bibby είπε ότι η απόδοση στις δύο κονσόλες θα διέπεται από το πώς «ο κώδικας και το περιεχόμενο συνεργάζονται σαν μια συμφωνία»

"Η απόδοση καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πώς τα δεδομένα προσανατολίζονται στο περιεχόμενό σας και πόσο καλά μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτά τα δεδομένα παράλληλα", είπε. "Οι καλύτερες εμπειρίες θα έχουν όταν ο κώδικας και το περιεχόμενο συνεργάζονται σαν μια συμφωνία και η Unity συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην παροχή στους δημιουργούς μιας υποκείμενης μηχανής που τους επιτρέπει να επωφεληθούν από ό, τι έχει να προσφέρει μια κονσόλα."

Είναι αυτονόητο ότι καθώς η γενιά εξελίσσεται, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τους προγραμματιστές να νιώθουν πιο άνετα με το υλικό των νέων κονσολών και πώς να αποσπάσουν τα καλύτερα αποτελέσματα από αυτά - ειδικά όταν οι Naughty Dog και Rockstar ξεκινούν να δουλεύουν μαγεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ένας τόνος δυναμικού για κάποια εντυπωσιακά πράγματα στο υλικό και των δύο κονσολών - το μόνο ερώτημα είναι πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αυτό να αποφέρει καρπούς.

Σε αυτήν την ίδια συνέντευξη o Bibby - μαζί με το σόλο dev του τίτλου κυκλοφορίας Xbox Series X / S The Falconeer Tomas Sala  μίλησε επίσης για το Xbox Series S, ιδίως ως μηχανή, και τα πλεονεκτήματα κάτι όπως η λειτουργία Smart Delivery της Microsoft.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.