Η Microsoft εξαγοράσε την διαδικτυακή πλατφόρμα esports Smash.GG

Published on 2 December 2020 at 22:05

Γνωρίζουμε ότι η Microsoft έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις σε εταιρείες δημιουργίας παιχνιδιών και υλικού κατά τη διάρκεια του 2020. Η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα εξαγοράσει τη Bethesda για περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα, ανακοινώνουν την εξαγορά μιας άλλης εταιρείας, Smash.gg.

Τι είναι λοιπόν η Smash.GG; Πρόκειται για μια πλατφόρμα esports που βασίζεται στην κοινότητα και εστιάζει στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών κοινοτήτων. Δημοσιεύτηκε ως ανακοίνωση στον ιστότοπο της εταιρείας σήμερα οτι η Microsoft εξαγοράζει την εταιρεία με ένα μη γνωστό ποσό:

Από τότε που ξεκινήσαμε το 2015, στόχος μας ήταν η δημιουργία ενεργών σκηνών esports γύρω από τα παιχνίδια που λατρεύουν να παίζουν. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι, ενώνοντας τη Microsoft για να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες σχέσεις μας και να διερευνήσουμε νέες ευκαιρίες. Το Smash.gg θα συνεχιστεί ως πλατφόρμα self-service esports διαθέσιμη σε διοργανωτές τουρνουά από όλες τις κοινότητες παιχνιδιών.

Το Smash.GG είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που διευκολύνει τη δημιουργία και οργάνωση εκδηλώσεων esports. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο για τον οποίο η Microsoft αγοράζει αυτήν την εταιρεία, ένα πράγμα είναι σαφές, η Microsoft βλέπει ένα μέλλον για esports και θέλει να είναι μέρος της δράσης. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2020 το esports αναμένεται να αποφέρει έσοδα περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (PDF), αυτό είναι ένα πιθανό μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft.

Το Esports έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα και ενώ μπορεί να μην είναι «mainstream» ακόμα, το τμήμα αναπτύσσεται γρήγορα με δημοφιλείς τίτλους που προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα για κορυφαία τουρνουά. Με το Smash.GG να συμμετέχει στο χαρτοφυλάκιο Xbox, είναι σαφές ότι η Microsoft σχεδιάζει να επεκταθεί σε αυτό το τμήμα.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.