Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft επιβεβαιώνει την αφοσίωση και την εστίαση στα παιχνίδια και στο Xbox

Published on 3 December 2020 at 17:59

Από την κυκλοφορία του αρχικού Xbox το 2001, η Microsoft παρέμεινε ως ένας από τους τρεις κατόχους πλατφορμών στη βιομηχανία παιχνιδιών. Η στρατηγική τους έχει εξελιχθεί έκτοτε σε μεγάλο βαθμό, εστιάζοντας περισσότερο στις συνδρομές και τις υπηρεσίες, ενώ διακλαδίζεται πέρα ​​από τις αποκλειστικές συσκευές, αν και εξακολουθούν να ξεκινούν αυτές με την Xbox Series X / S που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Αν νομίζετε ότι πηγαίνουν οπουδήποτε, λοιπόν, ξανασκεφτείτε το.

Στην πιο πρόσφατη ετήσια συνάντηση μετόχων, ρωτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σχετικά με το τμήμα Xbox και πώς η εταιρεία είδε την εστίαση της στα παιχνίδια. Ο Nadella κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία παρέμεινε αφοσιωμένη στο Xbox και γενικά στα παιχνίδια. Επισημαίνει την πρόσφατη απόκτηση της Zenimax / Bethesda, καθώς και την επιτυχή κυκλοφορία των νέων συστημάτων που αναφέρονται παραπάνω ως παραδείγματα πόρων .

«Πρώτον, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις νέες κυκλοφορίες των κονσόλων στην αγορά. Έχουμε πάντα επικεντρωθεί στο να διασφαλίσουμε ότι η κοινότητα των παικτών μας, που βασίζεται σε εμάς για την παραγωγή των καλύτερων κονσολών  οι οποίες είναι ισχυρές και, ξέρετε, πραγματικά εξαιρετικές για το παιχνίδι. Και το υποστηρίζουμε με το καλύτερο περιεχόμενο και με την καλύτερη κοινότητα.

«Αλλά το ευρύτερο όραμα που έχουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι τα 3 δισεκατομμύρια παίκτες εκεί είναι σε θέση να παίξουν τα παιχνίδια τους οπουδήποτε θέλουν με όλο το περιεχόμενο που θέλουν και με ποιον θέλουν και αυτό είναι ακριβώς αυτό που οικοδομούμε τη στρατηγική μας. Μας έχετε δει να διπλασιάζουμε το χαρτοφυλάκιο περιεχομένου μας με την απόκτηση ZeniMax.

«Βλέπετε  σημειώνουμε πρόοδο στις κοινοτικές μας προσπάθειες και τις προσφορές συνδρομών μας με το Game Pass. Και αυτό μπορείτε να περιμένετε από εμάς. Είμαστε απολύτως επικεντρωμένοι στο gaming και διασφαλίζουμε ότι και τα 3 δισεκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο έχουν το καλύτερο περιεχόμενο, την καλύτερη κοινότητα και τις καλύτερες υπηρεσίες cloud για να ενισχύσουν τις εμπειρίες τους στο gaming.

Είναι ενδιαφέρον, ειδικά όταν θεωρείτε ότι η Microsoft προφανώς δεν ήταν σχεδόν τόσο αφιερωμένη στα παιχνίδια και το Xbox μετά την χαμηλή υποδοχη του Xbox One όπως αναφέρθηκε από τον Phil Spencer. Ακόμα κι αν η αφοσίωσή τους σε συγκεκριμένους τομείς μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, η Microsoft φαίνεται να είναι σχεδόν πάντα στην πλευρά του παιχνιδιού και το Xbox να οδηγεί .


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.